A hét sugár rejtelmei
Címlap / Ezotéria / A hét sugár rejtelmei

A hét sugár rejtelmei

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-10-05

Egészségesnek lenni annyit tesz, hogy egyensúlyba hozzuk különböző testrészeink színenergiáit. A színspektrum hét látható színét: a vöröset, a narancsot, a sárgát, a zöldet, a kéket, az indigót, és azt ibolyát nevezzük hét sugárnak.  

A hét sugár fellelhető az emberi testben található hét csakrának, azaz energia központoknak. Spirituális szinten ezek azokat a nagy kozmikus erőket szimbolizálják, amelyek az ember evolúciós fejlődésének a különböző státuszait képviselik.

Jelenleg az az álláspont, hogy a spektrum vörös végétől a kék vége felé halad fejlődésünk, ami létünk magasabb szintű megnyilatkozását teszi lehetővé. Érdekes megfigyelnünk, hogy egyre inkább érdeklődünk az ún. zöld azaz környezetvédelmi kérdések, az ökológiai mozgalom iránt, és a politikusok is egyre többet foglalkoznak a környezetvédelmi kérdésekkel.

A sugarak tulajdonságai

A hét sugár kapcsolatba hozható különböző jellemvonásokkal, melyek kisebb nagyobb mértékben, mindnyájunkban megtalálhatók. Csupán néhány emberre jellemzőek egy sugártulajdonságai, nagyon kevesen helyezkednek el például kizárólag a kéken, legtöbbünkben általában a sugarak elegye található meg.Vörös
pozitíverő, negatívbrutalitás

Narancs
pozitívelfogadás, negatívközöny

Sárga
pozitívintellektus, negatívhidegség

Zöld
pozitívempátia, negatív önimádat

Kék
pozitívigazságosság, negatívintolerancia

Indigó
pozitívönfeláldozás, negatívönámítás

Ibolya

pozitív titokzatosság, negatívönteltség

A sugarak fizikai és pszichológiai tulajdonságokkal rendelkeznek. A spektrum vörös vagy meleg végén helyet foglaló színek inkább fizikaiak, azt tükrözik, hogy miképp fejezzük ki magunkat a külvilág felé, míg a kék vagy hűvös vég színei inkább pszichológiaiak, és belső énünket tükrözik.

A meleg sugarak

A vörös sugár a bázis csakrával van összeköttetésben, mely a gerinc tövében foglal helyet, és testi vitalitásunkra hat ösztönzőleg, különösen fontos szerepet játszik a test fajfenntartó funkcióiban. Ez a szín összefügg még az erővel, az akarattal és a bátorsággal is.

A narancssárga sugár a test emésztő és lebontó folyamatait segíti, és második vagy szakrális csakrával hozható összefüggésbe. A nagy mértékű narancssárga energiával rendelkező emberek szellemileg és testileg egyaránt egészségesek, midig pozitívan gondolkodnak, és fizikailag aktív életet élnek.

A sárga az intellektus sugara, csakrája az idegrendszer egyik fontos központjában, a hasi idegközpontban foglal helyet. A sárga sugár az intelligencia, a racionalitás, és a koncentráló képesség tulajdonságaival függ össze.

A zöld a spektrum közepén foglal helyet, és a mellkas közepén található szívcsakra színe. Ez a harmónia, a kiegyensúlyozottság az együttérzés, a könyörületesség, és az odaadás sugara

 

A hideg sugarak

A spektrum hideg sugarai – melyek ellensúlyozzák a meleg sugarakat - közül a kék szín az első. A spektrumnak ez a vége befelé visz minket a fizikai világból a szellem birodalmába, kalauzol bennünket. A kék a torokcsakrával – a beszéd központjával – áll összefüggésben, és az igazság, az őszinteség és az elmélkedés a jellemző vonásai.

Az indigó színű sugár még magasabbra, a homlokcsakra, vagy más néven harmadikszem-csakra területére visz minket. Ezt tesz képessé minket arra, hogy lelki értelemben is lássunk, és felismerjünk olyan dolgokat, amelyeket nem érzékelhetünk öt érzékszervünk segítségével. E sugár tulajdonságai a látomás, az inspiráció és az emberiség szolgálata.

Az ibolyaszínű sugár emberei nagy öntudattal rendelkeznek. Ez a fej tetején helyet foglaló koronacsakra sugara, tulajdonságai a szellemiség, a miszticizmus és a magasabb én kifejezésre juttatása.
 
Kép: Paul Melrose / Pixabay
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4801 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x