Mesteri tévhitek - tévelygő útkeresők
Címlap / Ezotéria / Mesteri tévhitek - tévelygő útkeresők

Mesteri tévhitek - tévelygő útkeresők

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-05

A felébredés korszakában vagyunk. Abban a dimenzióközi periódusban, amikor egyre több ember, egyre több lélek érzi meg az anyagi világon túli valóság hívó szavát.  

Elindulunk az útkeresés, az önmagunkhoz való visszatalálás irányába. Rengeteg pozitív megtapasztalás és egy új, varázslatos és csodákkal teli világ nyílik ki előttünk, amely valójában mindig is ott volt bennünk, várva arra, hogy ismét felszínre törhessen a lelkünkben nyugvó emlékek mélyéről.

Olvasunk, tanulunk, figyelünk és próbálunk nap nap után tudatosan élni, mígnem egyszer csak azt vesszük észre, hogy egy ördögi körbe kerültünk.

Megannyi mesterhez és tanítóhoz elmegyünk, hogy valami újat fedezhessünk fel, és a problémáinkra megoldást, a vágyainknak pedig útirányokat találjunk. Végül azt vesszük észre, hogy elfáradtunk. Elegünk lesz a rengeteg jó tanácsból, a nem működő technikákból, a félreértelmezett üzenetek halmazából, és az előző életekben való vájkálás kusza, a jelenben nem értelmezhető információiból.Hogyan jutunk el eddig, és miért van az, hogy amíg az adott meditáción, oldáson, vagy tanfolyamon minden annyira jó és feltöltődést hozó, a tanfolyam ajtaján kilépve percek, órák vagy pár nap alatt visszasüllyedünk a hétköznapok problémás és szürke mókuskerekébe?
 
A következő tévhitek eloszlatása sokat segíthet az útkereső lelkek számára:
  • Az azonnali megtapasztalások nagyon fontos irányjelzők a fejlődés útján, azonban fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy azonnali változásokat a fizikai síkon nem tudunk elérni, hiszen a gondolatok és érzelmek által motivált cselekedetekre adott reakcióink berögzültek. Olyan technikákra van hát szükségünk, amelyek teljesen személyre szabottak, és a fejlődés egyéni ütemét teszik lehetővé, követik le. Ezáltal elkerülhető a „tanfolyamon annyira egyben voltam, most megint minden olyan nehéz” életérzés, hiszen az apró, napra - napra elért eredmények töltenek fel minket.
  • Sok év fájdalma, kapcsolati traumája, teremtési és önmegvalósítási blokkjai nem oldódnak fel egy csapásra. Amikor a meditációkban felszínre hozott inkarnációs sérüléseket újra éljük, és kitisztítjuk, a legfőbb feladatunk, hogy az adott előző életben megélt emlékek szimbolikáját és üzenetét a jelen életünk hétköznapjaiba építsük be.
  • Ugyanez igaz az energetikai érzékelésre is. Az auralátás, a testkilépés, a tudatos álmodás, a betegségek okainak feltárása tanulható folyamat, de mindenkinek egyéni gyakorlási módszertanra van szüksége ezen technikák automatikussá válásához.
  • Nem baj az, ha nem tudunk minden pillanatban mindent pozitívnak és ragyogónak érzékelni. Mivel az energiák áramlása hullámzó, és árnyaltak a minket érő hatások, ezért engedjük meg magunknak, hogy a mélabús hangulatot, vagy a számunkra negatív életszituációt is tudatosan megéljük. Felesleges ilyenkor erőltetni a new age filozófiákat, vagy marcangolni magunkat, amiért nem vagyunk pozitívak. A negatív energiák megjelenését úgy tudjuk tudatosan kezelni, ha külső szemlélőként, megfigyelőként nézünk magunkra, és a bennünk játszódó energetikai hullámzásokat szabadon engedjük végbemenni. Az elfojtások és a kényszeres pozitivizmus csak további blokkok megjelenését és a belső összekeveredést eredményezi. A gondolatok és az érzelmek tudatos megélésének technikái is tanulhatóak, de azok szintén akkor működőképesek, ha türelemmel és egyéni, a személyiségünkhöz igazított szemlélet alapján épülnek be a hétköznapjainkba.
  • Nagyon sokszor előfordul a különböző spirituális és önismereti iskolákban, hogy a rengeteg kollektív meditáció és ismeretanyag mellett nem jut idő a résztvevők személyes energiaterének létrehozására, amit magukkal tudnak vinni, illetve amit önállóan is képesek lesznek felhúzni a későbbiekben. A tanítóhoz vagy mesterhez való ragaszkodás, a spirituális függőség az, ami újra és újra arra sarkall minket, hogy csak az az adott személy képes megteremteni a minket feltöltő energiateret, vagy csak Ő képes a válaszok megértésében segíteni. Az egyéni szempontok szerint kialakított tudatosodási folyamat segítségével megszűntethető ez a fajta függőség, és napról napra megbízhatóbb válaszokat fogunk kapni önmagunkból, és önmagunk által a magasabb minőségű dimenziókból is. 

Néha egy-egy jó szó, vagy célirányos mondat sokkal többet ér, mint ezernyi technika. Mindig olyan Utat válasszunk, amelyre a lelkünk szólít minket, mert arra a lelkünknek van szüksége. Fontos az is, hogy szem előtt tartsuk, hogy a változás önmagunkban van, és a mi saját, egyedi energiaterünkből érhető el.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 8922 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x