Tarka zöldségtál aszalt tönköllyel
Címlap / Fogyira / Tarka zöldségtál aszalt tönköllyel

Tarka zöldségtál aszalt tönköllyel

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-07

A póréhagymát letisztítjuk, hosszában ketté vágjuk, gondosan megmossuk, lecsöpögtetjük és csíkokra vágjuk. A sárgarépát letisztítjuk, meghámozzuk, megmossuk, lecsöpögtetjük és felkockázzuk. A zellert letisztítjuk, külső rostjait lehúzzuk, megmossuk, lecsöpögtetjük és vékony csíkokra vágjuk. 

Elkészítési idő: 40 perc

Adagonként: 9,4 g fehérje, 9,9 g zsír, 31,9 g szénhidrát, 1081 kj, 257kcal.

2 póréhagyma, 6 sárgarépa, 5 zeller, 3 teáskanál növényi olaj, 125 g aszalt tönköly, 2 hagyma, 1l zöldségleves (kockából), szárított zöldfűszer (borsfű, kakukkfű) 2 húsos paradicsom, friss zöld petrezselyem, jódozott só, frissen őrölt bors


A póréhagymát letisztítjuk, hosszában ketté vágjuk, gondosan megmossuk, lecsöpögtetjük és csíkokra vágjuk. A sárgarépát letisztítjuk, meghámozzuk, megmossuk, lecsöpögtetjük és felkockázzuk. A zellert letisztítjuk, külső rostjait lehúzzuk, megmossuk, lecsöpögtetjük és vékony csíkokra vágjuk.

Az olajat edényben felforrósítjuk, ebben az aszalttönkölyt átpároljuk. A hagymát letisztítjuk, apróra felkockázzuk, majd a tönkölyhöz tesszük és egy ideig együtt pároljuk. A zöldséglevest hozzáöntjük, a póréhagymát sárgarépát és a zellert beletesszük, felforraljuk és lefedve kb. 30 percig főzzük, közben időnként megkeverjük. A zöldfűszert beletesszük.

A paradicsomot megmossuk, leitatjuk, a szárvégződést kivágjuk, felkockázzuk, hozzáadjuk és az egészet felforrósítjuk.

A petrezselymet megmossuk, leitatjuk, apróra vagdaljuk. Tálalás előtt sóval és borssal ízesítjük, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1999 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x