Millióknak működik - neked is működhet!
Címlap / Ezotéria / Millióknak működik - neked is működhet!

Móra Klára

Millióknak működik - neked is működhet!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-04-01

Dunát lehet rekeszteni a bölcsebbnél bölcsebb, "általános érvényű" életviteli, sőt, életvezetési tanácsokkal, melyeknek kiötlői - úgy tűnik - tudják, hogy másoknak mi a jó, mi szolgálja legjobban a fejlődésüket, a békéjüket, a nyugalmukat. Nagy felelősség. Nagy bátorság.  

Ha valaki utat mutat, és olyat mutat, ami neki működik – van esély, hogy másnak is működhet. Jó látni, ha valaki tiszteletteljesen és szeretettel tanácsolja, hogy mit érdemes csinálni (nem azt, hogy mit csináljon a másik, felszólító módban!). Más a helyzet, ha arra utasít, hogy más mit ne csináljon.

A legbámulatosabb azonban az, amikor arra vonatkozó utasítást kapunk, hogy hogyan gondolkodjunk. Ejha! Vajon honnan is tudhatja bárki, hogy miként tudjuk befolyásolni a gondolataink áramlását? Ideig-óráig képesek vagyunk kizárni a negatív gondolatokat, az önpusztító, vádaskodó, felelőtlen gondolati és képzeleti csapongásokat, a félelmeket, az aggodalmakat. Ilyenkor a jelenben vagyunk. Vannak erre különféle jól bevált technikák.Az időnk legnagyobb részében azonban nem vagyunk jelen, beindul az elme gépezete, és folyamatosan gondoskodik arról, hogy beleragadjunk a múltba (mit tettünk rosszul, mit mondtak vagy tettek velünk mások), vagy, hogy szaladjunk előre a jövőbe, és azon ügyeskedjünk, hogy az aggodalmaink által diktált világot valósággá tegyük.

Ilyenekkel találkozhatunk, mint: 10 szabály arra, hogy… 5 jele annak, hogy… Ne engedd, hogy… és folytathatnám a sort a bölcseletek különféle formáinak számba vételével, de nem az a célom, hogy teljességre törekedjek. Az a célom, hogy rámutassak: a gondolatainkat – hála Istennek – nem vagyunk képesek tudatosan és folyamatosan ilyen vagy olyan irányba terelni. Dolgoznunk kell érte. Nem is keveset. A vonzás törvénye működik, a gondolatainkkal teremtünk, és jól is néznénk ki, ha minden megvalósulna, amit gondolunk (utalok itt az anyósra, a szomszédra, az ilyen-olyan főnökre, de lehetnének ennek még súlyosabb következményei is…).

Az Univerzum tökéletes. Jól van összerakva. Hála azért, hogy vannak eszközeink a tudatalatti elme edzésére, képzésére, átnevelésére. A tudatalattink, nevezzük belső gyermeknek, valóban olyan, mint egy kisgyermek. Figyeli a tetteinket, az elköteleződésünket, és azt másolja, amit lát, amit tapasztal. Hiába beszélünk hozzá, hiába adunk neki direkt utasításokat, nem teljesíti. Ez a belső gyermek raktározza az emlékeinket, a programjainkat, az ítéleteinket, a véleményeinket, mi több, működteti a testünket. Óriási munkát végez tehát, irányítja az életünket, mégpedig a nap 24 órájában!

Ezért nem működhet az, hogy mások adnak utasítást, miként éljünk, különösen nem, hogy miként gondolkodjunk. Nem megy.

Meg aztán kivétel nélkül mindannyiunknak van elég dolga saját magával, a saját élete rendbe hozatalával. Nem tudhatjuk, kinek mi a megfelelő és tökéletes. Hiszen, ha tudnánk, mindenki boldog lenne, béke uralkodna a világban, és legyünk őszinték, kicsit unalmassá válna az élet.

Mindig is voltak és lesznek véleményvezérek, megmondóemberek, akiket sokan követnek, mert úgy látszik, bejött nekik az élet. Vagy valami másért. Lehet, hogy azért, mert olyan sokan követik, csak igazuk lehet…

Nem is egyszerű eligazodni a mai világban, a vélemények, az irányzatok, a különféle ’oldalak’ útvesztőjében.

Egyetlen megoldás: a tudatosság.
Mindenki döntse el maga, hogy neki mi működik az életében. Mindenkinek megvan a vele született bölcsessége, ami éppen elegendő a saját élete kézbe vételére. Mindenkinek megvan a maga útja, amit végig kell járnia ahhoz, hogy tanuljon, fejlődjön, és betöltse a földi küldetését. Jól mondja Forrest Gump: Soha ne ítélj meg egy másik embert, míg egy mérföldet nem jártál a cipőjében! Hozzáteszem: a tanácsadással ugyanez a helyzet.

 

Legyél óvatos, a saját védelmedre. Jól válogasd meg, kire és mire hallgatsz, kit követsz, és persze, hogy mit osztasz meg. Ha tanácsra van szükséged – mert ebben hiszel –, döntsön a te bölcsességed arról, hogy kihez fordulsz, a tanácsából mit teszel magadévá, mit fogadsz meg. Véletlenek nincsenek. Választásod azonban minden egyes pillanatban van, és mindig te döntesz. Nem mások döntenek helyetted. A kéretlen tanácsot egyszerűen köszönd meg.

Választhatod a legkönnyebb utat az életedhez, és hagyatkozhatsz arra, aki téged teremetett, és mindenkinél jobban szeret. Nevezd, ahogy neked megfelelő. De tudj róla, hogy mindig megvan a lehetőséged.

A Ho’oponopono az élet legkönnyebb útja. Én utat mutatok neked, és nem tanácsolom, hogy kövesd. Nekem bejött. Bejöhet mindenkinek…
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4200 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x