Karácsony, évvége, lezárások, kezdetek
Címlap / Ezotéria / Karácsony, évvége, lezárások, kezdetek

Nyiri Helga

Karácsony, évvége, lezárások, kezdetek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-25

Elértünk 2016 végéhez. Minden évvégére jellemző, hogy elfáradunk, várjuk az ünnepnapokat. A Karácsony és évvége különös ilyen szempontból, mert a fókuszban a család áll. Az ünnepeket különösen Karácsonykor szeretjük a szeretteink körében tölteni. Ne feledkezzünk meg ebben az időszakban arról sem, hogy számot vessünk erről az évről és hangolódjunk az újra. 

Sokan tesznek január elsején fogadalmakat, amiket aztán vagy betartanak, vagy nem…

Fontosnak tartom, hogy amikor azt mondjuk Karácsony, akkor az tényleg arról a meghitt együttlétről szóljon, amiben a fény születését ünnepeljük. Ehhez persze vezet egy út, ami az Advent időszaka. Tudom, milyen nehéz azt mondani, hogy 4 héten át hangolódok, de mégsem olyan nehéz, ha tudatosan tesszük.

Minden rajtunk áll, és bizony csak döntés kérdése, hogy mennyire vagyunk magunkkal kedvesek, türelmesek ebben az időszakban (is). Aki képes erre, egészen más minőségben érkezik meg az ünnepre. Az évvége fáradtsága nehezítő lehet, de mégis azt javaslom, kezdjük elengedni a gázpedált, és lassítani.

Amikor a családi együttlétekben vagyunk, figyeljük meg magunkat. Mintha picit megfigyelők lennénk. Érdemes ilyenkor is pici tudatossággal jelen lenni. A biológiai családom én választom még a leszületés előtt. Tőlük tanulok és általuk fejlődöm ebben az életben a leginkább. Hagyjuk a sérelmeket kint most az ajtó előtt, ha lennének és csak legyünk jelen. Javasolni szoktam, hogy a családi programok alkalmával beszélgessünk sokat. Nyissuk ki a legendákat, a szüleink történeteivel, a nagyszülők meséivel. Kérdezzük ki őket, hogyan emlékeznek ők a Karácsonyra? Ha jól figyelünk, rengeteg megfejtés érkezik hozzánk arra vonatkozóan, ami az életünkben talán nem kimondottan harmonikus. Hagyjuk mesélni őket és csak figyeljünk a szívünkön keresztül.


Fontosnak tartom azt is, hogy picit nézzünk rá az elmúlt évre. Mi minden történt velünk? Nézzük meg, mik voltak azok a történések, melyek változásokat hoztak? Ezek a változások merre vittek tovább? Volt-e olyan, amit nem léptél meg, nem tettél meg, de jó lett volna? Vajon miért nem?
Semmiképpen se büntesd magad azért, ha valami elmaradt! Inkább csak keresd meg az okokat, mintha ismét külső szemlélő lennél. Ez azért fontos, mert a „szegény én” energia miatt hajlamosak bele ragadni a saját drámáinkba. A dráma közepéből nézve pedig nem tudunk rálelni a kiútra…

Minden pozitív változásért legyél hálás! A hála az az energia, ami emel, visz, áramlik. Ismerd fel mindazt a sok jót, aki Te vagy, ami Veled történt.

Amikor pedig már itt jársz, akkor kezdd el megfogalmazni az álmaidat. Először csak engedd fel a szívedből azokat az álmokat, amire vágysz. Aztán fogalmazd meg konkrét célként, és hangold magad 2017-re!

Az lényeges dolog, hogy ne nagyobb házat, új autót, sok pénzt akarj… Azt keresd, amire igazán a szíved vágyik. Amire a szíved vágyik, amire a lélek vágyik, és teret adsz neki, megteremtődik. Amikor a sejtjeid elkezdenek rezegni a szívedben megjelenő álmokra, az Univerzum reagálni fog rá. Ilyenkor elindul a teremetés folyamata és a saját tempódban el kezd megvalósulni.
Lehetnek blokkok, a tudattalanban, akár tudatos szinten is, de azokat ki lehet dolgozni.

A lényeg, hogy szeretettel jelenjen meg Benned mindaz, amit szeretnél. Szeretettel teremts, ne hiányból, dacból, egóból. Mindenért, ami történt legyél hálás, mert érted volt. És higgy magadban teljes szívvel, minden percben, pillanatban! Ne legyen harag, neheztelés a szívedben, mert az is gátol, blokkol, megállít a teremtésedben.

Törekedj a békére, a pihenésre, a csendességre ebben az időszakban, aztán ünnepeld meg 2016-ot és köszöntsd alázattal, örömteli várakozással az új évet!


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 9442 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x