A nők elleni erőszak világnapja - még mindig égető a kérdés...
Címlap / Ezotéria / A nők elleni erőszak világnapja - még mindig égető a kérdés a XXI. században

A nők elleni erőszak világnapja - még mindig égető a kérdés a XXI. században

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-09

A nők elleni erőszak az egyik legszégyenletesebb dolog az emberiség történelmében. Ősidők óta jelen van, és sajnos napjainknak is szerves részét képezi. A témáról nem lehet eleget beszélni, főleg most, amikor a korlátozások miatt rengetegen a bántalmazóikkal vannak összezárva.  A statisztikák szerint a nők 49%-a élt meg fizikai vagy verbális, azaz szóbeli bántalmazást.                 

A nők elleni erőszak az egyik legszégyenletesebb dolog az emberiség történelmében. Ősidők óta jelen van, és sajnos napjainknak is szerves részét képezi. A témáról nem lehet eleget beszélni, főleg most, amikor a korlátozások miatt rengetegen a bántalmazóikkal vannak összezárva. A statisztikák szerint a nők 49%-a élt meg fizikai vagy verbális, azaz szóbeli bántalmazást.Hogyan lehetséges, hogy a mai világban lehet még nőket verni?

A szexuális erőszak és a molesztálás szintén nagyon gyakori. Spirituális segítőként időnként döbbenten fogjuk a fejünket a kollégákkal, hogy hány nő meséli el, hogy milyen durva molesztálások és erőszakok érték őket, akár gyerekként, akár felnőtt korban.

Most viszont rátérnék a verbális bántalmazásra. Erről talán kevesebb szó esik. Ilyenkor ugyan – jó esetben – nem folyik vér, ennek ellenére nagyon tud fájni. Rettenetes, amikor egy férfi szid, aláz, leszégyenít, leértékel egy nőt. Az a szörnyű benne, hogy rövid idő után az illető elhiszi, hogy értéktelen, és elkezd lábtörlőként viselkedni.

Gyakran ezt már gyerekkorban megkapják az „édesapjuktól” vagy egyéb családtagtól. Ez után nem véletlen, hogy hasonlóan bántalmazó párt vonzanak be.

Sokan csodálkoznak, hogy miért ilyen „hülyék”. Nem hülyék, csak egy meghatározott program szerint működnek. Kevesen tudnak az amygdaláról. Ez egy rész az agyban, mely mindent rögzít, amit a túlélés eszközének tart. (Egy kicsit állatias énünk, mely a gyökércsakrával analóg.) Nem csak azt tárolja, hogy rossz, ha bántalmazzák, hanem azt is, hogy ezt egyszer vagy többször már túlélte a korábbi kínzást… Itt kezdődik az ördögi kör, melyből ugyan ki lehet szállni, de nem egyszerű, és általában segítség kell hozzá.

Bántalmazásnak tartom azt is, amikor egy férfi szeretőt tart, és hitegeti a hölgyet, hogy elválik miatta. Az is ártalom, ha őszinte vele, de kutyába se veszi és hetekre vagy akár hónapokra eltűnik. (A nők többsége nem azért megy bele egy ilyen kapcsolatba, mert rosszindulatú „prostituált” lenne, hanem azért, mert beleszeret egy nős férfiba.)

És, amiről egyáltalán nem esik szó: táncosként, táncpedagógusként látom, hogy a táncpartnerek milyen rettenetes lelki sérüléseket tudnak okozni a másiknak. Kedves szülők, óvatosan a páros tánccal gyermekkorban. Az a fiú, akinek a leggyakoribb szava a „kuss!”, nem gondolom, hogy alkalmas lenne arra, hogy lányokkal táncoljon.
Gondolj bele: ha a lányod gyerekkorában évekig azt hallgatja, hogy „kussoljál, mert ha én nem jövök, nem lesz kivel táncolnod!”, húsz évvel később milyen társat fog találni?

Szóbeli bántalmazásnak tartom azt is, ha a tánctanár, „gerinctelennek” nevezi a hátproblémákkal küzdő kislányt. Azt még inkább, amikor a fiú tanítványt arra biztatja, hogy fogdossa meg a lányt bizonyos helyeken (amikor a két kamasz éppen nyílik az életre és össze van zavarodva).


A bántalmazással együtt élni mindig rettenetes, de a kijárási korlátozások, tilalmak, karanténok idején még rosszabb. Ha van olyan ismerősöd, barátod, aki ilyen helyzetben van, kérlek, figyelj oda rá! Keresd gyakran! A sokat szidott telefon és internet áldás egy ilyen helyzetben.

Ha pedig szeretőt tartottál akár nőként, akár férfiként, hívd fel naponta, írj neki! Találd meg a módot rá! Most ne hagy magára!

És, ha a barátod, barátnőd, ismerősöd él szeretői státuszban: ez nem az erkölcsi prédikációk időszaka.grace.spiritualis.studio@gmail.com
facebook.com/Grace-Spiritualis-Studio

grace.dance.stage@gmail.com
facebook.com/Grace-Dance
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 949 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x