Burgonyakrokett tejszínes kapormártással
Címlap / Fogyira / Burgonyakrokett tejszínes kapormártással

Burgonyakrokett tejszínes kapormártással

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-07

A forró kroketteket kapormártással meglocsolva tálaljuk. A mártáshoz a margarinban világosra pirítjuk a lisztet a finomra vágott kaporral együtt, 

Hozzávalók:

A krokettekhez
1,5 kg burgonya
1 evőkanál vaj
3 tojás
10 dkg liszt
20 dkg zsemlemorzsa
szerecsendió
olaj


A mártáshoz
1 evőkanál liszt
1 evőkanál margarin
1 csokor kapor
2 dl húsleves (leveskockából)
2 dl tejszín
cukor
ecet

Elkészítés

A krumplit meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk, sós vízben puhára főzzük, és forrón átpasszírozzuk. Belekeverjük a vajat és 2 tojássárgáját, sóval, őrölt szerecsendióval fűszerezzük. Alaposan összedolgozzuk, majd langyosra hűtjük. Lisztezett deszkán hosszú hengereket sodrunk a masszából, és kisujjnyi darabokra vágjuk. A tojást a maradék tojásfehérjével felverjük, a kroketteket beleforgatjuk, majd zsemlemorzsában meghempergetjük, és olajban megsütjük. A forró kroketteket kapormártással meglocsolva tálaljuk. A mártáshoz a margarinban világosra pirítjuk a lisztet a finomra vágott kaporral együtt, majd húslevessel felengedjük, sóval, cukorral, ecettel ízesítjük, hozzáadjuk a tejszínt, és jól kiforraljuk.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3492 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x