A kozmopolita
Címlap / A kozmopolita

A kozmopolita

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-06-02

Van egy kép a fejemben, mely öntudatlanul bevillan, ha a mai kor standard fogyasztói rétegének, egy bizonyos tipikus női tagját kísérlem meg vizualizálni. Lelki szemeim előtt ilyenkor egy platform cipőben, ceruzaszoknyában és zsabó blúzban a kávéautomata mellett egyensúlyozó fiatal nő képe jelenik meg, aki csupán azért dolgozik egy neves multinál, hogy az ott keresett pénzből a gardróbjának tartalmát, valamint a party-fotóalbumának élményanyagát gazdagíthassa. Vajon messze járok az igazságtól?  

A MODERN NŐ

A nőket sokszor éri az a vád, hogy irigyek és rosszindulatúak, ha nőtársaik megítéléséről van szó, s habár ennek a megállapításnak az igazságtartalmát még csak nem is vitatom, esetemben most mégsem ezzel a helyzettel állunk szemben. Az igazság ugyanis az, hogy az utcán járva-kelve akaratlanul is rendre olyan fiatal nőkbe botlik az ember lánya, akiknek a megjelenése bár kifogástalan, mégis olyan érzetet keltenek, akárcsak a kirakatbabák:
Szépek, csinosak, szinte hibátlanok, valahogy mégis hiteltelenek.
Szinte látom magam előtt az ilyen nőket egy fémszínben pompázó hitelkártyával a kezükben a kedvenc üzleteikben botorkálva, ahol azt a boldogságot keresik, melyet a hétköznapi életben időzve sosem találnának meg. A vásárlás öröme, az időtöltés, mint passzió pótolja azt a fajta intimitást, melyet a lakás négy fala otthonként nem biztosít a számukra.Az ő életükben más élvez prioritást: mégpedig a hedonista attitűd.
Az elegáns vacsorák a barátnőkkel, a koktélozások a pub-okban a férfi felhozatalt kémlelve…
A szórakozóhelyeken is mindig ezek a nők a legelegánsabbak, a legdíszesebbek, bár érdekes mód csak ritkán a legelégedettebbek.
 
TÁRSAS MAGÁNY

A mai kor kozmopolitája valahogy a saját maga felállított csapda fogja. Egy olyan idealizált, külföldről importált vágyképet próbál megformálni, mely alapvetően nem sajátja. Olyan életformát és értékrendet vesz át szinte megemésztetlenül, mely nem idomul a saját személyiségéhez, vágyaihoz, elképzeléseihez, így aztán boldog sem lehet pusztán az anyagi javakon alapuló légvárában időzve.

A többi nő persze irigyli őt, a férfiak pedig kívánatosnak találják, ámde sok esetben félnek megközelíteni , hősnőnk tehát ambivalens érzésekkel fut neki a mindennapoknak, a világban elfoglalt szerepének. Vágyja és utálja is azt, lévén, ami kiemel a többiektől egyben el is választ tőlük.
 

 Az ember társas lény, ezek a nők pedig a platform cipőikben fizikális és mentális síkon nézve is pár centivel a föld felett, a többi ember előtt járnak az utcán a makulátlan kiskosztümjükben, papírpohárból szürcsölgetve a reggeli kávéjukat.
Az ember lánya csak nézi ezeket az illékony teremtéseket és egyszerre irigyli, valamint szánja az általuk élt egyszerű életet.
CSALOGATÓ ÉLETÉRZÉS

Mert hát legyünk őszinték, ugyan melyikünk ne szeretne időnként csak önmagával foglalkozva végigshoppingolni egy teljes délutánt, vagy épp a manikűröstől kifordulva beesni a fodrásza székébe?!
Vajon melyikünk ne élvezné, ha a napjait csakis önmagának szentelhetné, és az aktuális szezon feltérképezésén túl egyéb bokros teendője már nem is akadna?!
Bizony irigylésre méltó a mai kor kozmopolitája, csakhogy közel sem azon oknál fogva, melyre ő alapvetően gyanakodna.

Nem a bronzbarna bőrét, a makulátlan sminkjét, a tökéletes hajkoronát irigyeljük. Még csak nem is a képességét, mellyel a 10 centis sarkakon végigsuhan a dolgos hétköznapokon.

Arra a fajta nőies önzésre vágyunk mi is, mely lehetővé teszi a számára, hogy az önmaga szórakoztatását megcélzó tevékenységeken túl mást már ne is tervezzen.
Bizony jó volna néhanapján kozmopolitaként megélni a pillanatot, bepakolni a trendi kisbőröndöt és elutazni egy hosszú hétvégére a kontinens egy csalogató, történelmi kis városába.
Jó volna kikapcsolni, kiszakadni a hétköznapokból és egy teljesen más nőt látni a tükörben, mikor reggel felébredünk: azt a kozmopolitát, aki bennünk él.

Azt a nőt, aki bátran beleveti magát az életbe, mohón habzsolva a múló örömökből, élvezettel falva az illékony pillanat minden varázsát, hogy végre maga is átérezze, milyen az a fajta boldogság, melynek átélésére a címben megjelölt hölgyek hitelkártya nélkül bizony már nem is igen képesek.
Ám, mint minden utazás esetében, a hazatérés itt is édes lesz, lévén bármilyen csillogónak is tűnik ez a fajta élet, azért csak illúzió, s mint olyan sérülékenyebb a köré felépített díszlet nélkül, még egy színekben pompázó, a levegőben lágyan ringatózó szappanbuboréknál is.
Szép, kívánatos, ámbár múlékony varázs..

Nem minden Véda céda! Vagy mégis?!
A kérdésre magad is megtalálod a választ bepillantva Völgyessy Véda mindennapjaiba.
A részletekért klikk ide: http://vaginautazas.blog.nlcafe.hu/

Képek:
www.dreamstime.com- Make- up
www.dreamstime.com - Cosmopolitan
www.dreamstime.com- Shopping..


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 568 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x