2016. Itt az idő kilépni a mókuskerékből
Címlap / Ezotéria / 2016. Itt az idő kilépni a mókuskerékből

Lukács Tünde

2016. Itt az idő kilépni a mókuskerékből

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-29

Boldog Új Esztendőt kívánok minden kedves Olvasómnak! Boldog vagyok, hogy én köszönthetlek először az új év küszöbén. Ha rendszeresen olvasod az írásaimat tudod, hogy tavaly a fő témák a párkapcsolat körül forogtak. Úgy érzem a szerelem és a férfi-nő kapcsolatok idén is rendszeresen terítéken lesznek, most azonban arról szeretnék írni, hogy ha eddig nem érted el a céljaidat, vágyaidat, hol lehet a hiba. Ha eddig mindig csalódtál, mi az, amit nem vettél észre? Miért futod mindig ugyanazokat a köröket? Ideje kilépni a mókuskerékből. 

Tele vagyunk célokkal, megvalósításra váró vágyakkal. Lehetnek ezek kicsi, mindennapi vágyak, mint például az, hogy megvegyünk egy könyvet, amit régóta szeretnénk elolvasni, de sosem volt rá időnk. Lehetnek nagy, hosszú távú vágyaink, mint egy munkahelyi előléptetés elérése, vagy egy saját cég létrehozása, vagy akár egy új szerelem megtalálása. Ezek a hosszú távú terveink azonban sokszor komoly akadályokba ütköznek, vagy akár meg is semmisülhetnek.

Mi az, amit legtöbbször elvétünk? Elfelejtjük azt, hogy ha hegyet szeretnénk mászni, ahhoz kellőképpen fel kell készülni. Nem jutunk fel 5 perc alatt a csúcsra. Az is lehet, hogy először félútról vissza kell majd fordulnunk, mert nem bírjuk szusszal.
Mit tehetük? Első lépésben azt, hogy pontosan megtervezzük, mit szeretnénk elérni, és melyek azok az apró lépések, amelyeket meg kellene tennünk előtte. Mindenki gyorsan szeretne célba érni. A rohanásnak azonban az lesz a következménye, hogy orra esünk.
Így működik ez a magánéletben és a hivatásunkban is. Lehet, hogy mielőtt megtaláljuk valódi hivatásunkat, még tanulnunk kell valamit, be kell iratkoznunk egy tanfolyamra, vagy még több információra van szükségünk a körülményekről. Lehet, hogy még máshol van dolgunk, ezért nem végezhetjük azt a munkát, amit szeretnénk. Lehet, hogy egy régi, családi program fut tudatalattinkban, ami nem engedi meg, hogy sikeresek legyünk. Lehet, hogy valójában az általunk elképzelt élet, életmód messze áll attól, ami sorsunkban szerepel. Ilyenkor az élet valamilyen úton-módon vissza akar vezetni minket arra az útra, amiről letértünk.


Ha párkapcsolatról van szó, legtöbbször a sikertelenségek oka az, hogy a másik embert hibáztatjuk, nem tudjuk megérteni a viselkedését, elítéljük az életmódja miatt, vagy a felénk mutatott viselkedése miatt. Egy dolgot azonban ne felejtsünk el. Mindig azt a partnert küldi nekünk a Sors, akire éppen akkor a fejlődésünkhöz szükségünk van. Az ő viselkedése saját tudatalatti blokkjainkra mutat rá.

Ha problémáink akadnak kapcsolatunkban, vagy egyáltalán nincs is párkapcsolatunk, nézzük meg, melyek azok az események, érzelmek, viták, stb. amelyek újból és újból visszatérnek életünkben. Ezekkel a visszatérő eseményekkel van dolgunk, és nem a partnerünknek, hanem nekünk, saját magunknak.

A leggyakoribb ok, ami miatt képtelenek vagyunk kapcsolódni másokhoz, az önmagunk elfogadásának, szeretetének a hiánya. Legtöbb ember nemcsak hogy nem szereti saját magát, hanem egyszerűen gyűlöli magát. Lehet, hogy erre fel sem figyel az évek alatt, csak azt tapasztalja, hogy már megint egyedül van.

A másik leggyakoribb oka az egyedüllétnek az, hogy a nők hozzászoktak ahhoz, hogy egyedül kell helytállniuk, és hogy régóta egyedül élnek. Ha valaki hosszú ideje egyedül él, lassan elveszíti az alkalmazkodóképességét. Ők azok a szingli nők, akik azt hangoztatják, hogy milyen jól elvannak egyedül is. Ez az egyik legnagyobb hazugság önmagunknak. Jövő heti írásomban erről olvashatsz.
A párkapcsolatra ugyanúgy fel kellene készülni, mint bármely más életfeladatra. Előtte önmagunkkal szembenézni, saját korlátainkat, falainkat lebontva. Csak ezután tudunk kapcsolódni társunkhoz.

Ma az Újév első napján, készíts egy kis számvetést. Gondold át, mi az, ami tavaly sok gondot okozott neked. Ez fogja a legtöbb tanítást hordozni számodra. Ugyanis a feladatokat, akadályokat azért kapjuk, hogy általuk többek legyünk, általuk megtaláljuk valódi önmagunkat.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4901 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x