Titokzatos szertartásillat: Tömjénmágia mára!
hirdetés
Címlap / Ezotéria / Titokzatos szertartásillat: Tömjénmágia mára!

Havasi Patrícia

Titokzatos szertartásillat: Tömjénmágia mára!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-21

Testi, Lelki, Szellemi Egyensúly? Mindhárom egyformán fontos. Tömjén, mirha, szantálfa? Mindhárom kulcsfontosságú, ha a harmónia megteremtése a cél. Hogyan tehetünk aromaterápiával a belső béke, a kívánt harmónia eléréséért? A Bibliában a napkeleti bölcsek tömjént és mirhát ajándékoztak a kis Jézusnak, melyek ma is számos gyógyhatással rendelkeznek, ismerjük meg ezeket a földi kincseket jobban.  

 

Rendezvénynaptár
Az aromaterápiát évszázadok óta használja az emberiség nemcsak a szépségápolásban, hanem az egészségügyi gyakorlatokban, ugyanis az esszenciális olajok hatással lehetnek az érzelmeinkre, a hangulatunkra, enyhíthetik a fájdalmainkat és más kellemetlen tüneteinket, a megfelelő olaj képes csökkenteni a stresszt, jó hatásfokkal fokozza némelyik olaj a keringést, ezzel pedig a méreganyagok kiválasztását.

Ha harmónia, akkor az első és legfontosabb illóolaj, amit meg kell említeni, az az egyik legértékesebb és elérhető illóolajunk a Bibliából is ismert relaxáló, immunerősítő és hangulat javító tömjén, melynek olaját régen használták a vallási szertartásokon, ezzel tisztították meg a környezetüket és tartották távol az ártó szellemeket.


A tömjén, mint az olajok királya, antidepresszáns, segíti a béke, a relaxált állapot és az elégedettség érzését, nyugtató és egyben gyulladás gátló, fertőtlenítő hatású és támogatja az egészséges sejtfunkciót. Fájdalomcsillapító és az ízületi problémákra is jó hatással lehet.

A tömjénhez hasonlóan a mirhát is használják meditációkor, mert támogatja a tudatosságot és hangulatemelő hatással is bír, valamint úgy tartják régóta a mirhát számon, hogy elűzi a negatív gondolatokat. Ezen kívül a mirhának is van fertőtlenítő, gyulladásgátló és fájdalomcsillapító hatása, enyhíti a légúti panaszokat, erősíti az immunrendszert, külsőleg pedig alkalmazzák sebek gyógyulásának elősegítésére és sebek fertőtlenítésére. Az ókorban még a halottak balzsamozására használták őseink.

A szantálfa olaját is régóta használják vallásos ceremóniák során a tudatosság, a harmónia elősegítésére. A szantálfa olaja ezenkívül még előnyös a bőr számára.

Párologtatással és bőrön való kenegetéssel ezek az esszenciális olajak segítik a belső harmónia megteremtését. Helyileg vagy belélegezve használva a mirha, a tömjén és a szantálfa olaja pozitív hatása határtalan, lelki békénk megteremtése érdekében szagolgassunk minél többet belőlük.

Mindezt megtehetjük élőben is július 27-én a teljes Holdfogyatkozás estéjén egy illatparti keretében, ahol fókuszban az egyensúly megteremtése lesz, jelentkezni ide kattintva lehet.


És hogy hogyan kapcsolódik a július 27-i Holdfogyatkozás a harmóniához? A Hold, ahogy a tengerek, óceánok víz szintjét megemeli, majd lesüllyeszti, úgy hatással van ránk is, hat az érzelmeinkre, a testünkre és az elménkre is. Ha szeretnénk elengedni életünkből rossz szokásokat, nem kívánt személyeket, akkor a július 27-i Holdfogyatkozás kiváló alkalom lesz erre. A negatív gondolatokat, ha lehet, kerüljük el aznap. Inkább nézzünk fel az égre kora este, de még előtte illatozzunk közösen a fenti olajok segítségével.

Szóljon sokunknak majd ez a nap a belső egyensúlyról, a békéről, a harmóniáról!
 
 
 
[ 2403 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x