Nem használ veszélyes vegyszereket 2020-tól a Zara
Címlap / Nem használ veszélyes vegyszereket 2020-tól a Zara

Nem használ veszélyes vegyszereket 2020-tól a Zara

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-20

A Zara, a világ egyik legnagyobb divatárú kiskereskedője és anyavállalata, az Inditex elkötelezte magát arra, hogy 2020-ig teljesen száműzze a veszélyes vegyszereket a termelési folyamatából - közölte a Greenpeace. 

A környezetvédelmi szervezet Detox elnevezésű kampánya régóta kritizálja a textilipar által elsősorban a fejlődő országokban okozott környezetszennyezést. 
 
A spanyol divathálózat már a nyolcadik márka, amely kizárja a veszélyes vegyszereket a termékei előállításának folyamatából. A Zara döntése vonatkozik egyebek között az alkil-fenol-etoxilátokra - az ehhez a csoporthoz tartozó a nonilfenol-etoxilátokra -, amelyeket a mosási, illetve színezési folyamatoknál alkalmaznak, és amelyek hormonális változásokat okozhatnak. A perfluorált kemikáliák használatáról is lemond a jövőben a Zara.
 
A Zara arra is ígéretet tett, hogy 2013-ig 20 beszállítóját arra kötelezi, hozza nyilvánosságra a veszélyes vegyszerek kibocsátására vonatkozó adatokat. A következő év végéig ez már 100 beszállítóra vonatkozik majd. 
 
"Ha a legnagyobb divatkereskedő képes erre, akkor más márkák számára sincs már mentség arra, hogy ne veszélyes anyagok nélkül teremtsenek divatot" - hangoztatta Claudia Sprinz, a Greenpeace fogyasztóvédelmi szóvivője.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 525 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x