Miért nem tudnak a férfiak udvarolni?
Címlap / Ezotéria / Miért nem tudnak a férfiak udvarolni?

Miért nem tudnak a férfiak udvarolni?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-14

Sok nő teszi fel ezt a kérdést csalódottan és elbizonytalanodva. De az igazi kérdés az, hogy mi, nők mire vágyunk az udvarlás során? Mit várunk ilyenkor a férfiaktól? Mi az, ami hiányzik, amikor azt mondjuk, a férfiak nem tudnak udvarolni?  

Udvarlás alatt kétségkívül egész mást értünk ma, mint értettünk a múlt században. Megváltozott az alapvető funkciója is. Az udvarlást ma már nem köti annyi szabály és formai sajátosság, épp ezért vált olyan nehezen megfoghatóvá, körülírhatóvá. Nincsenek egyértelmű minták, amiket követni lehetne, vagy áthagyományozni a következő generáció számára, így egy férfivá érő fiú számára gyakran nem marad más lehetőség, mint a tapasztalás.

Egy férfi annyit fog önmagától megkövetelni viselkedés szintjén a későbbiekben, amennyit tőle az adott nő aktuálisan elvár. Ha mi nők nem tudjuk megfogalmazni még önmagunk számára sem, mi az, ami jól esne aktuális partnerünktől, akkor azt értelemszerűen kommunikálni sem fogjuk tudni felé.

A nők felelőssége is, ami egy férfi viselkedésében tetten érhető. Aktuális partnerünk ugyanis nagy valószínűséggel azokat a stratégiákat fogja alkalmazni, melyekről múltbéli tapasztalatai alapján úgy gondolja, sikerre vezethetnek.


 
Az udvarlás elsődleges funkciója manapság az őszinte érdeklődés kifejezése. Az a férfi, aki egy nőnek udvarol, szeretné őt meghódítani, elnyerni, maga mellett tudni. Az udvarlás gesztusa tehát annak a nőnek szól, akire a férfi igazán vágyik.

Jól tudják ezt a nők is, nem véletlenül büszkélkednek egymás között egy-egy csokor virággal, vagy apró ajándékkal, kedves üzenettel, amit aktuális kedvesüktől kaptak.

Az udvarlás tehát egyfajta értékmérő.

Udvarolni – vagyis időt és energiát invesztálni egy nő meghódításába – akkor szoktak a férfiak, amikor valaki igazán fontos, és értékes a számukra. Jól tudja ezt mindkét nem, épp ezért adhat lehetősége az udvarlás gesztusa a visszaélésre.

Nem véletlen, hogy mestereivé épp azok a férfiak válnak, akik csupán saját önértékelésük megerősítésére használják a sikeres hódítás aktusait. Ők azok, akiknél ugyan senki nem udvarol megnyerőbben, amint megkapták, amit akartak, újabb hódításba kezdenek. Számukra ugyanis az udvarlás hatására a nő szemében megcsillanó fény pusztán saját egójuk tükörképe, melyben időről-időre fürdőzni vágynak.
 
Aztán vannak olyan férfiak, akik tudatosan döntenek úgy, hogy nem udvarolnak. Nem akarnak ugyanis felelősséget vállalni a nőért, akivel randevúznak. Nem biztosak a kapcsolat kialakulásának lehetőségében. Nem akarják elnyerni az adott nőt, csupán élvezik őt, amíg lehet.

Abban a pillanatban ugyanis, hogy egy férfi udvarolni kezd, kifejezi a nő felé az őszinte érdeklődését, és a vágyát, hogy maga mellett tudhassa őt. Azok a férfiak, akik ezt nem teszik meg, úgy próbálják élvezni a nő társaságát, hogy közben semmiféle elköteleződést nem mutatnak egy esetleges kapcsolat lehetősége iránt. Ennek hátterében állhat többek között a sérülés kockázatának fel nem vállalása, az elköteleződéstől való félelem, az érzelmi éretlenség, vagy a puszta hedonizmus.

Vannak olyan férfiak is, akik ugyan nagyon szeretnének udvarolni, nincsenek tisztában azzal, mivel tudnák felhívni magukra az adott nő figyelmét, vagy mivel tudnának neki örömet okozni. Az elcsépelt frázisok, és üres gesztusok eszközeivel nem akarnak élni, helyette azonban nem kapnak támpontot az adott nőtől, hogyan tudnának a kedvében járni.

A férfiak nem gondolatolvasók. Fontos tehát kommunikálni a vágyainkat, pontosan megfogalmazni, mikor mi esne igazán jól.

Amennyiben a másikban ott az igény, hogy mosolyogni lásson minket, biztosak lehetünk benne, hogy élni fog a lehetőséggel, hogy a kedvünkben járjon. Ehhez azonban először önmagunknak kell tisztában lennünk, mire is van szükségünk.

Azt tapasztalom, amikor egy nő azt mondja, hogy a férfiak nem tudnak udvarolni, legtöbbször esélyt sem ad arra, hogy ezt az aktuális partnere megtehesse.
Nyíltan kezdeményez, vagy megadóan vár, még csak nem is jelezve azt, hogy nyitott volna az ismerkedésre, esetleg fejest ugrik egy kötöttségek nélküli viszonyba, amiben később nem érzi megbecsültnek magát. A férfiak „nem udvarlásában” tehát a nők is komoly szerepet vállalnak.

Fel kell ismernünk, ahhoz, hogy egy férfi udvarolhasson, két emberre van szükség. Két emberre, akiknek egyformán felelősséget kell vállalniuk egymásért, valamint a lehetséges párkapcsolatért, amikor úgy döntenek, hogy az ismerkedés során annak előszobájába lépnek.
  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 42995 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x