Egy fehérje turmix rendel!
Címlap / Egy fehérje turmix rendel!

Egy fehérje turmix rendel!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-29

Érdekes módon a fogyi bogyókat minden nő beszedi, ha kitennék egy pohár fehérje turmixot, keresztet vetnének és szentelt vízzel locsolnák, mintha az ördög játékszere lenne.  


Hogy ne csak a női logikát piszkáljam kicsit, amit egyébként könnyebb elfogadni, mint megérteni, kezdésnek megemlíteném a legsötétebb pasis sztorit. Nevezzük Szegény Szerencsétlennek, kinek elméjében fekete lyuk tátong, szóval ő, az egyszeri ember, bevásárolt egy rakás cuccot. Fehérje por, aminosavak, kreatinpor... nem kezdeném részletezni, hogy mi mire jó, a lényeg annyi, hogy kb. két hónappal később találkoztuk és panaszkodik, hogy nem fejlődik, pedig szed és iszik, mindent amit mondtak neki. Én balga, feltettem egy kérdést: mennyit edzel? Jött a válasz, itt lehet megérteni a nevet és a fekete lyukat: Miért? Azt is kell?

Bármennyire is meglepő, igen. Sokan például visszatérve a fogyi bogyóra úgy vannak vele, hogy beveszik és jó napot. Ez már bennem van, én megtettem amit megkövetelt a haza, lehet menni tv-t nézni. Hát nem. Nagyon nem. Önmagában hiába is szednénk, nem okozna változást, mozgással kombinálva viszont már tehet csodákat.

Tényleg nem akarok semmilyen márka és tabletta ellen beszélni, de meg lehet nézni az összetevőket. Ami biztosan lesz benne, koffein, nagy ritkán taurin, guarana, zöld tea kivonat, L-carnitin. Jobban megnézve mit is csinálnak? Élénkítenek, kitolják a fáradtság érzést. Ugyanaz a hatás, ha megiszik valaki egy energiaitalt, felpörgeti és jobban megy tőle az edzés. Ettől ez még nem egy csúcskészítmény, csak jó a reklámja. Ha lenne valakinek egy kis esze a vörös bikás energiaitalt egy kis marketinggel már régen árulhatná, mint egy fogyasztó szert. Az edzés jobban megy tőle, jobb lesz a teljesítményünk, később fáradunk, nagyobb súllyal dolgozunk, vagy intenzívebben futunk, bármi, de máris több kalóriát égetünk el.

Volt olyan csajszi, aki azt mondta, hogy ő nem iszik fehérje turmixot, mert attól nagyon izmos lesz. Persze, ha kondizik nagyon izmos lesz, ha aerobikra jár, esélytelen. Viszont a kalóriabevitel meg lenne oldva. Sokakban van olyan tévképzet, hogy egy sima protein turmix szteroidokat tartalmaz, mert rá van írva, hogy anabolikus fehérje. Tisztázzuk le két szó jelentését. Anabolikus vagy építő jellegű. Katabolikus vagy lebontó, romboló. Katabatikus szél tombol például az északi sarkon, ha így könnyebb megjegyezni. Egy fehérje turmix ára, kb. egy havi adag, mondjuk 8000 forint. Egy komolyabb dopping kúra sok százezer forint. Ezek után kérdem én: melyik gyártónak áll érdekében az, hogy valamit ami sok százezerbe kerül, beletegyen valamibe amit aztán elad 8000 forintért? Logikusan végiggondolva senkinek.
Meg lehet nézni itt is az összetevőket. Tojásfehérje, A-tól Zs-ig vitaminok, meg egy két extra, hogy ne savasodj. Olyan jó minőségűek, hogy még kisgyereknek is lehetne adni kakaó helyett, mert sokkal egészségesebb, mint az a cukros vacak.
 

Vannak például a kifejezetten női fogyi turmixok. A világ legnagyobb marketing fogása volt, mondjuk túl nagy észt nem igényel, hogy ha valamit fogyókúrásként hirdetünk akkor arra a nők rá fognak ugrani. Meg se nézik, hogy mi van benne csak megveszik. Nem írnám le a nevét, maradjunk annyiban, hogy 3 hónap alatt ígért nagy változást a módszer. Ki lehet számolni az kb. hány nap és az a diéta neve. Van is hozzá fogyi por, jó drágán persze, mert az úgy üzlet. Meg a cukor ára is eléggé az egekben van, azt meg persze nem spórolták ki belőle. Nem úgy mint a fehérjét. 

Hol ezzel a gond? Itt jön az átverés. Fogyni fogsz, mert izmot veszítesz. Alapból minimális kalóriát enged csak bevinni, és sajnos minimális fehérje mellett. Mint már egyszer írtam, az izmoknak szüksége van fehérjére, ezzel táplálkozik. Ha nem kap, leépül. Viszont ez a fogyás csalóka lesz, mert a zsírt nem tudjuk vele eltüntetni és ügye fogyásnál a zsírunk a zavaró.

Lehet félni ezektől a szerektől és utálni őket csak azért mert „mesterséges”, de ha jobban belegondolunk nem sokat tudnak megenni 1,5 kiló csirkemellet, hogy a megfelelő fehérjebevitel meglegyen mondjuk. Vagy ha meg is eszi, iszonyatosan le fogja terhelni az emésztését. A különböző táplálékkiegészítők segítenek ebben. Segít abban, hogy össze lehessen hozni a napi 5 étkezést, mert a meglévő hármat, ki lehet egészíteni két turmixszal. Önmagában egyik sem csodaszer, mozogni mindegyik mellé kell, hogy változást hozzanak. Nyugaton már elfogadottabb ezek használata, akár egy nehéz fizikai munkát végző ember esetében is. Nálunk még a sztereotípia, hogy ez biztos rossz, ez biztos szteroid, mesterséges, ártalmas és egyébként is a megfelelő táplálkozással lehet ez helyettesíteni. Nem lehet.

www.sasafitness.hu

Kép:
www.sxc.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 872 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x