Miért pont zöld?
Címlap / Ezotéria / Miért pont zöld?

Miért pont zöld?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

A HarmoNetet szinte naponta éri dicséret, vagy kritika amiatt: ZÖLD! Akiknek tetszik, - persze a lelkes HarmoNet olvasókon kívül - a nőknek általában, azoknak, akik foglakoztak már a színek jelentésével, és azoknak, akik a lelki kérdések iránt érzékenyek, természetkedvelők. Kiknek nem tetszik? Például ötvenes-hatvanas uraknak, akik a pénz iránti hajszában elvesztették a lelküket, és az informatikába belefanatizálódott fiatal fiúknak sem igazán ez a szín az álmuk. 

A HarmoNetet szinte naponta éri dicséret, vagy kritika amiatt: ZÖLD!
Akiknek tetszik, - persze a lelkes HarmoNet olvasókon kívül - a nőknek általában, azoknak, akik foglakoztak már a színek jelentésével, és azoknak, akik a lelki kérdések iránt érzékenyek, természetkedvelők. Kiknek nem tetszik? Például ötvenes-hatvanas uraknak, akik a pénz iránti hajszában elvesztették a lelküket, és az informatikába belefanatizálódott fiatal fiúknak sem igazán ez a szín az álmuk.

Hogy lett zöld?
Amikor színt kerestünk, eszembe jutott egy kutatás, amit még régen végeztünk, igen nagy számú tömegben. Grafológiai elemzést végeztünk ingyen és figyeltük az embereket, akik jöttek. Választási lehetőségük volt, hat féle papírból választhattak. Kockásat, csíkosat, fehéret, sárgát zöldet és rózsaszínt. A legérdekesebb volt, hogy a fehér - hagyományos, konvencionális - papír után a legtöbben a halványzöld papírt választották. Emiatt arra gondoltam, miért is ne lehetne a HarmoNet alapja halványzöld?

A zöld szín dinamikai jelentése
Színdinamikai szempontból az egyik legjobban felhasználható szín. Általában árnyalataiban friss és üde hatású, nem izgató. A zöld szín jelentése - akár az álomfejtésben is - a reménység. Mivel egy meleg (sárga) és egy hideg (kék) színből tevődik össze, semlegességet mutat. Hatása egyszerre frissítő és megnyugtató. Nyugodt ritmusban fejti ki ezt a hatást, így a regenerálás színe ez. Kiegyenlítően hat a bizonytalan lélekre. Napóleonról is tudjuk, hogy különös vonzódással hordott egy zöld kabátot, talán heves természetét akarta kiegyensúlyozni ezzel. A zöld szín ez erőket összpontosítja, a betegnek a pillanatnyilag uralkodó hangulatát éppen az ellenkezőjére fordítja. Kiküszöböli a gyengeséget és a túlzott erőhatásokat, lecsökkenti.

Milyen hatással van a zöld a betegségekre?
A kórházak, műtők, műtős ruhák színének a zöldet választották ki a világ legtöbb pontján. Ez természetesen nem véletlen. A zöld szín ugyanis a vérkeringésre van jótékony befolyással, a szervezet frissé válik tőle. Nem véletlen az sem, hogy a szürke, füstös, levegőtlen helyről ösztönösen a szabadba, a zöldbe vágyódunk.

Zöld szín a terápiában
Ezért hat gyógyítóan a szívpanaszokra, a fejfájásra, az idegfájdalmakra, égésre, sejtburjánzásra, az akut idegzavarokra, értágító és vérnyomáscsökkentő hatású is. A zöld jól hat a szem zavaraira, így aki hosszan olvassa a zöld alapú képernyőt - például a HarmoNetet - kevésbé lesz hajlamos szembetegségeket kapni. A sárgászöld szín főleg a vegetatív idegrendszerre fejti ki a hatását, nyugalmat ad, és a sárgás tónusokban a melankolikusok és a hipochonderek számára előnyös, lelki megrázkódtatásoknál hatásos.

Zöld az öltözködésben
A zöld ruhák viselését az érzelmi feszültség leküzdésére javasoljuk. Ha bepillantasz a szekrénybe, és ott a zöld szín az uralkodó, akkor Te jóakaratú, szolgálatkész, tudományos érdeklődésű ember vagy. Segítőkészséged miatt tisztelet és megbecsülés övez. A testi-lelki gyógyítás iránt mutatsz érdeklődést, figyelmeddel veszed körül azokat, akik nálad kevésbé szerencsések. Általában helyesen értékeled a dolgokat, nem szereted a váratlan eseményeket, ilyen helyzetekben gondot okoz a helyes döntés.

Zöld szín a gyakorlatban
A kórházak massza-zöldje, - jól tudjuk - sokakat inkább nyomaszt. Éppen ezért nem okos dolog a kórházban csak a zöldet használni. A jó helyeken a zöldet fehérrel és napsárgával kombinálják, sőt a felnőtteknek és a gyerekeknek más árnyalatot mutatnak. A gyerekek az élénkebb színkiosztásnak jobban örülnek, mag a felnőtteknek jobbak a pasztell színek. Az újszülött osztályokon pedig teljesen hibás dolog a zöld színt használni, ott a rózsaszín árnyalatok a legmegfelelőbbek. A szülőszobának pedig legjobb, ha a falak kékek, a plafon pedig napsárga. A szülőszoba ugyanis így aktivál és nyugtat egyszerre, és nem semlegesít, mint azt a zöld szoba tenné.

Bucher Kati
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 9688 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x