A makulátlan alak nem pénz kérdése!
Címlap / A makulátlan alak nem pénz kérdése!

A makulátlan alak nem pénz kérdése!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-28

Van ez a futásnak nevezett őrület. Bolondbiztos. Viszonylag korán, még 1-2 éves korunk között, miután megtanulunk járni, a következő fokozat a futás. Kezdetben persze ez csak arra jó, hogy szerezzünk pár idegtépő, de ha később sem szokunk le róla, akkor lehet pár pozitív hatása is.  

A futás az a sport, amihez nem kell terembe menni, nem kell rá flancos eszközöket beszerezni, elég egy szabadidő ruha, meg egy edzőcipő, és irány a természet. Futni mindenki tud. Tudom, ilyenkor kezdi el utálni mindenki, mert ha nem tennénk, akkor kiderülne, hogy van megoldás a tespedésre és hízásra. Kedvenc kifogásaim között szerepel a "nekem rossz a térdem", "én nem szeretek futni", "ha futok megvastagodik a combom", "miért pont futás"...?

Nem a futástól fáj az ember térde, régen is futottak és mégis megmaradtak. A gyerekek is egész nap futnak, betonon, füvön és semmi hiszti. Nagyon baj, hogy bénán guggolnak az emberek, akár az aerobik órát nézzük, akár a kondi termi gyakorlatokat, de ami a legtöbbet szokott ártani a nőknek azok a nappaliban végigugrált dvd-k mezítláb. Ezeknél ugyanis nincs senki aki elmagyarázná, hogy hogyan is kell rendesen guggolni így általában a térd kapja a legnagyobb terhelést. Van megoldás. Ha nem valami komoly sérülés következményeként fáj, akkor az első sportboltba betérve, lehet venni egy kis porcerősítőt. Azért is ajánlom a sportboltokat, mert ott 2-2500 forintért be lehet szerezni azt, amit a gyógyszertárban 5000-ért sóznának ránk.

Fájós térd kérdése letudva, jöhet a következő, "az én nem szeretek futni" kifogás. Én meg a hisztit nem szeretem mégis előfordul edzésen. Sajna nem mindig alakulnak úgy a dolgok, ahogy elképzeltük, fogadjuk el és lépjünk túl rajta. Ha nincs pénzünk puccos terembe járni és nem férünk el vagy nincs kedvünk a lakásban ugrálni, akkor sajna nem maradt más, mint a futás vagy a kövérség. Direkt nem nevezem teltkarcsúnak, nem kell szépíteni az igazságot.

A "megvastagodik a combom" felvetés a kedvencem. Tény, van benne igazság, csak a Mónika show-n nevelkedett elme ezt nem tudja összekombinálni. A futás hatására a combon izmok kezdenek megjelenni, ez okozza a vastagodást, vagy az az érzés, hogy futás után úgymond kicsit be van durranva az izom. Azt nem árt tudni, hogy csak a combról vagy csak a hasról, nem lehet fogyni. Viszont izmot mindenhova lehet tenni, az izomnak kalóriára van szüksége és felemészti a felesleges zsírt!

Miért pont a futás? Mert javítja az állóképességet, fokozza a keringést, a tüdőkapacitást, ha egy jó intervallum edzést választunk, akkor nagyon jó zsírégető is, és kb. csak ebben az egy esetben. Korábbi cikkek között megtalálható az intervallum kardió lényege. Olcsó, bárki számára elérhető, és bárhol űzhető sport.

Muhhamed Alinak van az az ismert mondása miszerint a lehetetlen nem létezik. Ha valaki első alkalommal nekikezd egy 10 km-es távnak, akkor ez az állítás nagyon gyorsan meg fog dőlni. Fontos a fokozatosság, hogy ismerjük a határainkat és csak lassan, fokozatosan feszegessük azokat. Nem lehet elhagyni egy kis laza átmozgatást a futás előtt sem és ugyanúgy nem hagyható ki a végéről a nyújtás.

Kell keresni egy kellően motiváló, pörgős zenét, fülhallgató be és már lehet is kezdeni. A kifogások ideje lejárt. Nem holnap, még ma!

www.sasafitness.hu

Kép:

www.sxc.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 516 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x