Barnarizs leves
Címlap / Fogyira / Barnarizs leves

Barnarizs leves

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-29

A barnarizst megfőzzük. Közben a megtisztított sárgarépából hosszanti irányban körben éket vágunk úgy, hogy azt karikára szelve virágmintákat kapunk. A póréhagymát 1/2 cm vastag szeletekre vágjuk. Az uborkát meghámozzuk, hosszában négy részére, majd összefogva karikára vágjuk. Az almát negyedeire vágjuk, majd újra hosszában félbevágjuk a negyedeket is. 

Hozzávalók
10 dkg barnarizs
1 1/4 l víz
10 dkg sárgarépa
1 póréhagyma
1 uborka
1 piros paradicsompaprika
2 savanyúalma
2 ek. olaj
4 ek szójaszósz
1-2 kk. gyömbérpor vagy köménymagpor
2 ek. apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:
A barnarizst megfőzzük. Közben a megtisztított sárgarépából hosszanti irányban körben éket vágunk úgy, hogy azt karikára szelve virágmintákat kapunk. A póréhagymát 1/2 cm vastag szeletekre vágjuk. Az uborkát meghámozzuk, hosszában négy részére, majd összefogva karikára vágjuk. Az almát negyedeire vágjuk, majd újra hosszában félbevágjuk a negyedeket is. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a sárgarépát, hagymát és kis lángon enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a maradék zöldséget, almát és 2-3 pedig tovább pirítjuk. A zöldségeket a már majdnem főtt barnarizshez adjuk úgy, hogy egyszerre puhuljon meg minden hozzávaló. Fűszerezzük szójaszósszal és gyömbérrel (vagy köménymaggal), tetejére tálaláskor apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 5349 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x