Az Egyiptomi Tarot
hirdetés
Címlap / Ezotéria / Az Egyiptomi Tarot

Az Egyiptomi Tarot

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-23

A Tarot kártyák eredete még ma is homályba vész. A Nagy okkultisták,mint H.P.Blavatsky a kártyák eredetét Atlantisz elveszett kontinensére vezette vissza,ahonnan állítólag Egyiptomba kerültek és ez valójában a korai beavatott papságot jelképezi 

A Tarot kártyák eredete még ma is homályba vész. A Nagy okkultisták, mint H.P.Blavatsky a kártyák eredetét Atlantisz elveszett kontinensére vezette vissza, ahonnan állítólag Egyiptomba kerültek és ez valójában a korai beavatott papságot jelképezi.

Az ősi Egyiptomi Tarot tanítás szimbolikus és művészi aspektusainak jól kimutatható határozott hatása volt a történelem folyamán a kulturális fejlődésekre,ezt mi magunk is tudjuk.

A fejlődésre való tekintettel a modern pszichológiával éleslátásra tettek szert az emberek: az Egyiptomi Tarot a kínai I-Chinggel Mitológiával ,a héber Kabbalával ,Szimbólum rendszerrel együtt az Univerzális bölcsesség egyik pillérének nevezhetjük. Az Egyiptomi Tarot a titkos tudást szimbolikus és kódolt képekkel fejezi ki valamennyi közvetlenül, kapcsolódik az emberiség kollektív tudatához.


Egy holisztikus és kozmikus világszemléletről beszélünk, egy megértésről, mely visszavezet bennünket a nagyon idős civilizációkhoz és a misztikumhoz.

Mi is valójában az Egyiptomi Tarot: 78 kártyából áll, amelyet a Nagy Árkárium 22 és a Kiss Árkárium 56 kártyalap alkotja. A Kis Árkárium kártyáit tovább osztályozok a 4 alapszín alapján. A Nagy Árkárium lapjai Adu vagy Ütőkártyáknak nevezik ezek, ábrázolják a fő szimbólumokat elnevezései, rejtet elnevezésének kulcsai, melyek precíz sorrendet követnek a növekedés és a fejlődés univerzális törvényeit követve és a kártyák szimbolikus jelentése közvetlenül kapcsolódik a Naprendszer szerkezetéhez, a tudat fejlődéséhez,a szemmel láthatóan megnyilvánuló életerőhöz,továbbá párhuzamos a kabbalista „Életfa”tanításaival.

A Nagy Árkárium 22 kártyályát szakrális számokra oszthatjuk. l2, 7. 3. a l2 megfelel a l2 zodiákus jegynek, a 7 megfelel a hét szent bolygónak, a 3 „tiszta” elemnek és a 3 világnak, a tűznek,a levegőnek, a víznek, vagy a középkor alkémiája szerint a kénnek, a higanynak és a sónak. Ezeket szintén a kártyán ábrázolva megtaláljuk. A betűk és számértékei kapcsolatban vannak a héber titkos tanítások 22 ábécérendű betűivel és lo Sephhirottal. Röviden az Egyiptomi Tarot alapos szimbolizmusa az Univerzum szerkezetének és tőrvényeinek képi megjelenése, irányítva azok fejlődő magyarázatát.

Két alapvető útja van annak,hogy megtanuljuk az Egyiptomi Tarot –ot. Az első: a kártyákat olyan sorrendben választod ki,mely megmutatják a jövőt ,vagy alapul szolgálnak a létező most megmutatkozó energiának. Ez azt jelenti,hogy hozzáférsz azokhoz az információkhoz, ami a hétköznapi tudat elől rejtve van.

A másik út, hogy az Egyiptomi Tarot úgy használod, mint egy régi útikönyvet, mint egy bevezetőt a fizikai és a spirituális fejlődést irányító törvényekhez. Minden egyes fejezet olyan képekből áll, amelyek szimbolikus jelentését megfejthetjük ugyanúgy, mint egy másik nyelvet. Mindkét út komplementere a másiknak: nem szükséges választani a két megközelítés között, mindkettő jelentőségteljes, kivéve, amikor a kártyákat puszta felületes szórakozásnak tekintjük. Általában a Tarotot megközelíthetjük úgy is mint egy élő személyt ,egy tanácsadóvá válik, hogy képesek legyünk azon megoldások kimutatására amelyeket sohasem kapnánk meg magunkban.

Az Egyiptomi Tarot bármilyen komoly értelmezése végezetül egy olyan meg növekedett képességhez vezet, hogy tudni fogunk olvasni magában a természet könyvében. Mint ahogyan azt C,G.Jung kimutatta:”A természet egész rendszere szimbolikus”.
Boncz Julianna

 
 
[ 10152 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x