Gyere, fény! Most van a tavaszi nap-éj egyenlőség
Címlap / Ezotéria / Gyere, fény! Most van a tavaszi nap-éj egyenlőség

Gyere, fény! Most van a tavaszi nap-éj egyenlőség

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-08

A fény tavaszi ünnepe, a nap-éj egyenlőség egy csillagászati esemény. A földi egyenlítő síkja áthalad a Nap középpontján, ez évente kétszer fordul elő. Az idei tavaszi most van, egész pontosan 2023. március 20-án, magyar idő szerint 21:25-kor.  

A nap-éj egyenlőségnek minden kultuszban hagyománya van. Ez a fény újjászületésének ünnepe, a fényé, mely életet, szeretetet, szerelmet hoz az ember életébe.

A kelta hagyományban a tavaszi nap-éj egyenlőséget követő, vagy akörüli első telihold Ostara ünnepe. Ostara a húsvét pogány megfelelője; tavaszünnep, amikor a házakat zöldbe öltöztetik, és virággal ékesítik fel. A madarak Ostara idején eresztik ki először hangjukat, az isteni párban, s így a természetben igény ébred a másik iránt, a vágyakozás, a bontatkozó szerelem jellemzi ezt az időszakot.Az egyiptomiak is megülték a nap-éj egyenlőség ünnepét. Ez a nap a fény újjászületését, uralomra kerülését jelentette, amit az isteneik szimbolizáltak. Úgy, mint Isis és Osiris szerelme, amelynek gyümölcse Horus, az isteni gyermek, aki maga a Nap.

A tavaszi nap-éj egyenlőség egy misztikus kapu, azáltal, hogy az éjjel és a nappal percre pontosan egyezik, és a két erő, domináns és befogadó egyenlő egy röpke pillanatra…

Ez a nap tehát csillagászatilag, mitológiailag és ezoterikus szempontból is különös, elsöprő erővel bír. A babona szerint ma eldugott növények csodásan virágoznak majd, a ma metszett fák több és édesebb gyümölcsöt hoznak a többinél. Az istenek szerelmére gondolva kapcsolataink is egyensúlyba hozhatók.

 

  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2592 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x