Időn Kívüli Nap - a maják időszámítása
Címlap / Ezotéria / Időn Kívüli Nap - a maják időszámítása

Időn Kívüli Nap - a maják időszámítása

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-19

A maja civilizáció sajátos írásrendszere mellett fejlett matematikai, asztronómiai tudásáról volt ismert. A maják jól ismerték az idő törvényeit, a természetes ciklusokat és tudták, hogy az idő nemcsak mértékegység, hanem energetikai program is. Ez a tudásuk egy bonyolult, több, mint egy tucat, különböző célt szolgáló naptár alkotta rendszer megalkotásában csúcsosodott ki.  


Rendezvénynaptár
A maják az újév kezdetét a természetes ciklusokkal összhangban, egy Szíriusz, Vénusz, Nap együttállás kapcsán határozták meg július 26-ban. (December 31. és január 1. semmilyen természetes ciklussal sem esik egybe.) Az előző év utolsó napja azonban július 24.  A kettő közötti napot, azaz július 25-ét, Időn kívüli napnak, zöld napnak, mátrix napnak tartják, a Megbékélés Megbocsátás Napjának, a Megtisztulás napjaként is ismert.
 
Az IKN egy szakrális szünet és ünnep, mielőtt belemerülnénk a következő év energiájába. Lehetőség megtapasztalni a szabadságot és az időtlenséget. Visszatekinteni, meditálni, gyakorolni a megbocsátást és felkészülni az új ciklusra, az újévre, „programozni” azt. E napon lehetőség van a karmáinktól homályos tükör helyett tiszta tükörbe nézve akár radikálisabb változásokat teremteni, a múltbéli kötelékeink elengedésével új irányok, tervek „megálmodásával”, egyéni és kollektív szinten is.
1992 óta, ezt a napot világszerte a „A kultúrákon átívelő Planetáris Béke napjaként" ünneplik, szabadtéri rendezvények, fesztiválok keretében.
 

Az idei Időn Kívüli Nap (IKN) Kék Spektrális éjszaka

A mostani IKN jellemzői:
Az IKN energiáját mindig együtt nézzük a következő nap, az Újév energiájával, mert azok együtt dolgoznak, az IKN "ágyaz meg" az Újév energiáinak. 

 
 
Minden tónushoz és pecséthez kapcsolódik néhány kulcsszó, mely a kapcsolódó alapminőségét írja le. 
 
A Spektrális tónus, majául BU LUK ereje a feloldás, cselekvése az elengedés, lényege a felszabadítás. 

Témája a felbomlás, a feloldódás ereje, az elért eredmény újra elengedése, minták és struktúrák átalakítása, egyszerűség, letisztázás, változás, elemekre bomlás, elengedés, leválás, a bonyolulttól az egyszerű felé tartó folyamatok, az energiaminták és energiaszerkezetek átalakulnak az új időszaknak megfelelően, minden, ami eddig meghatározott, befolyásolt vagy megkötött leválhat rólad és nyitott rendszerré változhatsz.
 
A Spektrális tónus, azt mutatja, hogy nem nagyon kell majd keresgélni a tükröt, elég nyilvánvaló lesz. Meg fogja mutatni tökéletlenségeinket.
  
Az éjszaka olyan őseredetű energiamezőt jelöl, ahol, mint az álomidőben, nincs különbség, elkülönültség a múlt, jelen, jövő, a valóság és képzelet, az álom és álmodó között. Az összes lehetséges evolúciós minta játszótereként korlátlan hozzáférést nyújt minden valósághoz és a végtelen kozmikus bőségből elvehetjük, amit kívánunk.
 
Az éjszaka cselekvése az álmodás, lényege az intuíció, ereje a bőség. Ezt úgy is megfogalmazhatjuk, hogy ez az időszak megmutatja mely területeken tudsz bőséget, jólétet  hozni az életedbe, mit kell tenned ezért, és támogatja annak megvalósulását is. Ne csak anyagi, hanem szélesebb értelemben vett, érzelmi, mentális jólétre gondolj. 
 

Ezt tedd

Mérd fel, gondold végig, hogy az életed különböző területein mit szeretnél elérni, milyen területeken (munka, kapcsolatok, anyagi javak stb.) szeretnél jólétet hozni az életedbe, a környezeted életébe. Ha tudatos vagy sok segítséget kapsz ebben. Ha nem, akkor is működni fognak ezek az energiák, de sokkal jobb eredményre számíthatsz ha együttműködsz velük.
 

Mik lesznek az eszközeid?  

Fel fog erősödni az intuíciód és az álmaid is segíteni fognak. 
Javaslom, írd le, hogy mik a céljaid ezen a téren. Ne csak azokat írd le, amelyek racionálisan megvalósíthatónak tűnnek, hanem légy bátor, merj álmodni, vedd a listára azokat a célokat is, amelyek jelenleg elérhetetlennek tűnnek számodra. Tudod, sok klassz és nagy dolog megvalósítása is úgy kezdődött, hogy az elején a környezete csak bolond álmodozónak tartotta megvalósítóját. Ha nem adsz esélyt, akkor sohasem fognak megvalósulni ezek az álmok.  
 
Bízz az intuíciódban, most sokkal jobban, mint máskor! Valószínűleg te is megtapasztaltad már néhányszor, hogy jött egy gondolat, egy érzés, hogy mit kellene tenned, de a racionális elméd azt mondta: ez hülyeség! Később visszatekintve ez a hülyeség igaznak bizonyult, szemben a józan ész szerinti következtetéssel. A spektrális tónus megmutatja hol vannak ezek a területek, min kell javítanunk és mi az, amit végleg el kell engednünk ahhoz, hogy jólétet, bőséget hozzunk az életünkbe. Megláthatjuk azt is, melyek azok a kisebb dolgok, amit tennünk kell néhány „projektünk” tökéletesítéséhez. S azt is el kell fogadnunk, hogy vannak olyan helyzetek, amikor nem tehetünk többet, valami nem lesz tökéletes. Attól persze még nagyon jó lehet. Mi emberek sem tudunk tökéletesek lenni, így az általunk teremtett dolgok sem. Van, amikor csak feleslegesen pazaroljuk energiánkat a tökéletesítésre, ahelyett, hogy olyan dolgokra fordítanánk őket, ahol sokkal gyümölcsözőbbek lehetnek. 
 

Hogyan használd ki jól ezt a napot

Egész nap fokozott tudatossággal légy, minden tetted, szavad, gondolatod teremt. Nem mindegy, hogy mit.
Teremts magadnak időt, amikor nyugodt körülmények között, zavartalanul csak erre koncentrálhatsz. Hangolódj rá a nap energiájára.
Csendesedj el. Nyisd meg a szíved, különböző mantrák, jóga és egyéb gyakorlatok segítségével. Egy szép zene is sokat segíthet. Majd nézd egy ideig a nap, illetve a következő nap pecsétjét. Hagyd, hogy az energiájuk hasson rád. Mondd el a nap mantráját többször.
A Maja szinkronárium rendszere meghatározott szabályok szerint összeállított mantrákat ad segítségül az adott nap energiájára történő, minél teljesebb ráhangolódáshoz.
 
A mantra az IKN szövegszerű jellemzése, ritmikus stílusában a jobb agyféltekét célozza meg, ezért nem baj, ha logikusan nem teljesen értelmezhető. Jobb, hogyha egyszer-kétszer hangosan is elmondjuk őket.

A Mantra

Feloldok, hogy álmodjak,
Szabaddá téve az intuíciót.
Lepecsételem a bőség bevitelét,
Az Elengedés spektrális tónusával.
Engem a bőség ereje vezet utamon.
 
S e jeles napon ne csak magadra gondolj, mondj el egy imát a Földanyárért, az emberiségért is, kérj áldást rájuk.

 
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 4612 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x