Miért a Kreativitás a Bőség alapja?
Címlap / Ezotéria / Miért a Kreativitás a Bőség alapja?

Szabad Mihály

Miért a Kreativitás a Bőség alapja?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-25

Mielőtt a pénz pszichológiájában tovább mélyítenénk ismereteinket meg kell említeni egy ezerszer fontosabb témát, mint a pénz. Érdekes módon viszont mégis kapcsolatban van azzal. Mi is ez? A kreativitás, ami mintegy alapja bármilyen bőségnek, így a materiális gazdagságnak is. Ha erre (is) vágysz akkor érdemes felfedezned - vagy ha napi szinten tapasztalod, akkor továbbfejlesztened - a kreativitás megélésében rejlő lehetőségeket. Ehhez nem feltétlenül kellenek drága könyvek, tanfolyamok, módszerek. 

Csak a tiszta szándékod a fejlődésre, s kíváncsiságod egy új világ felfedezésére.

A legelső és legfontosabb dolog, amit mélyen a szívedbe kell vésned: A kreativitásnak semmi köze nincs a külső cselekvésekhez! (mint például festés, vagy bármi más művészet, tudományos kutatás, stb.). Természetesen kezdetben, némely tevékenységben könnyebben felfedezheted, s azt hiheted, csak abban lehet átélni. Később azonban ezt ki kell terjeszteni az élet bármely területére, amit kis tudatossággal és odafigyeléssel meg is tehetsz.

Mindössze azt kell megértened, hogy bármi lehet kreatív. Hogy mi lesz ez, az csak Rajtad múlik. Miért? Azért, mert Te vagy, aki kreatív lehet, nem pedig a cselekedet. Te viszed ezt az attitűdöt, minőséget a cselekvésbe, ami önmagában mindig semleges. Se nem kreatív, se nem „nem kreatív”. Festhetsz mesterkélt, monoton, közhelyes módon, de akár takaríthatsz is kreatívan. Általad áramlik bele ez az energiaminőség a tetteidbe, amit kreativitásként ismer a világ.

Volt már úgy, hogy egy általában „nemszeretem” munkát valami miatt nem a megszokott ellenkezéssel, ellenállással végeztél? Vagy akár örömmel? Akkor közeledtél a kreativitás irányába, ami ugyanis egy belső megközelítés, és szemléletmód eredménye. Azon múlik, hogy miképpen nézed a világ dolgait és jelenségeit, önmagadat és tetteidet, vagy akár az isteni minőségeket. Mennyire a múlt elképzelésein, meggyőződésein, koncepcióin keresztül, vagy mennyire friss és a múlt terheitől szabad elmével érzékeled az Életet.

Fontos, hogy megértsd: ne akard akarattal, erőfeszítéssel, és ambícióval megtanulni a kreativitást semmilyen cselekedetben. Légy saját természetedből adódóan kreatív, ami a Tudat és az elme harmóniája, s a kíváncsiságon, felfedezésen, elmélyültségben és örömteli cselekvésben nyer formát. Ebben a tudatállapotban bármit teszel, még a leghétköznapibb tevékenység is kreatív lesz.


Másik lényeges eleme a kreativitás kibontakozásának, hogy ne várd a külvilág visszajelzését. A kreativitás „haszna” maga az öröm, ami a cselekvésben rejlik. S nem az, amikor az eredményét elismeri a világ pénzzel, figyelemmel, vagy díjakkal. Ha örömmel, szeretetettel, odaadással csinálod, amit csinálsz, nem lehetsz „nemkreatív”. Ha nem a haszonért teszed, amit teszel– nyilvánuljon az meg bármilyen formában -, hanem önmagáért, akkor az kreatív cselekedet.


Ha vallásos vagy, akár Istennek való felajánlásként is végezheted cselekedeteid.
„Isten a teremtő.” - mondják a vallások. Tehát ha kreatív, teremtő ember vagy, aki becsülettel, és szorgalommal végzi munkáját, közelebb kerülsz Istenhez, mint bármilyen pap, mollah, vagy rabbi. Hiszen ezzel leszel a Mestere leszel a cselekedetednek, vagy hivatásodnak. S akkor egy ponton túl, az emberi intellektusnál sokkal hatalmasabb Intelligencia eszköze leszel. S akkor lehet az élet egy kreatív tánc lesz a szemedben, nem pedig megoldandó feladatok sora, vagy a jövőbeni vágyak beteljesülésének színhelye.

Kreativitás, tehát akkor jelenik meg benned, amikor szereted azt, amit csinálsz. Önmagáért a cselekedetet öröméért végzed, nem pedig a jövőben eredményért. Azt sem tagadod meg, tudatában vagy, de az sokadlagos szempont. Lehet, híres leszel és gazdag. Talán senki nem fog tudni rólad, nem fognak dicsérni, elismerni. De számít ez, ha szereted azt, amit csinálsz, s hiszel benne hogy értékes és hasznos? Hiszen a te „nyereséged” már akkor megjelent, amikor tetted a dolgod. Örömmel, meggyőződéssel, legjobb tudásod szerint. S ha így éled a mindennapjaidat, akkor békében és bőségben élsz, s megbecsülöd önmagad. S ez fog tükröződni a külső valóságodban is. Szóval tedd meg amit tudsz hogy így legyen. Szívből kívánom Neked!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1443 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x