4 menta-titok, amit eddig még nem tudtál
Címlap / Ezotéria / 4 menta-titok, amit eddig még nem tudtál

4 menta-titok, amit eddig még nem tudtál

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-05

Csodaszép növény, illata pedig jellemző, átható. Sokan rajonganak érte, mások pedig ki nem állhatják. Használd ezt a növényt tudatosabban!  

 A menta neve egy nimfa, Menthe, a termőföld egyik nimfája nevéből ered. Az egész mediterrán világ ismeri, mindenütt elterjedt a mentából főzött tea, vagy a menta, mint fűszernövény. 

Azt, hogy a mentából teát lehet főzni, a legtöbben tudjuk, sőt talán azt is, hogy a frissítő illata miatt nem csak a szájszagnak tesz jót, de a vérkeringésnek is.
A menta tea hasznos, mert emésztési zavaroknál, felfúvódásnál, epegyulladásnál, menstruációs zavaroknál nagyon jó szolgálatot tesz.

Teáját főleg görcsoldásra, felfúvódásoknál alkalmazzák, egyéb gyógynövényekkel - például citromfűvel, macskagyökérrel - együtt nyugtatóként is. A tea egy evőkanál vágott levélzetből készül 150 ml forrásban lévő vízzel, 5-10 perces áztatással. Naponta 3-4 csészével fogyaszthatjuk, étkezések között. A menta a mentolos cukorkák és rágók ízalapanyaga - a nyálkahártya hidegérző receptoraira hatva hűsítő érzést kelt, mely reflektorikusan érszűkületet okoz. Ezen kívül csökkenti a viszketési ingert a bőrön.

A menta a titokzatos tigris balzsam, vagy más nevén vietnami balzsam legfőbb alapanyaga is. Migrénes rohamoknál, izomfeszülés esetén ez a balzsam görcsoldó. Illatát belélegezve a fájdalomcsillapító hatás még gyorsabbá válik. 

Mentából házilag likőrt is készíthtünk, mely nem csak magában fogyaszva, de mentás ízvilágú sütik ízesítésére is használható. Mindössze fél liter közepes minőségű vodka, egy jó nagy marék menta szükséges hozzá. Vágjuk meg a mentát nagy darabokra, majd öntsük le a vodkával és tegyük félre hűvös helyre úgy másfél, két napra. Ha a menta megfogta a vodkát, akkor egy jókora kanál mézzel, 3 dl vízzel és 3 közepes citrom levével keverjük össze, majd ha szükséges egy kis zöld természetes ételfestékkel színezzük meg. Szűrjük le - és kész is a zamatos menta likőrünk. 

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3287 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x