Adventi naptár - A piros angyal szépítkezik


Adventi naptár - A piros angyal szépítkezik

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-22

Mitől lesz még szebb az ünnep? Tőled! A kozmetikai szerek vásárlásának napja van! Sőt, ma a sminked is sokkal szebb lehet, mint egyébkor, ezért érdemes lehet még ma kipróbálni az ünnepi sminket, vagy gyakorolni egy kicsit a karácsonyi céges bulira.  

Adventi horoszkóp

13-án, csütörtökön, a Hold a Nyilas csillagjegyben halad.
A lakáskiegészítők, kisebb berendezési tárgyak, dísztárgyak beszerzésének napja van! Irány a lakberendezési áruház! Egyúttal saját magunkat is meglephetjük valamivel!

December 13-a a naptárreform életbelépése előtt az esztendő legrövidebb napja, egyúttal a téli napforduló kezdőpontja volt. Szent Luca vértanú nevenapja, akinek neve Világosságot jelent, hiszen ezen a napon a világosságra van a legnagyobb szüksége az embereknek. Olaszországban a karácsonyi szokások számos különbséget rejtenek a hagyományos tradíciókkal szemben. Ott is van az ünnepekben egy klasszikus boszorkányos nap, ám ez nem

Luca napján, hanem januárban van. Az ajándékokat itt nem a Mikulás, hanem Befana, a seprűnyélen érkező csúnya, de jólelkű boszorkány hozza Vízkeresztkor, azaz január 6-án.Az olasz hagyományok szerint Befana nem akart elindulni szenteste a pásztorokkal Jézus keresésére, csak később ért oda, amikor már csak az üres jászlat találta. Azóta bolyong, házról-házra jár, keresi a gyermekekben a kis Jézust, ajándékait osztogatva.

Érkezésének alkalmából a gyermekek tejeskávéval és süteménnyel várják, ezzel segítvén hosszú és kitartó egész estés munkáját.

A jó gyerekek ajándékokat kapnak, a rossz gyermekek pedig széndarabot a jóságos boszorkánytól. Január 6. tehát az ajándékozás napja az olasz tradíciók szerint, amelynek estéjén asztalra kerül az ünnepi vacsora is. Legkedvesebb tradicionális édességként Olaszországban a milánói specialitást, a panettonét, illetve a mandulás Roccocco-kekszet tartják számon. 
 
Varázsoljunk együtt, férjet, pénzt, jó időt, vagy amire szükséged van ...

Tipp: Olvass utána, mik is a Luca-nap hagyományai >>>
Luca széke, gyertyája, búzája >>>

Az Újhold napján nagyon is ajánlott szépítkezni - ha nincs kedvünk vásárolni, akkor inkább menjünk kozmetikushoz vagy otthon vessünk be néhány szépészeti praktikát! Egy illóolajos fürdő és egy arcpakolás nemcsak megszépít, de le is veszi a terheket a vállunkról.
A szépségápolásnak hódolni már csak azért is jó ötlet lehet, mert sok helyen holnap, holnapután tartják a céges karácsonyi bulit - és mindenki szereti a jobbik formáját hozni, ugye?

Tovább a mai holdhoroszkóphoz >>

Holnap lesz a céges karácsony? Íme néhány ötlet, amit érdemes lehet megszívlelned:
 
A sikeres parti szervezése 7 lépésben >> 

Hogyan öltözz fel az év végi céges bulira? 9 jótanács >>

Csodás sminkek az ünnepre >>
 
Az ajándékozás 13 illemszabálya >>

4 natúr tipp a téli szépségért >>
 

Vissza a HarmoNet karácsonyi oldalára >
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2602 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

 

 

Ugyancsak melege lehet a chilei Mikulásnak! A menetszelet ventillátorral pótoló lusta Télapót egy 2007-es bélyegen láthatjuk.

A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x