Hogyan tisztíts ezüstöt? (fizikálisan és spirituálisan)...
Címlap / Ezotéria / Hogyan tisztíts ezüstöt? (fizikálisan és spirituálisan)

Hogyan tisztíts ezüstöt? (fizikálisan és spirituálisan)

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-15

Az ezüst a Hold analógiája, és a Rák jegyének nemesféme. Minden szinten meg kell tisztítanunk, ha ezüstöt viselünk, mert könnyen oxidálódik. Vannak drága ultrahangos tisztító gépek, de odahaza, egyszerű módszerekkel is meg lehet tisztítani az ezüstöt - akár spirituális erővel feltöltve.  

Az ezüst ékszerek, ezüst tárgyak, evőeszközök, szobrocskák kedvelt tárgyai az emberiségnek, már az idők kezdete óta. Az előkelő, nemes gyermekről régen azt mondták: ezüstkanállal a szájában született. Az ezüstneműt régen is nagy figyelemmel tisztították. Nem véletlen választották ezt étkezéshez. Az ezüstből kioldódó ezüst kollid bizony gyógyító, fertőtlenítő hatású. Ma külön kapható, mint gyógyhatású készítmény, és használják a gyógyászatban is (IDE kattintva olvashatsz róla) 

Ezüst az asztrológiában 


Az ezüst az asztrológiában a RÁK jegyének kedvező fém, és a HOLDDAL analóg. Tehát akinek a horoszkópjában domináns, vagy erősítendő a Rák minőség, esetleg  Holdja van a Rák jegyében, annak mindenképp érdemes ezüstöt viselnie, mert ez a fém segít a nőiesség, az érzések, a külvilág megértésének és visszatükrözésének, a lelki alázatnak a megélésében. 

Az arab világban a férfiak nem viselnek aranyat, hanem csak ezüstöt. Ők férfias ékszernek tartják. Az ezüst jól harmonizál a kékkel és a víz szinekkel, amelyek szintén Rák / Hold analógiák. 

Gáll Gregor szobrászművész, ötvösművész. Nagyon sokat dolgozik arannyal, ezüsttel és drágakövekkel. Spirituális emberként nem csak az anyagról tud sokat, hanem annak magasabb rezgéséről, valódi természetéről is. Tőle kérdeztük a valóban működő ezüsttisztító praktikát. Az ezüstnek a kén az ellensége


Ha olyan strandon, fürdőben vagyunk, amiben magas a kén tartalom, az ezüst ékszerünk feketére fog oxidálódni, de ezt nagyon szépen ki tudjuk tisztani utólag. A kénes füst - rossz fűtőanyag - is okozhat súlyosabb oxidációt, ha olyan helyen járunk, ahol nagyobb a füst, vagy a kénes légszennyezés, az ezüst ékszerünk jelez. A Bibliában a "kénköves pokol" az ördög, a rossz, a negatív pólus jelzője, és ez az ezüst ellensége, nem nehéz rájönnünk, hogy a tiszta, angyali erők jelképe az ezüst. Azt is mondják, hogy ha az ezüst gyűrű belseje feketedik el, akkor az illető, aki viseli, kiizzadja a fekete erőket, és az ezüst angyali ereje kihúzza az ördögöt belőle. Az ezüst ezért igazi amulett-ékszer.
Sokan, akik tőlem vásárolnak, beszámolnak arról, hogy a "rontás" érzése az ezüst viselésével megszűnik. Az sem véletlen, ha egy-egy ékszerbe valaki beleszeret, szinte valódi szerelemmel vágyódik rá. Ennek az oka, hogy az az ékszer éppen azt a belső oldóformulát mutatja, amire lelkünkben gyógyírt vágyunk. Az ékszerek - mióta a világ világ - spirituális tárgyak.

Az ezüst ékszerhez az angyalok erejét is társítják, így sokan angyal medált, vagy angyali minőséget megjelenítő medált vásárolnak és ezüst láncon hordják. (Mint ez a szférák zenéjét anyagba álmodó angyal - ékszerem a képen.) Az ezüstöt nagyon egyszerű tisztítani


Lehet vásárolni erre gépet, van kifejezetten tiszítófolyadék, amibe csak belemártjuk és kész is. Én nagyon szeretem az ezüst tiszító kendőt - ezen a néven lehet kapni minden nagyobb drogériában. Ha például egy nyaklánc, vagy fülbevaló elkoszolódik, akkor forró vízzel zsírtalanítom, majd áttörlöm ezzel a kendővel, ami meghagyja a patináját, de visszahozza az ezüst szép, eredeti színét.

Az ezüst akkor szép, ha patinázott egy kicsit: ha az ékszeren például vannak kis mélyedések, barázdák, akkor szép, ha vannak benne patinás részek, mert elegánsabbá, nemesebbé teszi.

Az ezüstöt szokták ródiummal kezelni - ahogy a fehér aranyat is - a patinásodás megelőzésére, de az én véleményem, hogy ez nem teszi szebbé és éppen azt a varázst veszi el belőle, amitől az ezüst ezüst marad. 

Az ezüst megtisztítása: Üveg vagy kerámia tálba tegyünk alulra alufóliát. Tegyünk bele 1-2 kanál sót és szódabikarbónát, helyezzük rá az ékszert és öntsük fel forró vízzel. Pár óra áztatás után puha ezüsttisztító ronggyal letörölve szebb lesz, mint új korában - ha még nem az igazi, meg lehet ismételni a folyamatot. Amikor gyors tiszításra vágyódunk, elég lehet egy kis fogkrémmel átkenni, letörölni, zsírtalanítani, és már ragyog is az ékszerünk. 

Spirituális tisztítás: A Hold ereje segít az ezüstnek megtisztulni. Holdkővel, hegyikristállyal, friss vízzel, esetleg valódi gyöngyökkel egy kis tálban a Telehold erejével érdemes feltöltenünk. Olyankor helyezzük a tisztító sós-szódabikarbónás vízbe, és olyan helyre tegyük, ahol a Hold fénye érheti. Ez épp elég lesz ezüst ékszerünknek. 

Ha ezüst ékszerünket amulettként viseljük, a beavatáshoz kérhetjük szakértő segítségét, de ha tőlem vásárol valaki ékszert, ezeket már nem kell beavatni. Magukban is életünket jobbító erejű, pozitív hatású amulettként hatnak. Extrém teremtőerőmből töltöm fel őket, viselőjük javára. 

Képforrás: Gáll Gregor - további ékszereket találhatunk ide kattintva >> Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2373 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x