Papírangyalkák - karácsonyi dekoráció házilag


Papírangyalkák - karácsonyi dekoráció házilag

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-22

A szép karácsonyfához nem kell sok minden. Elegendő néhány hullámkarton, ceruza, olló, és kevésnyi fantázia. Az angyalok úgy is nagyon divatosak, bátran dekoráljuk karácsonyfánkat papír angyalkákkal. Kezdők is megpróbálhatják, illetve 6 év feletti - az ollóval már ügyesen bánó gyerekekkel is együtt is készíthetjük.  

A lila szín az idei év egyik legnagyobb divatja, ám a zöld karácsonyfán kissé elveszhet -ezért az élénk, vagy halványabb sárga szín kiemelheti a zöld háttérből. Az angyalkákhoz válasszunk lila és sárga keményebb karont, vagy hummámkartont, mely igen tartós. Méretük a gyufásdoboznyitól a cigarettás doboznyi méretűig terjedhet -a karácsonyfa méretétől függően.

A hozzávalók összesen nem kerülnek 100 Ft-ba (egy A/4-es ív általában 30-50 Ft között mozog, bolttól függően) - az angyalkák testének sablonját kézi rajzzal rajzoltuk meg, s a szárnyat úgy váguk szabályosra, hogy szimmetrikus legyen, hogy a papírlapot félbehajtottuk és egyszerre vágtuk ki a szárny formáját - fél szárnyat rajzoltunk a papírra.

 

Rajzoljuk körbe a sablonokat. Vágjuk ki a rajz mentén egyszerűen, ollóval. Állítsuk össze az angyalkákat, úgy, hogy hátukba bemetszést ejtünk, és a szárnyakat is bevágjuk ollóval középen, úgy a szárnyközép keskeny részének feléig.
 

 
A kész angyalkákat felfüggeszthetjük cérnával és felakaszthatjuk őket a fára, vagy a karácsonyi dekorációra, vagy ajándékozhatjuk egymásnak is. A keményebb papírból készült angyalka megáll a saját lábán, szárnyaira támaszkodva. Kedvünk szerint variálhatjuk a szárnyakat sárga-lila vagy egy színű változatban.
  
 
[ 17518 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

 

 

Anya és gyermeke – meghitt hangulatú Sassoferrato-festmény Tongáról.

A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x