Illatos kagylócskák könnyű sajtokkal
Címlap / Fogyira / Illatos kagylócskák könnyű sajtokkal

Illatos kagylócskák könnyű sajtokkal

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-29

Az elkészített tésztasalátát tegyük a hűtőbe, így kellemes felfrissülést jelentenek a legnagyobb kánikulában is. Nem hiába tartják a tésztát az egyik legváltozatosabb ételnek világszerte, hiszen minden alkalomhoz illik: nyáron tésztasaláta formájában, hidegen tálalhatjuk. 

Hozzávalók:
35 dkg Gyermelyi kagyló tészta,
só,
olaj,
2 friss paradicsom,
1 sárgarépa,
2 újhagyma, 
fél  kaliforniai paprika,
2 csokor petrezselyem,
2-3 szál friss kukkfű,
1 csokor bazsalikom,
maroknyi olajbogyó,
10 dkg sajt (mozzarella, trappista, eidami vegyesen)

A tésztát lobogva forró sós vízben – amibe egy kevés olajat is öntöttünk – kifőzzük, leszűrjük, nagyon jól lecsepegtetjük és egy kevés olajjal összekeverjük. Amíg a többi hozzávalót előkészítjük, hűlni hagyjuk.
Az apró kockára vágott paradicsomot a felkarikázott sárgarépát és újhagymát, valamint a felaprított paprikát összekeverjük. A petrezselymet, a kakukkfüvet és a bazsalikomot felaprítjuk és a zöldségekre hintjük. A kihűlt tésztát beleforgatjuk, és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízei jól összeérjenek.
Az olívabogyóval és a vékony csíkokra vágott sajttal megszórva, bazsalikommal díszítve tálaljuk.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3040 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x