Hétköznapjaink és a Hold
Címlap / Ezotéria / Hétköznapjaink és a Hold

Hétköznapjaink és a Hold

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-25

Mindannyian észrevettük már, hogy mindegyik napunknak más és más a hangulati világa, s az időszerűség kérdése nagyon is felmerülhet mindennapjainkban. Egyik nap rendkívül nehézkesek tudunk lenni, - alig tudunk reggel felkelni -, míg a másikon telis-tele vagyunk tettvággyal.  

Mindannyian észrevettük már, hogy mindegyik napunknak más és más a hangulati világa, s az időszerűség kérdése nagyon is felmerülhet mindennapjainkban. Egyik nap rendkívül nehézkesek tudunk lenni, - alig tudunk reggel felkelni -, míg a másikon telis-tele vagyunk tettvággyal.

Ugyanígy vannak meggondolatlan és megfontoltabb napjaink, s persze szenvedélyesebbek, és objektív szemléletűek is. Azt hihetnénk, hogy mindez a véletlenen múlik. Ám meglehet, hogy nagyon is megvan a magyarázata, s következésképpen megtanulhatunk, bánni is azokkal az erőkkel, amelyek hangulati világunkat alakítgatják.

Kos Hold
Ha éppen a Kos csillagjegyben halad a Hold, akkor megfigyelhetjük, hogy hangulati világunkra egyfajta hirtelenség, türelmetlenség lesz jellemző. Szinte szétfeszíthet minket a vágy, hogy tegyünk már végre valamint, abban azonban már korántsem leszünk annyira kitartóak, hogy meg is tervezzük a cselekedeteinket. A „fogjuk meg és vigyük” elve érvényesül, s a tennivalók világában még a legendásan precíz emberek is egy kissé lazábban nyilvánulhatnak meg. Viszont óriási energia tartalékok szabadulhatnak fel bennünk, s ez azzal is jár, hogy szükségét érezzük annak, hogy levezessük ezeket. Itt aztán előtérbe kerül piszkálódó hajlamunk, hiszen ha nem megyünk el sportolni, vagy nem végzünk egy kis fizikai munkát, akkor marad az a megoldás, hogy kötekedünk egymással, s máris levezettük a többlet energiáinkat. Ha már a sportnál tartunk, felmerülhet bennünk az igény arra, hogy testmozgást végezzünk, itt azonban a dinamikus sportokra és testmozgásra gondolok, s nem a művészi tornára. A lényeg, hogy jól átmozgassuk izmainkat, s persze előnyös, ha közben alaposan elfáradunk. A Kos nap hangulata arra sarkall minket, hogy hirtelen elhatározással nagy feladatokat vállaljunk fel, s például eldöntjük azt, hogy ma fogjuk az egész lakást kitakarítani, amihez jó eséllyel hozzá is látunk. A kitartás azonban nem lesz ma a legnagyobb erényünk, tehát elképzelhető, hogy a kevésbé céltudatosak félúton leülnek a káosz közepén, s nincs már erejük arra, hogy befejezzék a tennivalót. Érdemes a mai napon olyan feladatokat felvállalnunk, amelyek nagyobb erőfeszítést követelnek, de viszonylag egyszerűbbek, s hamar befejezhetők.

Növényeink közül – ha kertes házunk van, - akkor érdemes ma gyümölcsfáinkkal foglalkoznunk, de ezen belül is az egyes tevékenységek megkezdésekor érdemes megfigyelnünk, hogy éppen fogyó Hold, vagy netán növő Hold van-e érvényben. Gyümölcsfáink metszéséhez például leginkább a fogyó Hold időszaka kedvező, azonban ha éppen fát ültetnénk, akkor azt inkább növő Holdnál tegyük meg.

Emellett a Kos Hold alkalmat adhat arra is, hogy szobanövényeinkkel foglalkozzunk, ezeket szaporítsuk, ültessük. Általánosságban elmondható, hogy az ilyenkor elültetett növények hamarabb nőnek meg, jobban bokrosodnak el.

Mivel a Kos napok jellemzője általánosságban véve a meggondolatlanság is lehet, érdemes a mai napon saját hirtelenségünket egy kicsit tudatosabban kezelnünk. Ha vásárolni megyünk, akkor ne vigyünk nagyon sok pénzt magunkkal, hiszen megvan a veszélye annak, hogy hirtelen „elcsábulunk”, s olyasmit is megveszünk, ami nincs bekalkulálva a költségvetésünkbe, s egyéb céljaink veszélybe kerülnek meggondolatlanságunk miatt. Érdemes a mai napon – vásárlásunk során – tudatosan csak a legpraktikusabb fogyasztási cikkekre szorítkoznunk. Emellett kommunikációnkat is megfigyelhetjük, s kordában tarthatjuk: törekedjünk arra, hogy nehogy olyasmit mondjunk, amit később nagyon is megbánunk, hiszen nagy eséllyel előbb beszélünk, mint azt végiggondoltuk volna. A szerelem területén sok temperamentumot érezhetünk magunkban, de a nap hangulata nem feltétlenül kedvez a mély, határainkat feloldó szexualitásnak. Inkább a gyors, feszültségünket levezető, temperamentumos hozzáállás lehet a jellemző ránk.

Összefoglalva a Kos napokon sok lehet bennünk az erő és a vitalitás, azonban tudatosan erősítenünk kell megfontoltságunkat.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2393 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x