Ésszel és akarattal
Címlap / Ezotéria / Ésszel és akarattal

Terdik Réka

Ésszel és akarattal

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-03

Ami pedig a traumatérkép értelmezésében azt jelenti, hogy amikor figyelmünknek hála, a test (és az általa hordott hatalmas mennyiségű információ) biztonságban van, megszelídült vagy elmúlt a veszély, akkor el kell induljunk a szerzett illetve megszerzendő tudás irányába, hogy újratöltést, "vérátömlesztést" kapjunk általa és a felhasznált készleteink töltődhessenek, méghozzá új, javított információval. 

Ilyenkor érkeznek a belsőnkbe és az életünkbe a külvilágból azok a személyek, helyzetek - főként mert nyitottak is vagyunk rá, hiszen a túlélés vastörvényei ezt diktálják! - amelyeknek a fényében mind a múlt eseményeit, mind a jövőt másképpen látjuk. Ilyenkor nyit a szív és a lélek és erős impulzusok mozognak az információs térben, méghozzá szeretet, biztonság és erő alapúak. Azt jelenti, hogy mi is így viselkedünk, és ezt is sugározzuk.

Amikor az információfelvétel megtörténik szellemi, érzelmi és fizikai szinten, akkor erősödik meg az ösztönös logikánk annyira, hogy a szívvel- lélekkel begyűjtött, elvégzett dolgok átszűrődhessenek a tudat, vagy ész szintjére. Ezek pedig, önmagunk és a minket körülvevő, mozgató rendszerek (külső-belső világunk) felismeréséből állnak.
Ekkor tisztul fel, és ezáltal erősödik meg a tudatunk és a hovatartozás élményünk illetve sokszor ekkor üt be az "új" önazonosság élményünk is. Ez hatalmas siker. És hatalmas energia szabadul fel általa.

Ezért szeretnék mindenkit NYOMATÉKOSAN ARRA KÉRNI, hogyha egy módja van rá, ne hagyja ki a Megértés, Ráismerés fázisát, mert hiába kényelmesebb enélkül, nem fog tudni valóban eljutni az Akarat végső fázisához.

(Csak az érzelmi- lelki út /szívvel- lélekkel/ marad, aminek az alkalmazása, ha mégoly helyesen történik is, előbb -utóbb beszorítja majd az érzelmi zsarolás és manipuláció köreibe. Ugyan így is el lehet érni szép eredményeket,ám ezek érezhetően félsikerek maradnak és iszonyatosan sok energiába kerül aztán fenntartani őket. Ezért csak ideiglenes megoldásként funkcionálnak, akár akarjuk, akár nem...)


Tehát, a Megértés, Ráismerés fázis jelenti azt a pontot, ahol a bennünk élő sejtszintű igazság felszabadít. Persze ne feledjük, hogy eddig a pontig viszont a szívvel- lélekkel végzett feladataink vezettek el! Ez viszont mind, mind siker! Siker, mert a belső eredményeink által felszabadított energia mozgatja a külvilágot, ahonnan a megfelelő elismerés érkezik rá. (Megrögzött kisebbségi komplexussal rendelkezők és hivatásos önsorsrontók figyelmébe ajánlom, hogy az elismerést el lehet fogadni, leginkább belül, és akkor majd jól nem láthatja más...!)

Ám ne feledjük azonban az Élet és a bennünket mozgató rendszerek saját törvényszerűségeit (amikre a korábbi bejegyzésekben már oly sokszor utaltam), amelyek kivétel nélkül állandóan központozzák a mi személyes életünk történéseit, és ezek mentén tudunk eljutni a SAJÁT felszabadulási pontjainkig, rendben, hogy néha kúszva-mászva, ám máskor pedig fütyülve, dalolva! A mikéntben a különbséget csak az teszi, vállaltuk-e amit NEKÜNK SZEMÉLY SZERINT vállalnunk kellett, tehát összesen annyitól függ, érdemesítettük-e magunkat az önbeazonosításra és a saját - NEM pedig valaki más - feladatainak az elvállalására, alkalmazva minden szerzett és öröklött tudásunkat. (Más feladatainak felvállalása adott esetben szintén lehet feladat, ám nem különösebben javasolt, számos okból.)

Szóval, amikor már szívvel-lélekkel és ésszel is bírunk, akkor azon a ponton életre kel egy koherens, nagyon aktív akarat, ami szinte önjáróan visz bennünket tovább. És ez az, amit szabadságnak neveznek.

Ugyanis ilyenkor érjük el azon pontok egyikét, ahol arról dönthetünk az életünkben, melyik feladatunkat vesszük fel, hogy elvégezhessük.

És amikor már elég ilyen feladat elvégzésével szereztünk rutint, akkor kezdhetünk teljesen új utakon járni, amelyeken a törvényszerűségek bár ugyanolyanok, de már birtokoljuk azon képességeket és erőt, a már megszerzett szabadság által, amivel a szerzett-öröklött tudásból új ágak és új gyökerek sarjadnak. (Ha életünk bármely pontján ilyen elementáris erejű szabadság tör elő bennünk, akkor tudhatjuk,valamit IGENIS NAGYON JÓL CSINÁLTUNK, és igazi új dolgok köszöntenek be az életünkben!)

Traumatérkép
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5389 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x