Mit kell tudni a 2016-os Majom évről?
Címlap / Ezotéria / Mit kell tudni a 2016-os Majom évről?

Mit kell tudni a 2016-os Majom évről?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-04-01

2016. február 4-én megkezdődött a YANG TŰZ MAJOM év, amely hihetetlen energiákkal érkezik, és egész évben ezzel a felfokozottsággal kíséri végig mindennapjainkat. A kínai asztrológia szerint a yang tűzet a Nap szimbolizálja, amelynek többek között a szenvedélyt, szeretetet lelkesedést, lobbanékonyságot és változékonyságot is tulajdonítjuk. Egy olyan elem, amely teljes mértékben kiszámíthatatlan, hiszen lehet az egy barátságos pattogó kandalló tüze, ugyanakkor elég egy kicsapó szikra, hogy az egész házat leégesse.  

Nos, ez az a tűz, amely biztosítja számunkra, hogy kellően aktívak, lelkesek, olykor boldogok és szerelmesek legyünk, de ugyanilyen könnyen feltüzeli bennünk az indulatot, a felháborodást, amikor jaj annak, aki az utunkba áll, mert hatalmas haragunk lángjával csapunk oda neki. Hogy pont mi lesz, ami a feszültséget kiváltja, az teljes mértékben megjósolhatatlan, de elég lesz egy kis fuvallat, hogy felszítsa a tüzet.

Az év másik fő irányítója a Majom szimbólum, melyben a legerősebb elem a yang fém. A Majomról azt tartják, hogy egy életigenlő, de rendkívül nyughatatlan, energikus állat, sőt a kínai asztrológia az utazó állatok közé sorolja, ami azt is jelenti, hogy ebben az évben ismételten sokan kelnek útra, míg mások komoly változtatásokat eszközölnek majd az életükben.

A yang tűz és Majom szimbólum okán, a 2016-os év szinte borítékolhatóan nyugtalan lesz, az események pillanatok alatt robbannak ki, kiszámíthatatlan előzményekkel és következményekkel. Mind a pozitív, mind a negatív események mindenféle előjel nélkül jelennek meg, velejárójuk lesz, hogy igen erőteljes reakciókat váltanak ki belőlünk. A yang fém a harcost is szimbolizálja, aki küzd a gyengékért és megveti a tisztességtelenséget, ezért az évben történő események erősebben koncentrálónak majd arra, hogy kiálljunk magunkért és másokért, hogy ne tűrjük el az igazságtalanságot. Visszatekintve a legutóbbi yang tűz Majom évre, mely 1956-ban volt, nem nehéz elképzelni, hogy milyen energiák képesek felszabadulni ebben az esztendőben, hiszen a Majom szereti feszegetni a határokat, megpróbál kirobbantani a komfortzónánkból, míg a tűz megadja a kellő tetterőt a cselekvéshez.


Az év pénz eleme a fém lesz, ezért azoknak, akiknek van fém a horoszkópjukban (yang fém, yin fém, Majom vagy Kakas) nagyobb eséllyel lesz dolguk az anyagiakkal. De bárki, aki képes lesz gyorsan reagálni a változó körülményekre, nyitott lesz az újdonságokra és ő maga is képes lesz megújulni, és akár útra kelni az álmaiért, könnyen sikeres évet zárhat majd. Az erős tűz elem miatt a szórakozás, szerelem, vidámság is jobban megjelenik, továbbá megint jó nagy melegre számíthatunk a nyáron, azaz jöhetnek a nagy nyári bulik! A türelem nem igazán lesz az erősségünk, mindenkinek ajánlott lesz majd tízig elszámolnia egy-egy vitahelyzetben, hiszen az indulatok könnyen elszabadulhatnak, ráadásul az érzékenységünk is fokozódni fog, mindenki egy kicsit hevesebben reagál majd az őt ért sérelmekre.

Üzleti szempontból támogatott az energiával, szórakoztatóiparral, művészetekkel kapcsolatos területek, továbbá a tudomány és technológia, melyek össze is kötődhetnek. A Majom kíváncsi, kísérletező és kezdeményező állat, így én is érdeklődéssel várom, hogy lesznek-e olyanok a világon, akikből kihozza az igazán innovatív ötleteket.

Kevésbé kedvező szelek fújnak a pénzpiacoknak, a tőzsdei spekulációnak, lévén a bizonytalanság, kiszámíthatatlanság még inkább fokozódik ebben az évben. Politikai szempontból is igencsak ingoványos a terep, esélyesek a konfliktusok, de sok múlik azon, hogy mennyire tudnak a vezetők kellő érzékenységgel és belátó képességgel fordulni az emberek és más országok elképzelései felé. Tartok tőle, hogy azért itt lesz némi feszültség az idén. A tűz elemhez tartozik a vallás és spiritualitás is, így ezek a témák szintúgy igencsak napirenden lesznek.

Ugyancsak fejlődésnek indulhat a turisztika és közlekedés, nagy jövés-menésre számíthatunk világszinten, továbbá az üzemanyagokkal. olajjal kapcsolatban is sok esemény várható. Sokunk fogja érezni magában azt, hogy valamit kellene csinálni, vagy valamit megújítani, kezdeményező készségből nem lesz hiány, ezért sok újdonságra is számíthatunk és ez nagyon jó lesz, ugyanakkor óvakodjunk a meggondolatlanságtól. Ne legyünk naivak, ne söpörje el a racionális gondolkodásunkat a hirtelen támadt lelkesedés!

Mindenkinek nagyon boldog kínai új évet kívánok!

Ingyenes kínai horoszkóp kalkulátor ITT>>


  
A 2016. február 4-én kezdődött Majom évében ilyen érzések, események jelenhetnek meg az életedben:


PATKÁNY

Mozgalmas évnek nézel elébe, utazások, jövés-menések és rengeteg tennivaló formájában érzékelheted a 2016-os esztendő pezsdítő energiáit. Ha Sárkány hónapjában vagy évében születtél, akkor nálad fokozottabban jelentkezik az aktivitás, így tanácsos lesz tudatosan beiktatnod pihenő időszakokat, ellenkező esetben könnyen túlhajszolhatod magad. A Majom év a vizes elemet erősít benned, mely a kínai asztrológiában az érzelmek analógiája is, ezért nem meglepő, ha az érzelmesebb oldalad erősebben tör a felszínre, szívesen beszélgetsz, könnyebben rá tudsz hangolódni másokra. Ne lepődj meg, hogy kevésbé lesz türelmed a rutinos, mindennapi dolgokra, feszíteni fogj az újdonságok, változatosság iránti vágy és nem utolsó sorban a mehetnék.

BIVALY

2016-ben többször kerülhetsz olyan szituációkban, amelyek révén önmagad szembesülhetsz, sokkal tisztábban láthatod a saját és mások hibáit. Ha a Bivaly napján születtél, felismerheted, hogy a párkapcsolatodban olyan dolgokat teszel meg, amelyet egyáltalán nem élvezel, amely olykor elviselhetetlennek tűnnek. Ezek lehetnek általad meghonosított szokások, de a társadé is, azok, amelyek felett eddig vakon eltekintettél, de ebben az évben már nem akarsz. Ha mégis megpróbálod a szőnyeg alá söpörni a problémákat, szinte biztos lehetsz benne, hogy történik olyan esemény, amely ezt a helyzetet a kibírhatatlanságig fokozza, ezért ajánlatos felvállalni a változásokkal járó kényelmetlenségeket. Ez az időszak a megtisztulás igen magas fokára emel, a kapcsolatod minősége alapjaiban változhat meg.

TIGRIS

Nyugodtan készpénznek veheted, hogy 2016-ban nem fogsz unatkozni, hiszen az egyik legerősebb energia lesz rád hatással. Főként a temperamentumot és a hihetetlen akaraterőt hozza elő belőled, nincs az az akadály, amit nem lennél képes leküzdeni, nincs olyan ebben az évben, hogy valaki az utadba álljon. Ha valaki vagy valami mégiscsak erre vetemedik, az szembekerül egy gigantikus akarattal, amely képes bárkit és bármit elsöpörni. Azonban lesznek olyan helyzetek, ahol minél makacsabban próbálsz meg elérni valamit, annál több akadályba, meg nem értettségbe fogsz ütközni, ezek pedig kifejezetten nagy dühöt tudnak generálni benned. Ugyanakkor, ha képes leszel másként tekinteni a helyzetekre és másféle megoldásokat találni, mint amihez eddig ragaszkodtál, meglepően simán alakulhatnak a dolgaid.

NYÚL

A 2016-os évben jogi, hatósági ügyletek nagyobb számban fordulhatnak elő. Aggodalomra nincs ok, ha például Nyúl napján születtél, úgy ez akár egy házasság is lehet vagy lakásvásárlással kapcsolatos ügyintézés, de azért figyelmességre mégiscsak szükség lehet. Ha a Nyúl hónapjában születtél körültekintőbbnek kell lenned a munkádban, ha vállalkozó vagy a számlaadási és hivatalos kötelezettségeidre ügyelj és legfőképpen magad miatt törekedj a korrektségre. Ha korábban tisztességtelen úton jártál, a Majom évében szembesülnöd kell következményeivel, meg kell tanulnod, hogy mi helyes és mi nem, hogy a jövőben ne kövess el hasonlóakat. Pozitív értelemben érdemes kifejezetten erre az évre tervezni jogi ügyleteket, hiszen jobban el tudsz igazodni az egyébként kusza jogszabályok, törvények erdejében.

SÁRKÁNY

2016-ban igencsak pörgős napokra, illetve érzelmi és intellektuális sokszínűségre számíthatsz. Amennyiben Sárkány havában születtél, úgy családi, baráti utazások, munkahelyi változások, erős ragaszkodás, érzelmekkel átitatott események várnak rád. Szívesen indulsz útnak, vágyni fogsz a változatosságra, ellenben nehezen viseled majd, ha monoton dolgok végzésére kényszerülsz. Lesznek olyan időszakok, amikor szívesen elmélkedsz csak úgy az élet értelméről, de ugyanúgy tökéletes év ez arra, hogy valami újat kezdj tanulni. Az egyetlen, ami ezt az aktív energiát megfékezni képes, az a lustaság vagy egyfajta halogatási kényszer, amit tudatossággal és akaraterővel könnyedén le tudsz küzdeni. Hallgass a megérzéseidre, sokat segíthetnek ebben az évben!

KÍGYÓ

A Majom év segít abban, hogy olyan “radar” fejlődjön ki benned, ami által a korábbinál is jobban rá tudsz érzékelni mások gondolataira, pillanatnyi hangulatára. Ez olyan mértékig fokozódhat, hogy hajlamossá válhatsz már azt is megérzésnek venni, ami csak puszta agyalás, ilyenkor az együttérzést felválthatja a túlérzékenység. Ha tisztában vagy vele, hogy most te vagy szenzitívebb, gondoskodóbb, akkor könnyebben túl tudod tenni magad azon a tényen, hogy a környezetedben lévő emberek nem feltétlenül azok, így ugyanazt megértést, figyelmet nem tudják hasonló mértékben viszonozni. A 2016-os év hozhat költözést, változást az életed bármely területén, egyfajta megtisztuláson mész majd keresztül, amely segítségével felismerheted saját rossz beidegződéseidet és másokét is. Eljött az idő, hogy elindulj a fejlődés és megújulás útján.Energikus tűz energiákkal érkezik a 2016-os év, amely különböző, de mindenképp intenzív hatásokat eredményezhetnek a napjaidban. Fokozódik a tetterőd és idén a személyiséged pezsgő, nyughatatlan vonásai törnek a felszínre. A feladatokat, pénzügyeket maximális lelkesedéssel intézed, úgy veted bele magad mindenbe, mint aki előtt nincs akadály és ez így is van, mert ha akarsz valamit, el is tudod érni. A szórakozás, az élet élvezetei előtt megnyílnak a kapuk, barátaiddal sok kellemes élményben lehet részed, talán az egyik legjobb éved lehet ebből a szempontból.

KECSKE

A Kecske jegy szülöttjeként viszonylag zavartalan évre számíthatsz, de talán nem is olyan nagy gond ez, mert igencsak mozgalmas 2015-ös esztendőt tudhatsz magad mögött. Az eddigi munkáid és elképzeléseid a korábbiaknak megfelelően tovább gördíthetőek, nagyobb akadályok nem várhatóak, maximum néhány hónap és a horoszkópodban lévő további állatszimbólum a maga extra üzenetével zavarhatja fel az álló vizet.


MAJOM

2016 egyértelműen a te éved, kívánságaid, elképzeléseid egyfajta gyermeki lelkesedéssel itatódnak át, melyet az Univerzum is szeretettel támogat. Az igazán jó hír, hogy míg máskor csak vágyakozol, most tényleg lesznek dolgok, melyek meg is valósulnak. Persze nem feltételen gigászi eseményekre kell gondolni, nem nyeri meg minden Majom szülöttje a lottó ötöst, de a kedvező anyagi lehetőségek felbukkanása legalább annyira esélyes, mint az igazán boldog párkapcsolat megjelenése. Másrészt viszont ez az év fenekestül fel tudja forgatni az életed, olyan váratlan események történhetnek, amelyek új irányt kényszerítenek ki, a változások benned és körülményeidben is megvalósulhatnak.

KAKAS

Tudatos, irányító emberként, talán nehéz elképzelni, hogy ez még fokozható lenne, mégis, a Majom évében ezek a tulajdonságaid erősödnek fel. Ha Kakas havában születtél, szakmai téren fontosabbá válnak a morális értékek, rögtön szemet szúr, ha valaki helytelen úton jár. Értékítéletedet könyörtelen kíméletlenség jellemzi, mind önmagad, mind pedig mások részéről maximális korrektséget vársz el. 2016-ban bármilyen szakmai előmeneteli lehetőség adott, ha épp nincs munkád vagy a jelenlegi nem a legideálisabb, bátran számíthatsz arra, hogy kedvező ajánlat vagy ajánlatok érkeznek ebben az évben.

KUTYA


2016-ban szembetűnően határozottabb és szilárdabb leszel, képessé válva olyan döntések meghozatalára is, amelyekhez esetleg korábban nem éreztél kellő erőt magadban. Egy kicsit a véglegesség felé is elindulhatsz, leginkább az számít majd, hogy az események a korrektség irányába mutatnak-e vagy sem. Ha nem, akkor a belső figyelmeztető rendszered jelezni fog, hogy megállj, nem ez a helyes út, hiszen ami korábban átcsúszott, az most megengedhetetlenné válik és nem azért, mert valaki kívülről rád pirít, hanem belső igényed lesz az becsületességre. A Majom éve az egyenességről szól, de óvakodni kell a kíméletlenségtől és a túlzott irányítási kényszertől. Az intuíciód kiélesedik, érdemes lesz hallgatnod a megérzéseidre!

DISZNÓ

A Majom évében hajlamossá válhatsz némileg túlreagálni a veled történő eseményeket, minden kis apróságot drámaként élhetsz meg, ami nem jó neked sem, míg a környezeted kifejezetten idegesítőnek találhatja. Ha a Disznó napján születtél, a pároddal történő események, az ő megnyilvánulásai nagyon érzékenyen érinthetnek. Az sem kizárt, hogy ő vagy rajta keresztül valaki érzelmileg próbál meg hatni rád, avagy ellenkezőleg, pont te leszel az, aki így akarsz célt érni. Nyilvánvaló, hogy egyik sem járható út, de némi önfegyelemmel te irányíthatod az eseményeket. Amennyiben stresszes helyzetbe kerülsz, annak gyökerét érdemes lesz korábbi kommunikációdban, tettedben keresni, mert ha megtalálod, hogy hol és kivel hibáztál, abból olyan tanulságokat vonhatsz le, melyek révén elkerülheted a hasonló nehéz szituációkat.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6329 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x