Így szeretlek, Élet!
Címlap / Ezotéria / Így szeretlek, Élet!

Móra Klára

Így szeretlek, Élet!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Így szeretlek, ahogy vagy. Megtanultam, hogy változtassak azon, amin csak tudok. Amin nem tudok, azt pedig elfogadom, és dolgozom tovább magamon. Így szeretem az Életet. Mindig van vele elég feladatom, ettől izgalmas, érdekes, csodálatos!  

Hogy lehet olyan eseményeket, helyzeteket elfogadni, amik veszteséget, fájdalmat, szenvedést okoznak? Érdemes tudni, hogy minden azért van az életünkben, mert olyan feladatunk vele, amit nekünk kell elvégeznünk. Amin képesek vagyunk változtatni, és ezzel együtt bármilyen helyzetet elfogadni, az a hozzáállásunk, a nézőpontunk, az életről, a születésről és a halálról való gondolkodásunk.

Veszteségek érhetik az embert, mégis minden veszteségként megélt helyzet a javunkra válik. Megtanítanak arra, hogy képesek vagyunk ennek ellenére tovább élni, és azokat az értékeket jobban megbecsülni, amiknek most a hiányát érezzük. Az ember képes rá, hogy elengedje a múltbéli emlékeket, programokat, hiedelmeket. Képes változtatni a szokásokon, a mások által előírt viselkedési mintákon, a megfelelési kényszeren – csupán azzal, hogy ezeket a helyükre teszi, a múlt helyett a jelent választja, mert felismeri, hogy a jövőjét éppen ebben a pillanatban is alakítja.



Hogy lehetséges a jelenben maradni? Érdemes ehhez a legmegfelelőbb, a legkönnyebb, a bárhol és bármikor elővehető eszközöket használni. Ilyen például az ősi hawaii problémamegoldó módszer, a Ho’oponopono által használt Köszönöm, Szeretlek szavak magunkban történő mantrázása. Bármilyen hihetetlen, ezzel rövid idő alatt beáll a béke állapota.

Nem szükséges átérezni, mérlegelni, hogy a helyzet vagy a másik személy, akivel az adott esemény kapcsolatos, megérdemli-e. Elég tudni, és azért folytatni, mert nem akarunk többet magunknak ártani, haragot tartani, bárkit vagy bármit ellenségként kezelni.

Minden a fejünkben játszódik le: a legnehezebb harcok, a félelmek, az előre megírt jövőbeli események, a számunkra tökéletesen kedvezőtlen végkifejlettel záruló forgatókönyvek – mert folyton vagy a múltban, vagy a jövőben járunk. Pedig az élet most van, az életünket most éljük, és tehetjük könnyebbé, szerethetővé, élvezetessé. Mindössze annyi a dolgunk, hogy minden lehetséges eszközzel és energiánkkal a jelenben maradunk. Ez kizárólag a mi felelősségünk. A saját életünket pillanatról pillanatra mi magunk teremtjük, mi vonzzuk be azokat a dolgokat, amikre fókuszálunk, és igen, mi magunk döntjük el, hogy mire hogy reagálunk.

Nincs kötelező válasz az életre – éppen ez a pillanatról pillanatra adódó választás lehetőségének szépsége.

Választhatjuk a nyugalmat, még ha forr is körülöttünk a világ. Választhatjuk az elfogadást, akkor is, ha a környezetünkben mindenki másképp reagál. Mi odatarthatjuk mindennek és mindenkinek a másik arcunkat, a szeretet arcát. Magunkért. A saját jólétünkért. Hiszen az életben minden visszatér, amit adunk. Ha ellenkezést, gyűlöletet, folytonos harci készültséget mutatunk, azt is kapunk. Az idejét, a módját nem tudjuk, de az Univerzum gondoskodik arról, hogy azt, amire szükségünk van a fejlődéshez, a haladáshoz, mindig megkapjuk.

Minden problémánk bennünk van, mi teremtjük meg. Az élet sokszorosan könnyebb, ha vállaljuk érte a felelősséget. Nem vagyunk bűnösök, csupán felelősök. A változáshoz rendelkezésünkre állnak a létező legkönnyebb eszközök: Köszönöm, Szeretlek – csupán két szó, de folyamatosan ismételve magunkban életeket változtat meg. Ha mi egyensúlyba kerülünk, ha megtaláljuk a békénket, ha nem az emlékeink és programjaink alapján elfogadott korábbi sémákkal reagálunk a megváltozott világ eddig példa nélküli eseményeire és helyzeteire, körülöttünk is egyensúlyba kerül minden, és mindenki megtalálja a békéjét.

 

Ha azt választjuk, hogy a világ felel a mi boldogságunkért, akkor bizony rossz lóra teszünk. A világ ugyanis nem fog megváltozni a mi kedvünkért, különösen nem úgy, ahogy mi azt előírjuk. Miért is tenné? Mindenkinek más a megfelelő, mindenki számára más és más tökéletes, mindenki a saját életét éli, és nem az a cél, hogy egymásnak feleljünk meg.

Feleljünk meg magunknak, legyünk magunkban elégedettek, tegyük meg minden pillanatban a lehető legjobbat, amire csak képesek vagyunk. Ha erre törekszünk, megváltozik és élhetőbbé válik a saját világunk.

A világ belőlünk áll. A világot csak mi változtathatjuk meg. Ez a munka nem adható bérbe, nem függ vallástól, nemtől, bőrszíntől vagy kortól. Mind képesek vagyunk rá. Csak az a kérdés, hogy mikor vágunk bele.
  

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 4383 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x