Szuperpasik, szupernők, hurráoptimizmus - és a való világ...
Címlap / Ezotéria / Szuperpasik, szupernők, hurráoptimizmus - és a való világ

Lukács Tünde

Szuperpasik, szupernők, hurráoptimizmus - és a való világ

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-06-08

Néha csak úgy kíváncsiságból végig szoktam nézni a régebbi írásaimat, melyik mennyi kedvelést kapott. Igazából nem a lájkok száma érdekel, mert nem vagyok olyan lájkgyűjtő típus, inkább az ebből eredő felismerés. Amikor a "rózsaszínű ködös" szerelem vagy a "hogyan teremtsünk meg mindent, amire vágyunk" a téma, rengeteg a kedvelés. Ha azonban komoly, sokakat fájdalmasan érintő témáról írok inkább szakmai jellegű cikket, szinte senki nem olvassa el.  

Szeretjük a meséket, és annál kevésbé a valóságot. Pedig a mesékhez a valóságon keresztül vezet az út.

Igen, mesélnem kell. Ha egy komoly témát szeretnék megosztani, akkor a mondanivalóját mesélős stílusban, valamilyen happy end-el a végén kell megírnom. Ha nincs happy end azt nem szeretjük. Az élet valódi problémáiról, nehézségeiről senki nem szeret olvasni. A „való világ” nem izgalmas. Ez a való világ nem azonos azzal, amit a TV-ben látunk. Sajnos az új generációk abban a tévhitben nőnek fel, hogy létjogosultsága csak a szuperpasiknak és szupernőknek van, és csak listát kell írni a kívánságainkról, azok pedig nyomban valóra válnak. A reklámipar erre épít. „Mert megérdemled”, mondják. Vajon azt észrevette e már valaki, hogy a legdrágább és legjobb ránctalanító krémeket huszonéves modellek reklámozzák? Mivel a legtöbb fiatal hasonlítani szeretne valakire, elég egy-egy termék nevét összekötni egy celeb nevével. Ha megveszed, máris kicsit olyan vagy, mint ő. A külsőség, szépség, fiatalság, gazdagság a „menő”. Mint ahogyan azok az írások, amelyek erről szólnak.

Talán ide sorolnám még a hurráoptimizmus jelenségét is. Legyél pozitív minden körülmények között. Csak egy mosolygó, sugárzó ember lehet vonzó mások szemében. Ha beteg vagy, mosolyogj, az fél gyógyulás. Ha elhagyott a szerelmed, mosolyogj, majd jön a következő. Nem baj, ha még fáj, ha még nem dolgoztad fel, csak mosolyogj. Bármit elérhetsz, minden a tiéd lehet, ha pozitív vagy. Tényleg mindenki megkaphat mindent? Nem összetévesztendő ez a fajta gondolkodás a pozitív gondolkodással, ami egészen másról szól. A fent említettek az elfojtás illetve a struccpolitika kategóriájába tartoznak.


A valódi való világ azonban nem csak erről szól. A való világban sajnos szomorúság, csalódás, betegség, öregség, halál, fogyatékosság, baleset, szegénység, éhezés is van. Hogy ezeket ne kelljen látni, teremtünk magunknak illúziókat, szerelmeket, amelyek valójában csak a fejünkben léteznek. Rengeteg párkapcsolat bomlik fel, mert a felek rájönnek, elmúlt a szerelem. Nem csak a szerelem, maga a szeretet is. Vagy lehet, hogy nem is volt soha. Egy nehéz élethelyzetben, amikor úgy éreztük, semmi nem sikerül az életünkben, hirtelen szerelmesek lettünk. Azt hittük, ez a szerelem majd megoldás lesz minden gondunkra. Egy idő eltelte után aztán azt vettük észre, hogy a gondok nem tűntek el, a szerelem viszont igen. Amiről azt hittük a nagy szerelem, arról kiderült, hogy csak egy jó megoldás volt arra, hogy figyelmünket kicsit eltereljük arról, amiről úgy érezzük megoldhatatlan.

A szegénységről, éhezésről, halálról, testünk öregedéséről esetleg fogyatékosságáról senki nem szeret olvasni. Hiszen ezek mulandóságunkkal szembesítenek bennünket. Azzal, hogy hiába a márkás cucc, a legjobb arckrém, a legszebben kisportolt alak, a halál ellen semmi nem véd meg bennünket. Sajnos vannak olyan emberek, akik el akarják hitetni, hogy minden lehet, csak akarni kell. Nem, nem lehet mindent elérni. Bizony vannak olyan dolgok, amiket sosem érhetsz el, mert nincs helyük az életedben, sorsodban.
Nem biztos, hogy rád talál életed szerelme, ha minden este elképzeled. Nem ezért, mert nem létezik valahol, hanem azért, mert hordozol egy olyan mintát, ami miatt elzárod magad a boldogságtól. Akkor pedig hiába akarod, hiába meditálsz, hiába vizualizálod. Míg a mintád vezet, nem érkezik meg hozzád.

Vannak, akik szép szavakat írnak a szerelemről, de még sosem voltak szerelmesek. Vannak, akik rengeteget írnak a szeretetről, de elmesélték, hogy nem tudnak szeretni.
Ne fogadj el mindent feltételek nélkül. Aki csak szépet és jót ígér, az nem biztos, hogy hiteles. Akik azonban azt mondják, hogy az élet nem csak szépségből és jó dolgokból áll, hanem hozzátartozik a rossz is, hogy lehetsz boldog, és megtalálhatod az igaz szerelmet, de sokszor az út hosszú és önmagad megismerésével kezdődik, azok az emberek nem túl népszerűek. Nekem se higgy el mindent. Hallgass a lelkedre!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2734 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x