A férfi parfümök energetikája és hatásai az ezoterika tükrében...
Címlap / Ezotéria / A férfi parfümök energetikája és hatásai az ezoterika tükrében

A férfi parfümök energetikája és hatásai az ezoterika tükrében

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-18

A világon minden rezgés, még akkor is, ha a dolgok szilárdnak tűnnek, valójában minden mozog, rezeg és él. Az illatok is saját energetikával rendelkeznek, főleg, hogy megannyi hiedelem, tapasztalás és egyéb érzékelés kapcsolódik hozzájuk. A szaglás képessége önmagában különleges, mert az orrban található receptorokon keresztül olyan információk rögzíthetőek, amik másképp nem. Sokszor ezek az érzékelések a megérzések, intuitív sugallatok világához sorolhatóak. Vagyis nem egyszer egy illatkompozíció közvetlen és közvetett hatása megjósolhatatlan, ám egy biztos: a hatás semmiképpen sem marad el!  

Mi a titka a parfümök erejének?

A feromonok, mégpedig a természetes feromonok hatnak ránk. Ez nem ezoterika, ez egyszerű biológia. Ez tulajdonképpen egy ősi ösztön, ami a párválasztáshoz kapcsolódik. A vonzó illat egyet jelent a biztonságos jövővel. Nyilván egyébként eredendően ez a természetes testszagra vonatkozik, ugyanakkor ezt azért célszerű tudni, ismerni, mert a parfümök sikere vagy bukása is azon múlik, hogy mennyire képesek beindítani a másik nemet, azaz a felszabaduló feromonok mennyire ellenállhatatlanok mondjuk a hölgyek szempontjából.

Viszont van itt még valami, amiről mindenképpen lényeges szólni a férfi parfümok világában. Ez pedig az ezoterikus háttér. Ugyanis minden illathoz, aromához érzéseket, hatásokat, benyomásokat társítunk. Sőt már az is köztudott, hogy az illatokhoz konkrét emlékképek is kapcsolódnak. Innentől válik izgalmassá ez a terület, s ettől a ponttól megkérdőjelezhetetlen, hogy az illatválasztás sokrétű és abszolút egyéni feladat, aminek számtalan komponense ismert, ám még valószínűbb, hogy ugyanennyi tényezője jelen pillanatban felfedezetlen.

Mindennek van saját energiája!

Ahogy azt fentebb már megemlítettük, mindennek, de tényleg mindennek megvan a maga energiája. Az energia szemmel nem látható, ugyanakkor érzékelhető. Csak éppen sokan hajlamosak azt gondolni magukról, hogy ők erre biztosan nem képesek, hogy ez csak a guruknak megy, pedig ez tévedés. Mindannyian energetikai lények vagyunk, ennek megfelelően az energia alapú nyelvünk sokkal ősibb, mint a beszélt anyanyelvünk. Az más kérdés, hogy sokáig nem feltétlenül vagyunk tudatosak erre a világra. Viszont ha egyszer kitágul a fókuszunk, onnantól egyre több dolgot veszünk észre.

És hogy mindez miért olyan lényeges a parfümválasztás szempontjából? Azért, mert ha minden energia, akkor nemcsak az orral érzékelhető aromák azok, amik mérvadóak, hanem a többletinformációk is, amik ellenben érzékszervi szinten megfogalmazhatatlanok. Ezért érdemes próbálgatni a parfümöket, és ezért nem az ésszerű, hanem a szív alapú döntés az, ami garantáltan befutó.

Nyilván ezt a kérdést onnan is meg lehet közelíteni, hogy melyek azok az aromák, amik erőteljesen hatnak nemcsak a szaglásra, hanem az egyéb érzékelésre. A tömjén és a rózsa például olyan illatok, amiknek a jelentősége evolúciós tekintetben is óriási. Mint ahogy a pézsmás illatok is hasonlóan férfias gyökereket hordoznak, ébresztenek fel a vágyak, érzékek birodalmában, ahol az ösztönök mellett az érzelmek is laknak.
  

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)


 
 
[ 1367 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x