Gyere, fény! Most szerdán van a tavaszi nap-éj egyenlőség...
Címlap / Ezotéria / Gyere, fény! Most szerdán van a tavaszi nap-éj egyenlőség

Gyere, fény! Most szerdán van a tavaszi nap-éj egyenlőség

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A napfordulók és nap-éj egyenlőségek mindig különleges napok. Ha teheted, menj ki a szabadba, sétálj a természetben, töltődj napfénnyel és a Föld energiáival! A fény tavaszi ünnepe, az idei első nap-éj egyenlőség 2024. március 20-án, szerdán van.  

A nap-éj egyenlőség egy csillagászati esemény, amelynek minden kultuszban hagyománya van. Ez a fény újjászületésének ünnepe, a fényé, mely életet, szeretetet, szerelmet hoz az ember életébe, míg a földi egyenlítő síkja áthalad a Nap középpontján.

A kelta hagyományban a tavaszi nap-éj egyenlőséget követő, vagy akörüli első telihold Ostara ünnepe. Ostara a húsvét pogány megfelelője; tavaszünnep, amikor a házakat zöldbe öltöztetik, és virággal ékesítik fel. A madarak Ostara idején eresztik ki először hangjukat, az isteni párban, s így a természetben igény ébred a másik iránt, a vágyakozás, a bontatkozó szerelem jellemzi ezt az időszakot.



Az egyiptomiak is megülték a nap-éj egyenlőség ünnepét. Ez a nap a fény újjászületését, uralomra kerülését jelentette, amit az isteneik szimbolizáltak. Úgy, mint Isis és Osiris szerelme, amelynek gyümölcse Horus, az isteni gyermek, aki maga a Nap.

A tavaszi nap-éj egyenlőség egy misztikus kapu, azáltal, hogy az éjjel és a nappal percre pontosan egyezik, és a két erő, domináns és befogadó egyenlő egy röpke pillanatra…

Ez a nap tehát csillagászatilag, mitológiailag és ezoterikus szempontból is különös, elsöprő erővel bír. A babona szerint ma eldugott növények csodásan virágoznak majd, a ma metszett fák több és édesebb gyümölcsöt hoznak a többinél. Az istenek szerelmére gondolva kapcsolataink is egyensúlyba hozhatók.

 

  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2710 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x