4 szuper vizualizációs technika álmaid valóra váltásához...
Címlap / Ezotéria / 4 szuper vizualizációs technika álmaid valóra váltásához

4 szuper vizualizációs technika álmaid valóra váltásához

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-10

Ha házi feladatként tekintesz a különféle vizualizációs technikákra, egyelőre hanyagold őket. A legjobb, ha inkább játékos, pihentető lehetőségként, a feltöltődés egy módjaként tekintünk rá. A következő négy népszerű technika általában segíteni szokott.  

Kísérletezz az érzékeiddel!
 
1. Fókuszálj a képekre. – Ez lehet egy mozgókép, amely egy áhított jelenetet ábrázol, de akár lehet egy állókép is – utóbbit inkább kezdőknek ajánljuk. Ha a cél egy maraton teljesítése, képzeld el, ahogy az utolsó métereket végigfutod, majd szintidőn belül célba érsz. Figyeld meg a körülötted futó embereket, az időt mérő órát, magát az időjárást. Minél elevenebb és valósághűbb a kép, annál jobb. 
 
2. Ne hagyd ki a képből a hangokat sem. – Minimozidhoz jó eséllyel hangok is tartoznak. Képzeld el a tömeg zúgását, a drukkolók hangját, ahogyan a hangosbemondón a nevedet és a rajtszámodat mondják, ahogyan a lábad dobban az aszfalton...
 
3. Vond be egyéb érzékeidet is. – képzeld el az ízeket, az illatokat, az érintéseket és egyéb érzeteket, ami álmodhoz kapcsolódik. Minél több részletet képzelsz el, annál jobb. 
 
 
 

Álmodozz szabadon és bátran! 
 
Az „ábrándozás az élet megrontója, mely kancsalul festett egekbe néz” – mondta Vörösmarty, de azért persze vitatkozhatunk vele. Az ábrándozással csak akkor van baj, ha a tényleges cselekvés rovására megy, vagyis nincs meg az egyensúly. 
 
Ha a vizualizáció már nem játék többé számodra, hanem kezded kötelező feladatnak érezni, lazíts egy kicsit, és kezdj el ábrándozni méghozzá korlátok és gátak nélkül. A legjobb időpont erre egyébként a lefekvés előtti időszak, amikor már – jó esetben – egyébként sem dolgoznál, hanem pihennél: még jobb, ha belealszol ábrándodba, és így átveszed azt egy másik, magasabb síkra is.   

Dobd meg egy kicsit a tétet! 
 
Ha eddig azt képzelted, hogy szintidőn belül teljesíted a maratont, most tedd hozzá azt is: elképesztő egyéni csúcsot állítasz fel. Ha azt vizualizáltad, hogy 50 ezer forintos fizetésemelést kapsz, most képzeld el a százat egy új pozícióban, munkahelyen. 
 
Miért is fontos mindez? Mert így nem korlátozod magad. Ha ugyanis újra és újra csak a maraton teljesítését és a fizetésed bizonyos mértékű emelkedését képzeled el, azzal voltaképpen korlátot állítasz magad  - és persze a létezés – elé. Miért is tennél ilyet? Nyugodtan tornázd feljebb a lécet. 
 
 
 

Oszd meg álmodat olyasvalakivel, aki bízik benned! 
 
Amikor boldog-boldogtalannal megosztjuk legtitkosabb vágyainkat, tulajdonképpen magunknak ártunk, hiszen hitetlenkedésük, lekicsinylő megjegyzéseik akkor is hatással vannak tudatalattinkra, ha ezzel nem nézünk szembe. Ugyanakkor ha olyasvalakivel beszélgetünk ezekről az álmokról, akik hisznek bennünk és célunkban, az egy rendkívül inspiráló beszélgetés lehet. 
 
Ez akár egy komolyabb játék formájában is kivitelezhető: beszélgessetek a kitűzött célról jelen idő, kijelentő módban, mintha az már teljesült volna. Képzeljétek el az érzést, a képet, az illatokat, a hangokat... és beszélgessetek róla, mintha már az élményben élnétek. Ennek óriási ereje van. 

 
 
Akármelyik technikát is választod a fentiek közül, a lényeg, hogy élvezd a használatukat, ne pedig kötelességként gondolj a folyamatra. Oldódj fel, lazíts, hagyd, hogy a flow magával ragadjon!
 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6326 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x