Fondü finom fűszerekkel
Címlap / Fogyira / Fondü finom fűszerekkel

Fondü finom fűszerekkel

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-07

Egy serpenyőben vajat olvasztunk és beletesszük a finomra vágott vöröshagymát. Üvegesre pirítjuk, ezután hozzáadjuk a megtisztított, megmosott és vékonyra szeletelt gombát 

vaj5 dkg köményes reszelt Pannónia sajt 25 dkg
vöröshagyma 8 dkg fehérbor 2 dl
gomba 25 dkg őrölt bors, só
zöldpetrezselyem 1 cs.
liszt 2 dkg
tejszín 2 dl

Elkészítése:
Egy serpenyőben vajat olvasztunk és beletesszük a finomra vágott vöröshagymát. Üvegesre pirítjuk, ezután hozzáadjuk a megtisztított, megmosott és vékonyra szeletelt gombát. Erős tűzön megpirítjuk. Sóval, őrölt bors-sal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük. Amikor a gomba megpirult, a liszttel meghintjük, elkever-jük, rövid ideig tovább sütjük, majd hozzáöntjük a tejszínt. Simára, sűrű mártássá keverjük. Amikor felforrt, beletesszük a köményes reszelt sajtot és beleöntjük a bort. Mérsékelt tűzön addig főzzük, amíg a sajt megolvad. Áttörjük, beleöntjük a fondü edénybe, és folyamatosan melegítve tálaljuk. A mártogatáshoz kis kockákra vá-gott friss francia kenyeret kínálunk.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7083 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x