Meddig tart még ez az egész? Asztrológusunkat kérdeztük
Címlap / Ezotéria / Meddig tart még ez az egész? Asztrológusunkat kérdeztük

Meddig tart még ez az egész? Asztrológusunkat kérdeztük

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-04-01

A vírus okozta világfelfordulásról, az aktuális rövid-és hosszútávú bolygóállásokról és ezek jelentőségéről kérdeztük asztrológusunkat, Várszegi Rékát.  

Ha valaki értő szemmel felnéz a csillagos égre egész nyilvánvalóan láthatja a sorsunkat alakító erőket és azt is mit vár tőlünk a jelenlegi helyzet.

Az Uránusz még mindig a Bikában tartózkodik, felöklelve ezzel az általunk ismert világ kereteit, megrengetve az alapokat és a biztonságunkat. Újra kell fogalmaznunk és definiálnunk mik is az értékeink, egy újfajta látásmóddal ránézni a szabadság témakörére is. A Vízöntő Szaturnusz is ide irányítja a figyelmünket: mi a valódi szabadság? Hol kezdődik a különlegességünk, az egyediségünk valójában?

 

Vége a régi szép időknek - teremthetünk újat és szebbet! 

 

Mind a Bika Uránusz, mind a Vízöntő Szaturnusz azt üzeni, "régi szép világnak" vége, nem kell reménykedni, hogy visszatér, mert nem fog.

 

Az új valóság alapja egy teljesen új értékrend kellene legyen, ahol az egyén jogai MELLETT (nem helyett!), megjelenik a közösségi felelősségvállalás, annak felismerése, hogy "mind egy" vagyunk (Halak Neptun). Egyelőre még ott tartunk, "hogy az én döntésem az én döntésem, ehhez senkinek semmi köze". A csökönyös ellenállás és a „mindentől és mindenkitől el vagyok választva” érzés nem az igazi függetlenség. Az igazi függetlenség érett, ellazult és nem akarja mindenáron bizonygatni a különlegességét.

Fontos rálátnunk hol vannak a korlátaink és ez a magukat spirituálisnak tartó emberekre is vonatkozik. Sokaknál látom, hogy sebezhetetlennek érzik magunkat, mert meggyőződésük, hogy nekik aztán tökéletesen működik az immunrendszerük, vagy más spirituálisan olyan fejlettek, hogy őket nem érinthetik „alacsony rezgésű” események.

Harmonet tipp: Vajon segít-e a magas rezgéssszint egészségesnek maradni? >> 

 


Hübriszek és makacsságok 


A görögök hübrisznek nevezték az ilyen megalapozatlan, dölyfös, a valóság tagadásából származó „hőbörgést”. Ha már valóban ott tart valaki, hogy az életében minden eseményt – köztük a saját egészségét, életét, halálát - képes teremteni és kézben tartani, és tudatosan meghatározni, akkor már nem érzi szükségét annak, hogy ezt fennen bizonygassa.

Mindenhol, ahol túlbecsüljük saját magunkat a Szaturnusz sorompót fog elénk állítani. Nem azért, mert gonosz, hanem azért, mert az ő feladata, hogy csak azt engedje, ami valódi – márpedig az illúzióink és önbecsapásaink nem azok.

Ha felismerem, hogy semmitől sem vagyok elválasztva, része vagyok az egésznek, amikor nem valami ellen, hanem valami mellett döntök, akkor a döntés felelősségteljes lesz.

Le kéne szállni végre az áldozati oltárról ... A Bak Plútó mélyreható változásokat hoz a társadalmi rendben, a hatalmi struktúrákban, de itt is a felelősségvállaláson van a hangsúly. Ha ezt nem tesszük meg csak fokozódik a Halak Neptun által okozott köd és káosz. 
A megoldás ott lenne, hogy nem külső hatásra döntök és főleg nem áldozatszerepből. Ebből a szempontból hivatalos média vagy konteo mindegy, ugyanazok csinálják, ugyanolyan okból: hogy féljünk valami külső veszélytől, amivel szemben tehetetlenek vagyunk. A hatalom azt akarja velünk elhitetni, hogy csak és kizárólag az ő megoldásuk a helyes és nem veszik figyelembe az újító, alternatív megoldásokat. A konteóhívők a háttérhatalom ármánykodásainak érzik magukat kiszolgáltatva és az ő áldozatainak érzik magukat.

Jelen pillanatban még a Jupiter is a Vízöntőben van. Segít bennünket, hogy magasabb szemszögből tekintsünk világunkra és értékeljük a modern, haladó szemléletű gondolkodásmódot.

Érted! Érted? 


Az egyéni szabadságjogok addig lesznek korlátozva (Vízöntő Szaturnusz), amíg félelemből cselekszünk és nincs bennünk az ősbizalom helyreállítva (Halak Neptun). Az ősbizalom azt jelenti, hogy bármennyire is nehéz a helyzet, belül tudjuk, hogy a világegyetemet egy értelmes szervező erő alakítja és ez az erő nem a vesztünket akarja, sőt segít, támogat bennünket.

Tisztában vagyunk azzal, hogy minden helyzet értünk van – minden látszat ellenére. Ha már nem állandóan a bűnöst, a felelőst kívül keresve, habzó szájjal vádaskodunk és várjuk a megoldást valaki mástól, akkor a küszöb őre Szaturnusz átenged minket a Vízöntő korszakba.  

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1503 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x