Az indián tollak titkos jenetése - üzenet neked is!
Címlap / Ezotéria / Az indián tollak titkos jenetése - üzenet neked is!

Az indián tollak titkos jenetése - üzenet neked is!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-20

Ha azt mondod indián, egy rézbőrű, horgas orrú, komoly tekintetű, tolldíszes alakot látsz magad előtt. De vajon miért hordták ezeket, a tollakat? Milyen jelentőséget tulajdonítottak nekik?  

Az indián kultúrában a ragadozó madarak tolla képviseli a lélek szárnyalását, felemelkedését. Elsősorban tehát a ragadozók tollait használták fel azokhoz az öltözékekhez, amelyekben ünnepeltek. A köznapi viseletben egy-két tollat viseltek nyakláncon,a hajukba fogva, gyakran a lovak sörényébe kötve. 
 
Feltöltik energiával, ráfújnak, vagy hagyják, hogy a szél fújja át. Így a toll egy eszköz a léleknek hogy segítsen reményekkel, álmokkal teli életet teremteni.


Az indiánok szemével nézve, a toll:

  • az erő, a hatalom, és a spiritualitás jelképe.
  • felviszik az imádságot az égig, a szél segítségével.
  • ezek a tollak képesek a nagyszellem üzeneteit is továbbítani

Az indián toll mint textilminta, ékszer, kiegészítő, vagy álomfogó, népszerű divatcikk lett. Spirituális üzenetével kevesen vannak tisztában. 

 

Nem csak az indián kultúrában volt szokás tollakat viselni


A strucctoll legyező, a pávatollas kalap a dámák divatkelléke volt. A magyaroknál is ismert a tollas kalap, de nálunk a férfiak kölcsönöztek gy kis toll-pompát a madaraktól. Darutollat viseltek a kalapjukra tűzve, sőt a csendőrök kakastollas süveget is viseltek.  

A lúdtollat - kemény, erős, hegyezhető vége miatt - az íráshoz használták. A végét tintába mártva nagyon szépen lehetett írni vele. 

Abban azért megegyezhetünk, hogy a tollak a legjobban a madaraknak állnak, vagyis soha senki ne öljön meg semmilyen állatot szőréért, vagy tolláért. A lehullott madártollakból épp annyira szép dolgokat készíthetünk! 


 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 8079 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x