Archaikus népi imádságok, szövegek, versek 3
Címlap / Ezotéria / Archaikus népi imádságok, szövegek, versek 3

Archaikus népi imádságok, szövegek, versek 3

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-11

Szarvam vagyon: Ezer vagyon! Szarvam hegyin vannak Százezer sövények. Gyulaszlag, gyulaszlag, (H)oltatlan alusznak. Haj, regö, rejtem; Regö, rejtem!  

Szarvam vagyon: Ezer vagyon! Szarvam hegyin vannak Százezer sövények.
Gyulaszlag, gyulaszlag, (H)oltatlan alusznak. Haj, regö, rejtem; Regö, rejtem!

Hej, már kit adjunk?A Jusztinnak adjuk, Horváth Annát adjuk.
Haj, regö, rejtem; Regö, rejtem!

Hej, már kit adjunk? Lacikának adjuk, Király Ilust adjuk.
Haj, regö, rejtem; Regö, rejtem!

REGÖSÉNEK
Ne fuss, ne szaladj, Szent István királyunk! Mi sem vagyunk ördögök, Hanem a te szolgáid. Haj regő rajta, Azt is megengedte A nagy uristen! Kelj föl, gazda, kelj föl!

Szállott isten házadra Sereg angyalával, Vetett asztalával, Tele poharával. Haj regő rajta, Azt is megengedte A nagy uristen! Emitt keletkezik Egy fekete pázsit, Abban legelészget Csudafiu-szarvas Csudafiu-szarvasnak Ezer ága-boga, Ezer misegyertya Gyujtatlan gyulladjék, Ojtatlan aludjék. Haj regő rajta, Azt is megengedte A nagy uristen! Adjon az uristen Ennek a gazdának Egy kis ólat, egy nagy disznót, Alá meg száz malacot. Az egyikből kifusson, A másikba befusson. Haj regő rajta, Azt is megengedte A nagy uristen!Adjon az uristen Ennek a gazdának Négy kis ökröt, két kis bérest, Csengős-pengős szekeret, Arany ostornyelet. Haj regő rajta, Azt is megengedte A nagy uristen!

Itten vagyon egy leány, Kinek neve (Rozi);Amott vagyon egy szép legény, Kinek neve (Gyuri). Haj regő rajta, Azt is megengedte A nagy uristen! Ugy csöndörödjenek, Ugy pöndörödjenek, Mint a cica farka, Még annál is jobban, Mint a kis nyul farka.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 5259 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x