Ezonáci-e, aki felismeri és otthagyja az energiavámpírt?
Címlap / Ezotéria / Ezonáci-e, aki felismeri és otthagyja az energiavámpírt?

Ezonáci-e, aki felismeri és otthagyja az energiavámpírt?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-26

Néhány napja találkoztam ezzel az érdekes váddal. Magát az energiavámpírságot, mint létező formát kérdőjelezte meg. Azt, sérelmezte, hogy aki otthagyja az energiavámpírt, aki felismeri, hogy energiáin valaki más élősködik, valójába megtagadja az érzelmi segítségnyújtást. Aki pedig megtagadja azt, hogy szegény embertársán érzelmileg segítsen, az maga a gonosz. Ha energiavámpírrá bélyegeznek valakit, az nyilván nem dicséret. Azt is meg kell nézni, hogy ki mondta és azt is, hogy kire mondják.  

 Azonban az energiavámpírok köztünk élnek, és ha nem vagyunk résen, akkor kárt okoznak! Járjuk csak körbe ezt a témát! Kicsit hosszú lesz, de megérheti elolvasni. 

Mi az energia (amit egy vámpír elszívhat)? 

Ha még nem olvastad a Mennyei prófécia című alapművet, akkor a kérdés megismeréséhez tedd meg. Ebben minden részletesen le van írva. Röviden az a lényege, hogy az egyes személyek akkor érzik magukat energiával teli, boldog, kicsattanóan egészséges lénynek, hogyha folyamatosan utánpótlást nyernek. Minden szép, ősi, természeti hely a világban energiaforrás, ahogy minden egyes veszekedésben is energia folyik el, vagy energiát nyerünk. Az energia ebben az értelemben nem egy tudományos tény – az a valami, ami nagyobbra növeli az ismert kísérletben a csíráztatott babok közül azt, amire a „szeretlek” szó van írva, és amire időnként szeretettel gondolsz. Ingyen van, bőséges és szabadon rendelkezésre áll. 
 
 
Ki az energiavámpír? 
Az a személy, aki nem képes, vagy nem akar felkapcsolódni az univerzális energiaelosztó hálózatra és folyton egyfajta másodkézből származó, újrahasznosított energiakészleten tengődik. Lehet, hogy egy gigászi energiavámpír-fészekben éli az életét és annyira erősek a többiek, hogy képtelen kitörni belőle. (Együtt lakni anyóssal egy klasszikus formula.) Az érzelmi nyomorult, akinek mindig mások kilélegzett erejével kell beérnie. Pocsék neki. Úgy nyer erőt, hogy téged szív le. Ha jó állapotban vagy akkor lehet, hogy meg sem kottyan. Ha neked is nehezedre esett felhúzni magad egy élhetőbb szintre és innen szívja le a tartalékodat, akkor bizony lehúz egészen. Legtöbbször nem direkt csinálja, néha meg igen. 


Energiavámpírnak születünk?
 
 

Soha senki nem születik úgy, hogy energiavámpír, illetve a maga módján minden kisbaba egy energiavámpír, mert a kisbabás szülőknél leharcoltabb alak kevés van a Földön. Ilyenformán mind annak születünk, vagy senki nem születik annak? Nos, a válasz pont ekkoriban dől el. Ha a baba megkapja a számára szükséges teremtő energiát, akkor egy jó állapotú, szeretett gyermek, majd felnőtt lesz belőle. Ha nem kapja meg akkor egy folyamatosan figyelemért ácsingózó, idegesítő kis vakarcs, majd később egy lúzer, vagy épp erőszakosan követelő felnőtt. A jó hír az, hogy közben mindenki, aki csak él és mozog, a mélyebb önismeret által fejlődhet, megérthet, jobbá válhat. Bármennyi éves korban. A rossz hír az, hogy a legtöbbször a nagyon traumás helyzetekből csak külső segítség – de belső szándék! – mellett lehet kimászni. Aki nem tudja elszánni magát, annak nem megy. Aki nem akar tanulni, annak sem megy. Csak annak megy, akinek szándéka a változtatás és aki hajlandó tanulni, mégpedig kudarcok árán is. A kudarcok szükségszerűen benne vannak a tanulás folyamatában. 

 

Miért válik energiavámpírrá valaki? 

Azért mert nem tud (ritkábban már nem is akar) más módon erőhöz jutni. Amikor egy kisbaba leszívja anyja minden energiáját, az anyukának, szüksége van arra, hogy felnőttek közt legyen és megossza a nehézségeit velük. Amikor egy nyugdíjas fájdalmakat él át és magányos, akkor szüksége van meghallgató figyelemre. Ha egy bántalmazott nő panaszkodik, akkor szüksége van megértő figyelemre. Ezt az igényt sokszor megtagadja a közösség. Élősködni kezd azokon, akik nagyon nehezen jutnak energiához, mert rajtuk igen könnyű. Máskor megpróbálnak ugyan figyelni, de nem ismerik a jó módját a figyelésnek, vagy csak nem kitartók, így valamilyen okból a figyelem folyamata csorbát szenved. Az illető elakad azon a ponton, ahol a trauma érte és nem tud tovább lépni. Ott ragad a múltban. 
 
 
 
Ha ismersz valakit, akinek mindig van egy „újra induló régi lemeze” ami benne tartja egy múltbéli helyzetben, tudhatod, hogy ez akadály is egyben. Akadálya annak, hogy a jelenben legyen, és a jövőt építse. (Ha minden karácsonykor végighallgatod Dezső bácsitól azt, hogy a Bözsike néni ötvenhatban azt mondta, hogy …, és ez évről évre piszkosul lefáraszt, akkor Dezső bá a múltban ragadt, energiavámpír, de nem rosszból, hanem mert annak idején nem kapott megfelelő figyelmet a problémája.) 

 

Miért érdemes az ilyen személyt általában kerülni? 

Akinek a környezete tele van ilyen emberekkel, az maga is egy idő után hozzájuk hasonlóvá válik. Ha nem akarsz egy kudarckupac kellős közepén ülni, akkor ne maradj ilyen emberek közelében, kivétel, ha te segítő vagy, és tudatosan újra és újra fel tudod tölteni magad egy szeretetteljes emberi – természeti közegben. Ha egy olyan személy vagy, aki arra esküdött fel, hogy másokat átlendít ezen a nehéz élethelyzeten, akkor a te dolgod. Ha MLM hálózat építő vagy, tűzoltó, marketinges, eladólány, korrektor, sofőr, vagy biztonsági őr, akkor nem a te dolgod. Ha segítő vagy, akkor a te dolgod lehet. Akkor, ha vállalod. Bizonyos szakmákban, ahol sok az ember, eleve találkozunk ilyen személyekkel. Az ügyfélszolgálatosok, az eladók, az emberekkel foglalkozók biztosan ismerik ezt a fajta embert. Ha felvértezetlenül ér bennünket, akkor lehúznak a maguk szintjére. Nem! Nem vagy rossz ember, sem holmi ezonáci, ha úgy döntesz, hogy nem akarod, hogy lepusztítsák az életedet a nyűgükkel. Nem kötelező hallgatnod őket! Dönthetsz úgy, hogy hallgatod, de nem kötelező! 
 
Mindenki, akinek nem tudtál segíteni, de szerettél volna, ott hagyja rajtad a maga nyűgének a lenyomatát. Ha egy nap 100 emberrel találkozol, akkor száz nyűgpecséttel a lelkeden mész haza. Ugye neked sem kell mások nyűge? Ha nem kell, akkor teljesen rendben vagy! 

 

Mindannyian néha energiavámpírokká válunk? 
 

Hosszabb –rövidebb ideig igen. Akik képesek kilépni egy elakadásból és tovább lépni, akik meg tudják teremteni az életük eredményeit, akik elérik a céljaikat, azok tovább tudnak lépni.  Akik nem tudják, mi a céljuk, akiket más emberek mozgatnak egy kényszerű, nehéz pályán, azok nem. 
Vannak helyzetek, amikor ránk száll az energiavámpírok egész ligája. Mire észbe kapunk, lelkileg a bányászbéka alsófertálya alól lessük néhai önbecsülésünk romjait. A bántalmazó emberi kapcsolatok mindegyike ilyen. Nem csak a párkapcsolat, egy idős és már nem ép elméjű, vagy csak egyszerűen leromlott fizikumú ember gondozása is lehet ugyanennyire lélekölő. Ha nem tudjuk újra és újra felépíteni magunkat a romokból, akkor azon kaphatjuk magunkat, hogy vérbeli Panaszmukikká válunk. Dől belőlünk a vád, a keserűség. Abban a pillanatban, amikor képesek vagyunk tetten érni ezt magunkon, megtettük az első lépést a megoldás felé. 


Azért vannak a jó barátok … 
 

Azokban az életszakaszokban, amikor ránk borul az egész kredenc, benne felgyűjtött bajaink minden csetresze, nem marad más, mint segítséget kérni. A jó barátok, akikre számítani lehet, akik meghallgatnak bennünket, akik nem nyomnak túl tanácsokkal, csak figyelmet adnak, pont ilyenkor ismerszenek meg. Arra figyeljünk oda, hogy a barátunk, még ha szakmájára nézvést pszichológus is, nem azért él, hogy 0-24 órában a mi nyafogásunkat hallgassa. Ha már magunknak is kezdünk sok lenni, akkor ideje egy valódi segítőt keresni, olyat aki mellénk áll és megtámaszt, ha dőlnénk, miközben kifelé mászunk a slamasztikából. 
 


Lehet egy energiavámpírnak segíteni? 

Igen, gyakran lehet. Nem mindig, de meg lehet kísérelni. Ha csak ideig-óráig is, de a jelenbe hozni őket az aktuális pillanatra vonatkozó kérdésekkel (Nem tudod, ma hányadika van? És mondd, mit fogsz enni ebédre? Mit csinálsz éppen most? Mi lesz vacsora? Holnap hová fogsz majd menni? Milyen könyvet olvastál? Beszélgessünk róla – milyen könyvet fogsz elolvasni? stb… ) és egy kicsit a jövőre helyezni a figyelmüket, máris jobban fogják érezni magukat. Csak egy jobb állapotban, amikor már a figyelme a jelenben (jövőben) van, akkor fogsz tudni bármit elérni nála, vagy akkor tudod rávezetni a helyzetére és segítséget adni neki. Néha az is segítség, hogyha tovább irányítod egy olyan közösségbe, ahol hasonló problémával élnek emberek, vagy ahol folyamatosan meghallgatják. A közösség lehet online közösség is. 

 

Az áldozathibáztatás nem egyenlő az energiavámpír kezelésével 

Az, ha valakit lecseszünk, hogy egy ócska energiavámpír, majd otthagyjuk, az egyszerűen szemétség, megbélyegzés és energiát rabol el a másiktól –vagyis ha ilyet teszünk, magunk válunk erőtolvajjá! Amikor bárkit, aki elmondja a problémáját, meghallgatás helyett tanácsokkal látsz el, amikor a magad nyavalyája a válasz az övére, akkor bizony vastagon benne ülsz az energiáért folytatott játszmában. 
 
Az áldozatként élők csak és kizárólag akkor tudnak kijönni ebből az áldatlan, szörnyű szerepből, ha megfelelő önismeretre tesznek szert, meglelik belső kapaszkodóikat és támogatást nyerve ott tudják hagyni a számukra olyan nehéz állapotot. A tanács, a cseszegetés, a megbélyegzés, a hibáztatás kizárólag ront a helyzetükön. A meghallgatás azonban segít. Hallgatni viszont csak azt tud jól, aki képes elegendő energiát kapni egymaga. Ezt megérteni, megtanulni és másoknak is megmutatni nem más, mint valódi segítséget adni egy ilyen helyzetben.
 
Te dönthetsz kinek és minek adsz energiát. Az energia a szereteted, a dühöd, a figyelmed maga. Nem kell magad szarul érezned, mert nem segítettél érzelmileg valakinek, aki nem is várta. 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon 
 
[ 6969 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x