Moho Sapiens - Azzá válok, ahogy etetnek?
Címlap / Ezotéria / Moho Sapiens - Azzá válok, ahogy etetnek?

Moho Sapiens - Azzá válok, ahogy etetnek?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-02

Bizonyos nézetek szerint a túlsúly hátterében puszta lelki okok álnak. Ezeknek a gyökerei pedig a gyermekkorban keresendők. Eszerint túlsúlyossá azok válnak, akiknek az édesanyja gyermekkorukban valamennyi szorongató érzésükre etetéssel reagált. Vannak, akik vitatkoznak ezzel a tanulási folyamatra visszavezethető magyarázattal. A stressz mindenesetre képes indukálni a táplálékfelvétel növelését, melynek megvannak a maga evolúciós gyökerei.  

A szoptatás, a táplálás nem pusztán fiziológiai szükséglet kielégítés. A megnyugtatás, a biztonság és szeretet kifejezésének eszköze, mely összeköti a gyermeket a gondozójával. Fontos és meghatározó tehát, hogyan történnek ezek az etetések, hiszen aktívan hatnak a benne résztvevők kapcsolatának alakulására.

A szeretet és az etetés párhuzama kézenfekvő: egy anya azzal fejezheti ki leginkább szeretetét és törődését, ha szép nagyra hizlalja csemetéjét, míg a baba az evéssel és gyarapodással jelezheti vissza ugyanezt az anyjának. Persze a gyermek egy idő után kitűnően rátanulhat arra, hogyan manipulálhatja környezetét pusztán azzal, hogy megtagadja az ételt.
Egy válogatós gyermek akár az egész családot sakkban tarthatja, minden egyes étkezést kész rémálommá és szorongató élménnyé változtatva a szülők, az anya számára.


Az, hogy a legtöbb gyermek rajong az édességért abból fakad, hogy az édes íz preferálása velünk született, míg a sós ízt csak két éves korunk körül kedveljük meg. Jól példázza ezt, hogy a kellemes dolgokat később is ezzel a jelzővel ruházzuk fel, melynek gyökerei egészen az anyatej fogyasztásáig nyúlnak vissza: „édesanya, édeskettesben, mézeshetek, édenkert” stb.

Sokan nyúlnak csokoládéhoz és fagylalthoz, ha megnyugvást, vagy biztonságérzetet keresnek, vagy csupán vigasztalódásra vágynak – nem véletlenül.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5858 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x