Az őszi "tavaszi fáradtság"
Címlap / Az őszi "tavaszi fáradtság"

Az őszi "tavaszi fáradtság"

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-12

Arról már rengeteg helyen lehet olvasni, hogy az egyes vitaminok miért jók, milyen jótékony hatásuk van, arról viszont már kevesebbet, hogy a hiányuk milyen tüneteket, vagy esetleg betegségeket okozhat! Összegyűjtöttem néhányat a teljesség igénye nélkül, hátha segítséget nyújt.  

A-vitamin hiány esetén tünetként jelentkezhet szürkületi vakság (ismertebb néven farkasvakság), szemszárazság, a bőr megvastagodása a szőrtüszők mentén, fokozott hajlam a bőr berepedezésére, főleg az ajkakon.

Jód hiányában az anyagcsere lelassul, depresszió léphet fel, várandós anyáknál a magzat elhalása, spontán abortusz, magzatfejlődési rendellenességek jelentkeznek. Általános tünet a golyva, a pajzsmirigy megnagyobbodása.
Ezzel egy keresztrejtvényben találkoztam, “fiataloknál jódhiány okozza”: a válasz kreténizmus. Ez is lehet egy tünet!

Cink hiányában a gyerekeknél törpenövés, felnőtteknél elhúzódó sebgyógyulás, csökkent étvágy és ízérzés, letargia, hasmenés, bőrgyulladások jelentkeznek.

Kalcium hiányában gyermekeknél a fejlődés, és kifejezetten a csontok növekedésének zavara, mentális zavarok, az idegrendszer és az izmok fejlődésének problémái léphetnek fel. Felnőtteknél az izmok fokozott görcskészsége, a csontok törékennyé válása léphez fel. Hosszan tartó kalciumban és D-vitaminban szegény táplálkozás, valamint a nem megfelelő mennyiségű mozgás az arra érzékenyeknél könnyen csontritkuláshoz vezet.

Magnézium csökkent bevitele mellett fokozott fáradékonyság, idegrendszeri problémák és anyagcsere-zavarok léphetnek fel, esetleg a vérkeringés is romolhat. Személyiségváltozás, izomgörcsök, anorexia, hányinger egyaránt szerepelhet a tünetek között.

Vas hiányában csökken a hemoglobintermelés, a vér nem lesz képes elegendő oxigént szállítani, ezért az izmok munkavégző képessége csökken. Látható tünetként a vashiányos ember sápadt, fáradékony és szellemi képességei is csökkennek. Nem látható tünetként a meddőség lehet a vashiány következménye.

www.sasafitness.hu

Kép:

www.sxc.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 727 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x