Leblokkolt párkapcsolatok
Címlap / Ezotéria / Leblokkolt párkapcsolatok

Lukács Tünde

Leblokkolt párkapcsolatok

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-28

Annak, hogy egy párkapcsolat nem működik, hogy boldogtalanok vagyunk benne, vagy annak, hogy nem találunk társat már hosszú ideje, számtalan oka lehet. Mégis leggyakrabban a családi rendszerünkben találjuk meg azokat a mintákat, tudatalatti blokkokat, amelyek útjában állnak boldogságunknak. A családállítások során, legtöbbször döbbenten nézi az állító azt a történetet, ami a mezőben megmutatkozik. Szinte minden alkalommal elhangzik ez a mondat: "Erre nem számítottam!".  

Nézzünk körül egy kicsit a családi rendszerekben, mi az, ami blokkolhat minket. Gyakori eset, hogy a gyermek – a felnőtt is annak számít a szülőkkel szemben – nem mer boldogabb életet élni, mint a szülei. Ha megnézzük a rossz kapcsolatokban élőket, vagy azokat, akiknek nincsen társuk, gyakran látjuk, hogy a szülők, nagyszülők hasonlóan éltek. A gyermek lelkében ilyenkor azt mondja az ősöknek: „Ha ti boldogtalanok voltatok, az leszek én is.” Tudatalatt a kliens úgy gondolja, a saját boldogtalanságával csökkenti szülei, nagyszülei szenvedését. Szeretném kihangsúlyozni, hogy ez nem tudatos érzés, a kliensnek nincs tudomása erről a lelki kötésről.

Erre csak a családállítás során derül fény.

Másik gyakori eset, hogy a kliens családrendszerében valakinek, vagy több családtagnak is volt az életében beteljesületlen szerelem. A szerelmesek valamelyike meghalt, vagy valami/valaki miatt szerelmük nem teljesedhetett be. Ilyenkor annyit látunk, hogy a hozzánk forduló nem tud kapcsolatot kialakítani, vagy elkezdődik valami, de nem maradnak együtt. Valami vagy valaki mindig közbeszól. Ebben az esetben is tudatalatt követjük a mintát, a beteljesületlen szerelem mintáját. Azt már tudjuk, hogy a minta addig ismétlődik generációkon keresztül, míg valaki meg nem szakítja, és új mintát nem hoz a rendszerbe. A mintaátírással tehát nem csak magunknak segítünk, hanem gyermekeink, unokáink jövőjét is boldogabbá tehetjük.

Gyakori a szülőkkel szembeni tisztelet hiánya. Az a nő, aki nem tiszteli az édesanyját, önmagában sem tiszteli a női minőséget, és ebből kifolyólag a férfiak sem fogják őt tisztelni. Fordított esetben, az a férfi, aki nem tiszteli az édesapját, önmagában sem tiszteli a férfi minőséget, ezért a nők sem fogják őt tisztelni. Annak a nőnek, aki az édesapját nem tiszteli, folyamatosan gondjai lesznek a férfiakkal, illetve annak a férfinak, aki az édesanyját nem tiszteli, folyamatosan gondjai lesznek a nőkkel. Gyakran nehéz helyreállítani a szülők-gyermekek közti tiszteletet, mert sokan gondolják úgy, hogy okosabbak, talpraesettebbek, „nagyobbak” a szülőknél, és jobban tudják, szüleiknek mit kellene tenniük, hogyan kellene viselkedniük. Az a gyermek, aki beleavatkozik a szülők/nagyszülők dolgába, nagy terhet tesz saját életére. Egy alaptörvény: a szülők dolga nem tartozik a gyermekre, akkor sem, ha a gyermek már felnőtt.


Amit gyakran látunk még munkánk során: az ikervesztés témája. Aki ikerként indult az életbe – erről a témáról több cikket írtam már – az érezheti úgy, hogy amiért ikre meghalt, neki sincs joga az élethez. Ezért nem engedi meg magának azt, hogy boldog legyen, esetünkben hogy megfelelő társat találjon. Ha talál is, előbb utóbb szabotálni fogja a kapcsolatot. Hasonló lehet a helyzet, ha valaki korán elveszítette a testvérét, vagy párját. Szerette halála miatt ő sem élhet teljes életet. Lelke mélyén ez a dinamika húzódik az életben maradt embernek. Találkoztunk olyan esettel, amikor a dédszülőknél találtunk rá a megoldásra.

A kliens dédmamája 35 éves volt, amikor meghalt a férje, ezután pedig az őt követő összes generációban a nők 35 éves korukban valamilyen módon elveszítették a párjukat. Itt szintén egy mintakövetést láthatunk.

Ha valaki életében abortusz történt, annak következményeképp a lélek nem tudja feldolgozni a terhet, és szintén akadályokba fog ütközni egy boldog párkapcsolat kialakítása. Sokszor az anya – mert a nő kis ideig anya volt, akkor is, ha nem született meg a baba – nem is gondol már a történtekre, csak annyit lát, hogy semmi nem sikerül a magánéletében. Ilyen esetekben szembe kell nézni tettünk következményeivel.

Amit gyakran elfelejtünk, az az előző partnernek megadott hely és tisztelet. Aki egy kapcsolatból kilép, az átadja a helyét. A következő partnernek illetve a pár mindkét tagjának tisztelettel kell fordulni az előző partner felé, hisz azt, hogy ők most egy pár lehetnek, azt az előző partner kilépése tette lehetővé. Minden esetben meg kell adni a neki járó tiszteletet.
A fent említett esetek csak néhány a sok közül. Szinte minden párkapcsolati problémával küzdő kliensnél más és más okokat találunk.

Ha ezek napvilágra kerülnek, a kliens esélyt kap egy boldogabb, teljesebb életre.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 14488 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x