5 dolog, amit érdemes tudni az illatokról
Címlap / Szépség-Egészség / 5 dolog, amit érdemes tudni az illatokról

5 dolog, amit érdemes tudni az illatokról

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Az illatok életünk minden területén jelen vannak, és nagymértékben befolyásolják a mindennapjainkat. Ha tisztában vagyunk az illatok jelentőségével és hatásával, akkor képesek vagyunk kihasználni a bennük rejlő lehetőségeket is. Dr. Almási Kittivel, az ország egyik legismertebb klinikai szakpszichológussal beszélgettünk az illatok szerepéről a hétköznapokban. 

1. Nem is gondolnák, hogy az illatoknak milyen rendkívül nagy szerepe van a párválasztásban. Ez nem egy tudatos folyamat, de a másik illata alapján döntjük el, hogy valaki szimpatikus lesz-e számunkra vagy sem.  Az állatok viselkedésén figyelték meg először a kutatók, hogy túlnyomóan azokat választjuk párunknak, akinek genetikából fakadóan legtávolabb áll tőlünk az illata, ezáltal elkerülhetjük, hogy bizonyos betegségeket továbbörökítsünk. Sőt, talán sokak számára meghökkentő, de nemcsak szexuális téren van jelentősége az illatoknak, de a barátaink megválasztásában, valamint ismerőseinkkel és kollégáinkkal kialakított kapcsolatok minőségében is szerepet játszanak.

2. Számtalan esetben az illat az oka, hogy külsőleg rendkívül vonzó férfiak és nők nem találnak párt maguknak. Fontos tudni, hogy a táplálkozás, a tisztálkodó-, és tisztítószerek is jelentősen befolyásolják az illatunkat.  Ha kicsit változtatunk a szokásainkon, és odafigyelünk például, hogy mit eszünk, máris óriási változást idézhetünk elő az életünkben. A fehérjék fogyasztása a legproblematikusabb, egészen megváltozik tőle a természetes illatunk. Erős, intenzív szagú ételek esetén pedig elkerülhetetetlen, hogy a bőrünk kipárolgása ne váljon kellemetlenné.


3. Dr. Almási Kitti azt is elárulta, hogy a kellemes, frissen mosott illatú ruhát viselő személy tudat alatt sokkal ápoltabb és tisztább benyomást kelt bennünk, mint mások. Az ápoltság pedig minden más szempontnál, még a szépségnél is fontosabb. Így érdemes odafigyelnünk, hogy milyen illatú ruhát viselünk, hiszen első benyomást csak egyszer tehetünk.

4. A relaxációban, kikapcsolódásban ugyan a zene a legelterjedtebb eszköz, de nem feltétlen a leghatékonyabb. Gondoljunk csak arra, hogy egy-egy illat milyen intenzíven képes felidézni az emlékeinket. Érdemes tudni, hogy az illatos ágynemű elősegíti, hogy mélyebben aludjunk, hiszen a tisztaság érzése kerít bennünket hatalmába. Ez pedig bizonyítottan elősegíti, hogy nyugalmi állapotba kerüljünk, elernyedjünk és teljesen kikapcsoljuk készenléti állapotunkat. Az új parfüm mikrokapszulás technológiának és a kettős PMC technológiának köszönhetően a Lenorral mosott ágyneműd mostantól garantáltan egy hétig megtartja friss illatát.

5. Az illatokra pénztárcánk szempontjából is érdemes tudatosan odafigyelnünk, például advent idősszak alatt az üzletekben, ha narancs, szegfűszeg illata járja be a helyiséget, hajlamosak vagyunk többet költeni és még több ajándékot vásárolni szeretteinknek.


Kép: adamr - FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3335 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x