Változatosság = mínusz kilók
Címlap / Változatosság = mínusz kilók

Változatosság = mínusz kilók

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-26

Gyakran találkozni olyan emberekkel, akik csak egy adott edzésre járnak, vagy egy edzéstervet követnek hosszú éveken át és emiatt elmarad a változás.  

A testünk nagyon gyorsan képes alkalmazkodni különböző dolgokhoz. Ha jobban belegondolunk a reggeli kelés, az esti fekvés, hogy a másodikra, még fel tudunk szaladni, de a negyedik már gondot okoz, mind hasonló alkalmazkodás eredménye.
Amikor lemegyünk edzeni, az első pár alkalom még megterhelő, mert az újdonság erejével hat. Ha koreografált edzés, akkor még szellemileg is kifáradunk, mert figyelni kell. Aztán mikor megtanuljuk, kiismerjük az edző mozgását, már az előtt tudjuk mit fog lépni, mielőtt kimondaná vagy megmutatná. Ez az idő majdnem olyan gyorsan eljön, mint az, hogy már nem lesz megterhelő az edzés.

Ugyanez igaz a konditeremre is, ahol mindig ugyanazokat a gyakorlatokat ismételgetve, ugyanazokkal a súlyokkal egy idő után már nem lesz eredményes az edzés, elmarad a változás.

Tudom, hogy nagyon sokan nem szeretik a megterhelő edzést, mert mégis, hogy gondolhatja egy edző, hogy ő azért megy le a terembe, mert változni akar? Sajnos az emberek többsége inkább csak azért van ott, mert az olyan "trendi" vagy addig sem kell otthon lenni.
 
Viszont, akik tényleg edzeni akarnak és változni szeretnének, nekik terhelés és változatosság kell. A komfortzónás lötyögés semmit nem ér. Az nem megterhelés a szervezetnek. Arra fog reagálni a testünk, ami megterhelő, mert ahhoz alkalmazkodni kell, hogy legközelebb, már nem fáradjunk el. Erre jön aztán a jó megoldás, hogy változtatjuk a terheléseket.
Majdnem úgy működik a dolog, mint a korábbi cikkben már említett intervallum kardió esetében. Csak itt az erősítő, az állóképességi, a nagyon megterhelő izmokat szétszaggatós és a lazább edzéseket kell váltogatni. Ez az a titok, amin a siker múlhat.

Sokszor látok olyat, hogy az edzéstervet önhatalmúlag átírogatják emberek, vagy voltak nekem is olyan vendégeim, akik panaszkodtak, ha nehéz gyakorlatot kellett csinálni. Persze mindenki a kényelmes gyakorlatoktól várja a csodát, de sajnos ez nem ilyen egyszerű. Ugyanúgy nem működik, ahogy nincs helyi fogyás és nem lehet csak hasról fogyni. A komfortzónás tötymörgés értelmetlen idő pazarlás.
 
Nem kell megijedni a kemény edzéstől, mert nem csak jó alakot és egészségesebb testet fog eredményezni, hanem fejben is nagyon összerakja az embert és hihetetlen akaratere lesz. Végigcsinálni egy olyan edzést, ami fáj, amikor azt érezzük, hogy égnek az izmaink és még mindig van hátra mondjuk guggolás, az csak fejben dől el. Aki sikeres akar lenni az túllendül ezeken az "apróságokon", aki viszont panaszkodik és feladja, az más területen is ugyanilyen könnyen válik vesztessé.

www.sasafitness.hu

Kép:

www.weheartit.com
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 493 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x