Mi az oka a túlsúlyoknak?
Címlap / Ezotéria / Mi az oka a túlsúlyoknak?

Nyiri Helga

Mi az oka a túlsúlyoknak?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-14

Szinte minden második ember túlsúllyal küzd. A kövérség van, akinek ideális, de van olyan is, akinek egy örök harc forrása. Miért nem sikerült elérni könnyen az ideális testsúlyt? Honnan jöttek a felesleges kilók? 

Az elhízás népbetegség, mondják az orvosok. Valóban már a kisgyermekeknél is megfigyelhető, hogy sokkal több molett gyermek van közöttük, mint korábban.

A felnőttek között pedig szinte minden második ember küzd ezzel a problémával. Nyilván a táplálkozás alapvetően határozza meg a testünk állapotát, egészségét, súlyát. Ahogyan a sport is, ami nagyon fontos ahhoz, hogy egészséges testben éljünk.

Ha ezeket betartva is jönnek a kilók, és nehéz a testünk, akkor viszont érdemes megnézni mi lehet ezek mögött a lelki oldalról?

Az elhízás egyik gyakori oka, amit a theta konzultációk során látunk, amikor olyan program fut, hogy „minél nagyobb a testem, annál erősebb vagyok” vagy „ csak nagy testben érzem magam biztonságban” vagy „ minél nagyobb vagyok, annál jobban szeret a párom” stb…
Aztán sokszor vannak a tudat alattiban olyan programok, melyeket ilyen félelmek mozgatnak, mint „ha lefogyok, akkor megcsalom a páromat”- ez általában az egyik legerősebb tudatalatti program, ami fut. Van olyan is sokszor „ azért vagyok túlsúlyos, hogy észrevehetetlen maradjak” vagy „ amíg túlsúlyos vagyok, addig nem kellek senkinek”. Ezek pedig a szerelem megélésétől óvnak minket.

Hiszen, amikor megsérülünk egy szerelemben, házasságban, kapcsolatban, akkor szinte automatikusan védeni kezdjük magunkat. Ezek jó része tudattalan programokon keresztül jelenik meg, mint az is, amikor addig torzítom magam, hogy végképp senkinek se kelljek.


Miért is? Mert ha nem kellek senkinek, akkor az biztonságos, abban nem lehet megsérülni.
Van sok olyan tömegtudati program is, hogy a csoki hizlal, a tej egészségtelen, este nem szabad enni. Lehet persze, hogy adott esetben ez igaz is, de nem mindig. A tömegtudati programokról is le szoktuk választani a túlsúllyal harcoló klienseket.

Az is érdekes például, amit a szépségről sokan gondolnak. Van, akinek a szép embereke sekélyesek, beképzeltek, felszínesek. Ha valaki tudat alatt így vélekedik a szépségről, akkor sosem fog lefogyni…

Ehhez kapcsolódhat például olyan is, ha vékony leszek, irigyek lesznek rám a barátaim… Ezek persze nem tudatos hitrendszerek, hanem hátul futnak a tudat alattiban. Mivel a működésünk 90%-át ezek határozzák meg, ezért nagyon fontos ezekkel dolgozni.

Nagyon gyakori oka a túlsúlynak a rengeteg düh, harag, neheztelés. Ezeket hozzuk sokszor évtizedeken keresztül. A máj raktározza leginkább a haragot, ezért fontos a megtisztítása. Az emésztőrendszerünk tárol minden elszenvedett traumát, ezért fontos vele dolgozni.
Mondjuk is, hogy nehezen emésztetem meg a válást például. Vagy még nem emésztettem meg a válást, apám-anyám halálát, stb… Amíg nem emésztjük meg, másként mondva, nem dolgozzuk ki magunkból, addig az ott pang és rakodnak rá újabb kilók.

Rengetegszer látjuk azt is, amikor sok-sok generációs düh, harag, neheztelés jelenik meg a mi rendszerünkben. Hiszen minden családnak van egy morfogenetikus mezője, ami minden információt tárol. Akár tudunk róla, akár nem, attól még hatnak ránk azok a történések, melyeket az őseink megéltek, adott esetben elszenvedtek. Ezeket is feltérképezzük a konzultáció során.

Persze még jó néhány hasonló lelki oka lehet annak, amiért nehéz megválni a plusz kilóktól, de bízom benne, hogy segítséget adnak ezek is, hogy megértsük valójában miért olyan nehéz ügy a fogyás.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 8801 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x