Miért olyan nehéz a megbocsátás?
Címlap / Ezotéria / Miért olyan nehéz a megbocsátás?

Nyiri Helga

Miért olyan nehéz a megbocsátás?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-02

A teljes, örömteli, egészséges élet megtapasztalásához elengedhetetlen a megbocsátás. Amióta világ a világ, tudjuk ezt. Mégis sokszor mondunk nemet a megbocsátásra, és hagyjuk az egót neheztelés, düh által működni. Miért is fontos ez ennyire?  

Minden ember arra törekszik, hogy jobb életet éljen. A tudatos ember ezt úgy mondja, törekszik a teljesség felé. A spirituális csapat a megvilágosodásra vágyik. A ma itt élő emberek nagy része megértéseket szeretne, válaszokat a miértekre, sok pénzt, jó munkát, egészséget.

Sok út vezet a teljesség felé, a megvilágosodáshoz, a békéhez, de mindegyik úton az egyik legfontosabb feladat, megtanulni megbocsátani.

Arra vagyunk kódolva, hogy kifelé vigyük a fókuszt. A békét, az örömöt, a boldogságot, a bőséget mindig kint keressük. Pedig nem kint van, hanem bennünk.

Azt várjuk, szeressen a párunk, szeressenek a gyerekeink, a kollégák, a barátok. Azt várjuk, hogy kívülről erősítsenek minket. Sokan már azt is tudják, hogy ez nem működik. Egészen egyszerűen azért, mert ami belül nincs jelen, az nem fog kintről sem befutni. Ami bennünk zajlik gondolati szinten, tudatos és tudattalan programokban, csak arra tud rárezegni a kinti világ.
Szóval, ha ott bent Te nem szereted magad, nem vagy örömteli, nem vagy békében, akkor ezt mástól sem fogod megkapni.

Önmagam szeretetéről sokszor, sok fórumon esik szó. Már szinte unalmas, de ez a kiindulópont. És az az ember, aki dühöt, haragot, neheztelést cipel bárki felé, messze van attól, hogy szeresse magát.

Amikor egyéni konzultációkon dolgozunk, a neheztelés az egyik legfontosabb téma. Alapvetően pedig a DNS családból indulunk ki: apa, anya, testvér. Minden innen indul. Amikor itt rend van, hirtelen eltűnik az elviselhetetlen főnök, a rosszindulatú szomszéd, az érdek barát stb…
A neheztelés kidolgozásánál jutunk el a megbocsátáshoz.

Neheztelek anyára, neheztelek apára. Megnézzük miért is? Leszületés előtt mi választjuk meg a szüleinket, ez már manapság nem új információ. Pontosan ezzel az anyával és apával tudjuk a legjobban megtanulni mindazt, amire erre az életben szerződtünk.
Amikor nehéz szülői kapcsolaton dolgozunk, akkor ez az egyik segítség a megbocsátásban. Hiszen, ha én választottam őket, akkor már csak meg kell értenem, miért…


Legtöbbször azt tapasztalom, hogy a neheztelés egy komoly védelmi funkció. Mitől is véd?
Amikor megkérdezem, mi lenne a legrosszabb abban, ha már nem haragudnál anyára, apára? Akkor a válasz sokszor az, akkor közel kellene engednem magamhoz újra. És ha közel engedném, akkor félek, hogy újra bántana. Igen, ezt hiszi a tudattalan, ezért képes évtizedekig, ilyen módon védeni minket. A theta munka során ezt és ehhez kapcsolódó hitrendszereket cserélünk. Amikor ezek lecserélődnek, akkor jön a megbocsátás.

Sokszor gondoljuk azt, ha megbocsátok, akkor felmentem. Nem a mi dolgunk megítélni és felmenteni sem. Majd a Teremtő rendezi ezt. Ne hagyd az egódnak, hogy beragadjon ebbe az energiába.

Nagyon fontos, csak az tud a másikban zavarni, ami bennem is megvan… Ami bennem nincs, azt nem ismerem, tehát nem tudok rá azért haragudni. Érted?

Amíg a neheztelés program fut, addig ott vannak a plusz kilók, amik szintén védenek. Megjelennek a fizikai testben különböző tünetek. A májunk raktározza a leginkább a dühöt, haragot, neheztelést. Talán innen is ered a „ rossz májú” kifejezésünk?

Az emésztőrendszer minden traumát elraktároz. Ha jó megfigyelő vagy, akkor pontosan érzed és tudod, hogy mikor, milyen helyzetben ugrik össze a gyomrod, miért nehéz a székelés stb… És megjelennek az emberi kapcsolatainkban ugyanezek az energiák. Hiszen minden ismétlődés csupán.

 
 
Amikor én a saját neheztelésemen dolgoztam a szüleim felé, és ebben az anyamintám volt nehezebb, sokáig ragaszkodtam a nehezteléshez. Az egyik alkalommal megkérdezte tőlem egy terapeuta:
Mi lenne, ha a gyermeked azt mondaná Neked, hogy nem szeret? Hogy sosem fog megbocsátani Neked azért, mert? Képzeld csak el, milyen érzés lenne Neked?
Fájdalmas. Akkor úgy érezném, meghalok.
Akkor azt mondta: Helga, minden nap, amíg haragszol rá vagy rájuk az olyan, mintha minden nap egy szöget ütnél a koporsójukba.
És akkor megadta magát az egóm végérvényesen, és mindazt, amit cipeltem évtizedekig, elengedtem.
Hatalmas szabadság volt, és elmondhatatlan eufória.

Az úton sok-sok lehetőséget kapunk arra, hogy fejlődjünk. Számtalan technika, módszer van, ami segít. Válassz egyet és kezdj el a nehezteléseken dolgozni.

Vegyél egy papírt elő, és írd össze, kik azok, akikre haragszol, dühös vagy. Rá fogsz jönni, sokszor már innen nézve is értelmetlen, hogy ennyi év után sem békéltél meg. Nem is érted miért, de cipeled…

Minden pillanatban dönthetsz másként.
A magyar nyelv nagyon kifejező: gyűl-ölet vagy szer-etet…

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 12878 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x