Az ember dala a Mandala
Címlap / Ezotéria / Az ember dala a Mandala

Az ember dala a Mandala

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

Rohanunk, futunk, beszélünk, agyalunk, szervezünk, tervezünk, beesünk az ágyba, sokszor olyan fáradtan, hogy még aludni sem tudunk. Meg kell birkóznunk az információk áradatával, és azzal, hogy inkább kevesebbet, de azt tegyük, amire igazán és valójában szükségünk van. És ugyanígy, azt együk, amire igazán és valójában… 

Rohanunk, futunk, beszélünk, agyalunk, szervezünk, tervezünk, beesünk az ágyba, sokszor olyan fáradtan, hogy még aludni sem tudunk. Meg kell birkóznunk az információk áradatával, és azzal, hogy inkább kevesebbet, de azt tegyük, amire igazán és valójában szükségünk van. És ugyanígy, azt együk, amire igazán és valójában…

A bőség zavarában vagyunk sokszor sok mindenben, meg a zajban, meg a nyüzsgésben, meg az őrületben, meg a káoszban. Az aktívan hibás pihenés is sokszor csak tovább fokozza a belső zavarodottságainkat, mert megiszunk valami alkoholt, megnézünk egy gyenge filmet, felteszünk egy rossz zenét, vagy éppen a szomszédból ömlik át valami tucc-tucc hangzavar.


Többnyire nem adunk magunknak időt arra, hogy csak úgy kivonuljunk a tömegből, a mindennapi hajtásból, és leüljünk vagy lefeküdjünk meditálni vagy álmodni úgy, hogy abból értékes és értékelhető üzeneteket is vegyünk a saját és mások életére nézve. Amikor azt mesélem a munkahelyemen, hogy én minden nap délután, vagy kora este, 1 teljes órát elvonulok relaxálni (autogén tréning, testet-lelket ellazító gyakorlatsor), vagy aludni, vagy meditálni, akkor furcsán néznek rám.

Olyasmiket mondanak, hogy ők nem betegek, nem kell lefeküdniük napközben, vagy hogy kinek van erre ideje. Ilyenkor mindig úgy érzem, hogy bűntudatot akarnak kelteni bennem, mintha nem dolgoznék eleget, és magukat egy olyan mártír piedesztálra helyezni, aminek a világon semmi értelme sincs. Az üzenete: mi bezzeg éjjel-nappal dolgozunk. De minek, kérdem én? Átrohanunk az életen, nem értünk meg semmit, vagy csak nagyon keveset, és egyszer csak vége lesz mindennek. Így élünk, így lélegzünk, így eszünk-iszunk. Emésztetlenül átfut rajtunk az élet és az egész világ. De minek, kérdem én?

Az elmúlt pénteken délután furcsa keveredését láthattam a fenti gondolatok valóságban való megjelenésének. Egy autószalonban állított ki mandalákat 7 művész.
A zajos világnak egy szeletében kis időre megnyugvást sugároznak a falakra tett alkotások.

Az ötlet az Impresszum magazin főszerkesztőjétől származik, aki elértéktelenedő és leépülő világunkban, ha csak rövid időre is, de szeretné megfogni az örök értékűt, az örökérvényűt.
Lapjában kortárs képzőművészeket mutat be, rendezvényeiken pedig megjelennek az alkotók az alkotásaikkal együtt. Lehet velük személyesen találkozni, beszélgetni, képeiket a saját szemünkkel nézni pár méterre tőlünk, kapcsolódni hozzájuk vagy kapcsolni olyan egyéb tevékenységeket és szolgáltatásokat, melyek mind-mind ezt a napközbeni megállást, megpihenést, elgondolkozást, megértést és megélést, a mindennapi élet megemelését szolgálják.

Az autószalonban feltett és június végéig látható mandalák kiállításának megnyitására neves személyeket kértek fel. A vendéglátók és szervezők mellett többek között Ranjit Rae az Indiai Köztársaság budapesti nagykövete és Popper Péter tanár úr szólt az indiai kultúráról és vallásról, valamint a mandalák világáról.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 1929 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x