Alkoss, hogy fejlődjön a lelked!
Címlap / Ezotéria / Alkoss, hogy fejlődjön a lelked!

Alkoss, hogy fejlődjön a lelked!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Alkotni valamit saját kedvünkre, legyen az akármi, ami egy időre leköti a figyelmünket, amikor semmi mással nem foglalkozunk, csakis azzal, mindenre orvosság. A kreativitásunkon keresztül közelebb kerülünk Istenhez, legbelsőbb önmagunkhoz. Úgy vagyunk közben jelen, hogy nem vagyunk jelen. Vagyis ez az ideális állapot, ha egy dologra fókuszálunk.  

Legyen bár az "alkotásunk" egy festett kavics, egy torta, egy ételkompozíció, egy grafika, fényes- kényes nyaklánc, fülbevaló, egy vers, még ha " csak" nekünk tetszik is a művünk, megéri dolgozni.
Az öröm, amíg készülődünk vele, ahogy pepecselünk, gondosan javítgatjuk, - és az öröm, amikor meglátjuk: eredményesen dolgoztunk, lényünk legjavát formáltuk bele valamibe, - leírhatatlan. Nem számít ki mit szól hozzá, a miénk, szeretjük így is, úgy is.

Fontos: Soha, de soha ne szóljuk le más alkotását. Ha valaki javító kritikát, fejlesztő észrevételt kér tőlünk, legyünk óvatosak a megfogalmazással. Igyekezzünk úgy mondani, hogy az ne törje le a másik ember alkotókedvét. A kritika tényleg építő legyen. Gyakori, hogy az "őszinteség" csak bántás, tegyünk inkább féket a nyelvünkre. Még akkor is, ha a véleményünket kikérték, és nem kéretlen a tanács, amit adnánk. Vonatkozzon inkább technikára, vagy színekre, de ne minősítse le a nagy egészet, mert az kedvét szegheti az alkotó embernek. 



A teljes figyelemmel való odafordulás valami felé, amit szeretünk, pedig növeli a koncentrációs készségünket más területeken is, ami szintén szerencsés.
Mit alkottál mostanában? Kérlek mutasd meg itt a cikk alatt, hozzászólásban, hogy gyönyörködhessünk együtt!





Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2340 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x