Látja a baba a szellemeket? Itt az ezoterikus magyarázat!
Címlap / Ezotéria / Látja a baba a szellemeket? Itt az ezoterikus magyarázat!

Látja a baba a szellemeket? Itt az ezoterikus magyarázat!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-25

A gyerek nem kérdezi meg tőled, hogy anyukám, hiszel-e a szellemekben, csak kedvesen elbájolog a "nénivel" a látszólag töküres kanapén, vagy visítva menekül ki a gyerekszobából, mert ott van a szörny, a bácsi, vagy a rossz gyerek. A materialista szülő pszichologizál, a spiribb beállítottságú, vagy a babonás, meg habitusától függően kérdezgetni kezd, vagy halálra rémül.  

 A tény: túl sok kisbaba szülei mesélnek ilyen dolgokat. Felhozod a témát egy kisbabás anyákból álló közösségben, és ki csöndesebben és szégyenkezve, ki lelkesebben magyarázva, de a legtöbben el fogják mesélni, hogy bizony, az ő gyerekük is … 
Van, aki saját gyerekkorából is emlékszik példákra, más a baráti körből, rokonságból is tud néhány történetet a magáé mellé. Egyszerűen ez a sok „véletlen” túl sok ahhoz, hogy leseperhessük az asztalról. A legtöbb ember egészen addig marad szkeptikus ezzel kapcsolatban, míg szembe nem találja magát egy ilyen helyzettel, amikor meginog addig biztosnak hitt világképe. 
 

Miket láthat a gyerek? 
 

Sokféle elmélet van, ezekből most kiemeljük azokat, amelyek a legvalószínűbbnek tűnnek. Mivel ez a cikk most abból indul ki, hogy a gyerek nem hülye, csak még kicsi és láthat olyan dolgokat, amiket a felnőtt már nem, így a pszichologizálás, a „képzeleti dolgok” elmélete legyen most eleve kizárva. Hiszen hogyan is képzelhetné a gyerek példának okáért a sohasem látott dédit olyan pontosra, hogy megismerje a fényképen? 
 
 1. Entitások, szellemlények, elementálok – ezek olyan energiából álló önálló létezések, amelyek folyamatosan itt vannak körülöttünk, de az öt alap érzékszervünkkel nem érzékeljük őket. Egy spirituális belső utazás során több felnőtt számolt be ezekről a gyerekkorában megélt dolgokról. Erika például elmesélte, hogy a „róka” ami őt kicsi korában mindig követte és megvédte, amikor kicsi volt, valójában nem élőlény, hanem egy ilyen tűz-elementál, mely leginkább apró, hosszúkás alakú, rőt színű, és gyerekként egy rókával tudta azonosítani. Márk a „dínót”, ami felette állt és védelmezte őt, egy földszellemként azonosította, mely amikor már nem volt rá szüksége, távozott mellőle. Akik ezt megélték, állítják, hogy ezek a szellemlények és entitások léteznek és a gyerekek képesek maguk mellé vonni őket, védelmezőnek. Érdekes, hogy a mai mesefilmekben is sokszor láthatunk hasonlót, és a gyerekek imádják ezeket a filmeket. (Vízcsepp mester, vagy az Avatar…) 
   
 2. Szellemek, halottak itt maradt lelkei – ezek a legijesztőbbek. Mindenki ismeri a Hatodik érzék című filmet, amelyben Bruce Willis pszichológust alakít, és találkozik a gyermekkel, aki látja a szellemeket. A film végére derül ki, hogy maga is csupán egy szellem, és a gyerek a segítségére tud lenni. Ez a film azért tudott akkorát futni, mert ezernyi család ismeri a jelenséget. Ugyanis ez a jelenség van, létezik, és bár menő lehet materialista körökben tagadni, de túl sok ellenkező adat van róla, hogy meggyőző legyen a tagadás. 
   

Mit lehet tenni? 


Ha a gyerek túl picike, akkor öleléssel, biztonságot adó, szeretetteljes légkörrel vegyük őt körül, ha pedig már nagyobb, akkor beszélgessünk vele, beszéltessük arról, amit megél, és SOHA, de SOHA ne mondjuk neki azt, hogy csak képzelődik, vagy hogy amit lát, az nincs, ugyanakkor ne kerítsünk túl nagy feneket sem a dolognak, mert ha a gyerek látja, hogy érdekessé vált a története kapcsán, akkor tényleg beindul a fantáziája, és olyan sztorikat tud hozzákölteni az alap igazsághoz, hogy a hajunk égnek áll. Kezeljük a helyén a dolgot, mintha egy cicát, kutyát, pókot látott volna. Nahát, tényleg? Milyen volt? 
Ne faggassuk, vagy a füle hallatára ne meséljünk róla, pláne ne produkáltassuk mások előtt, ne viselkedjünk így: - Pistike itt van a szellem néni? Mit csinál? Mond valamit? 

 

Spirituális védelem, amit érdemes kipróbálni 
 

 • Érdemes szentelt vízzel behinteni a házat – vagy segít, vagy nem, de mindenesetre egy próbát megér. 
 • Érdemes papot hívni és felszenteltetni vele a teret 
 • Érdemes spirituális rituálét végezni, vagy végeztetni (ha nem hiszünk a papban, vagy hasztalannak bizonyult) egy olyan emberrel, aki ehhez ért 
 • Sót szórni ott, ahol a szellemmel gyakran találkozik a gyerek 
 • Zsályát égetni, (mint a lenti képen), vagy gyertyát gyújtani és szép szóval elküldeni azt, aki nem oda tartozik 

Ez a cikk messze nem törekszik a teljességre a témában, csak annyit szeretnénk vele elérni, hogy aki ilyesmit ér meg, az ne érezze magát bolondnak, ne érezze, hogy kirekesztett, vagy magára hagyott. Fontos, hogy tudja, hogy van más is, aki megélt ilyesmit és van megoldás a problémájára.

Aki gyermekével ilyen problémával találkozik, bátran írjon szerkesztőségünknek, szívesen ajánlunk megfelelő szakembert (ezoterikus, vagy pszichológus szakembert, igény szerint) aki valódi és konkrét segítséget tud adni.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5011 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x