HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-02-16
Címlap / Ezotéria / Az álmok világa

Az álmok világa

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-02-16

Az álomkutatók szerint nem kellene foglakoznunk azzal, hogy álmainknak valamiféle jelentése van. Sigmund Freud az álomfejtés atyja 100 évvel ezelőtt azt mondta, hogy a kés és a ceruza mindig a férfi  

 

Az álomkutatók szerint nem kellene foglakoznunk azzal, hogy álmainknak valamiféle jelentése van. Sigmund Freud az álomfejtés atyja 100 évvel ezelőtt azt mondta, hogy a kés és a ceruza mindig a férfi, az öblös edény és a barlang pedig a nő nemi jellegzetességeit képviselik. A ma is kapható álmoskönyvek szerint például az ugató kutya rossz hírt jelez, a teknősbéka pedig szerencsét hoz. Az álmokkal foglakozó szakértők óva intenek minket az ilyen leegyszerűsített értelmezéstől. Az emberek három évezrede próbálnak dolgokat kiolvasni az álmokból, mintha azok jóslatok volnának, mondja ezt dr. Allan Hobson pszichiáter a Harvard egyetem tanára.

Az Ottawai Egyetemen pszichológiát tanító Joseph De Koninck nemrégiben elvégzett vizsgálatai alátámasztják, hogy az álomszimbólumok egyénenként eltérő jelentésűek.

Tíz önként jelentkezőt kért meg arra, hogy sorolják fel közelmúltbeli álmaik részleteit, és írjanak egy másik listát arról, hogy mit csináltak napközben. Amikor mások próbálták meg a kért lista egybevetéséből kitalálni, ki mit álmodott, kudarcot vallottak. De Koninck szerint valószínűleg az ismeri fel legjobban a kapcsolatot az álombeli részletek és a napi tevékenység, az emlékképek között, aki az adott álmot átélte.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[6588]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
Ha érdekel a természetes életmód, a környezetvédelem és az esszenciális olajok világa, vegyél részt Te is egy illatpartyn! /img/hirdetes/2019/okotrend.gif
 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x