HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-22


Csórók karácsonya újratöltve: A legundorítóbb ajándék - utalvány gázszámlára

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-22

Bár gyanítható, egyesek csak viccelődnek azzal, hogy idén a karácsonyfára is csekkeket akasztanak majd, mert kiadásaik miatt nem igazán ünnepelnek, mégis úgy tűnik, vannak, akik ezt komolyan veszik. 

 

Milyen csekk? Természetes gázszámla, fűtésszámla, víz számla, szemétdíj, közösköltség, vagy villanyszámla jöhet szóba. Az ünnepek után, körül szokásos, éves különbözetekről ne is beszéljünk, ami egyszerűen nem tűnik fel az embernek év közben. Visszatérítés a drágulások miatt, még ha spórolunk is, szinte lehetetlen…

Hogy a helyzet durva, arról már tavaly is írtunk >>

Szerény, de szép
Hát valahogy így kezdődött.
Mi persze azon morfondíroztunk a csekkek nagyon sárgák és nagyon rondák, és azért a közmű adószáma még sem az a matyóhímzés vagy éppen herendi porcelán-minta, így inkább azon törpöltünk, természetes díszeket javasolunk a fára. Mert ha ajándék nem is, bőség nem is jut, azért legalább egy kevéske finomság, s egy picike fenyőfa, vagy díszített ág, mint az életfa meseszép jelképe, mindenkinek jár.
(Emlékszem, amikor gyerekkoromban nem jutott volna fára. Én magam, pedig azt kértem, inkább fa legyen, az ajándék nem számít, de a fa, az nagyon fontos!)

piqs.de - Bőség?

A régi üveggömbök kifényesíthetők, és szalmából is csodás alkotások készíthetők, gyékényből akár. Az alma és mandarin karikákat érdemes 1-2 nappal korában felvágni, előkészíteni és fellógatni egy cérnán, a habcsókot nagyanyáink pedig még otthon készítették. Mi is megtehetjük!
Niki receptje >>

Girlandnak popcornt ajánlanak, és mellé drótozatunk fahéjat, diót, földimogyorót. Tulajdonképpen ehető és gusztusos fa.

A pofátlanság határait súrolja?
Aztán ahogy ezen töprengtünk észrevettünk egy csodás utalvány lehetőséget, amitől menten lesápadtunk. Ajándékozzon gázszámla utalványt.
Fergeteges ötlet nem?!

Mi is az a gázszámla utalvány?
A gázszámla befizetését (de lehetne ez akár áramszámla, vagy vízszámla is) kiváltó kis kupon. Befáradsz a gázszolgáltatóhoz. Kiváltasz egy utalványt a neked tetsző értékben, 1000, 2000, vagy akár 10 000 Ft értékben, és karácsonyi meglepetésként ezt a különös kis figyelmességet nyújtod át. (hasonlóan működik ez, mint az egyébként igen ötletes könyvutalványok, amit egy-egy könyvesboltban használhatunk fel.) Az életünket talán könnyíti, ha a gázutalvánnyal kell fizetnünk a januári csekket, ugyanakkor nem egy kelelmes meglepetés, lényegében egy megtámogatása szeretteinknek, nesze ebből megvan akövetkező havi csekk egy része. 

Eddig is tudtuk, hogy válság van, és eddig is tudtuk, hogy az ország és lakói komoly gondokkal küzdenek, a karácsony csak keveseknek lesz az igazi. Azt azonban álmunkban sem gondoltuk volna, hogy kis hazánkban ez megtörténhet. Talán egyeseknek valóban előnyös, de maga az ajándék akár egészen kellemetlen érzetű, megalázó lehet.
Igazi csóró karácsony érzetét adja, amikor csak a számlákra telik… És ha egy igen-igen jónak mondható átlagos fizetést, egy 100 ezer forintot fejben elosztogatunk, elszámolgatunk, mikor mire megy ki belőle, számba vesszük, mennyi ma egy átlagos kis lakás fenntartása, mennyi egy utazó bérlet és mennyiből lehet étkezni, akkor hamar rájövünk, bizony nem marad ajándékra, sőt még talán egészséges élelmiszerekre sem. Marad a junk-food, és marad örök haverod, a szép és sárga csekk.

Mi van, ha valakinek tényleg csak erre futja?
Akkor is adjunk inkább pénzt. És azt arra költi, amire csak szeretné. Vegyünk mellé egy szép borítékot, írjuk tele idézetekkel, jó kívánságokkal, szerencsehozó varázslatokkal, és fessük, rajzoljuk tele. Segítsünk a takarításban, főzésben és legyünk együtt. Meséljünk történeteket, nézzünk meg együtt egy vígjátékot. Menjünk el egy misére, megemlékezésre. Ez így szép. A gázutalványt pedig hagyjuk meg a kitalálóiknak.

Fodor Kata

November 03-tól december 22-ig 7 héten át tartó nyereményjátékunkon való részvétel feltétele, hogy hozzászólj a cikkekhez. Ha nyerni szeretnél, kommentáld az olvasottakat, mondd el a véleményed!
 


 
 
[3357]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

 

 

A karibi szigeten nem a fenyőfa a karácsonyi növény, hanem a hibiszkusz: ez önmagát díszíti fel trópusi virágaival.

A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x