Fitt ajándék: Magos méz 500 Ft-ból


Fitt ajándék: Magos méz 500 Ft-ból

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Az egyik legtipikusabb és legfinomabb karácsonyi meglepetés a magokat rejtő méz. A magos méz illata, kinézete, íze teljesen a karácsonyi hangulatot idézi. Igazán jó ajándék, cukorbetegek is fogyaszthatják kis kanalanként, naponta eszegetve. A magos méz egyetlen gyötrelme, hogy boltban borzasztó drága, egy pici üveg ára 1500 Ft körül mozog!!! Mi az ár harmadából hoztuk ki! 

Mézet az olajosmavakraA magos méz egészséges és finom ajándék. Kiváló meglepetés idős családtagoknak, férfiaknak, vagy konzervatív, a humoros ajándékokat nem tűrő személyeknek, illetve minden olyan ismerősüknek, hozzátartozónknak, akiknek kisebb összegből kedveskednénk, de nem tudjuk, hogy mit vegyünk.

A magos méz ráadásul egy fitt ajándék, nem lehet csak úgy behabzsolni, mint a legtöbb csokit, cukrot. EGÉSZSÉGES. Akkor igazán jó, ha megfelelő, minőségi mézből készítjük, mi az akácmézet javasoljuk! A legtökéletesebb az a méz, ami átlátszó.
A boltban kapható „akácméz” sárga, valójában ez vegyes virágméz, ami hamar cukrosodik.
Az igazi akácméz nem cukrosodik gyorsan, és fehéres sárga színe van, leginkább áttetsző. A mézünk a magoktól sötétebb árnyalatot kap majd. A magokra is igaz, hogy friss, nem avas szemekből készítsük. Legjobb, ha egész és vágott mag is található benne.

A mi üvegcsénk hozzávalói:
1 púpos evk. vágott mandula
2 evk. törökmogyoró
1 evk. dió
Kb. 7 evk. méz
(Egy 1,5 dl-es üveget töltöttünk meg.)

Először is eltávolítottam az üveg eredeti matricáját. Majd alaposan kiszárítottam! Ez fontos, a víztől megromlik a mézünk!
Ezt követően beadagoltam a magokat, és alaposan összeráztam az üveg tartalmát.

Magok és méz


Végezetül jöhet a mézezés. Ez egy kb. egy órás folyamat, 1 perces részvételekkel. Ugyanis 1-2 kanál méz után várni kell 5 percet legalább, amíg a méz a gravitációnak engedve lecsorog és beeszi magát a magok közé. Később már csak levegő jön fel, kis buborékok formájában. Takarjuk le egy szövettel, de ne zárjuk még be az üveget. A magokat fel fogja nyomni a levegő, egy réteg méz marad alul!

Ha minden buborék kijött a magok közül, bezárhatjuk. Ez fontos, mert a sok levegőtől, ha bent reked, szintén megromolhat a mézünk! Várjuk ki az időt.
Legjobb 4-5 nappal az ünnepek előtt készíteni a finomságot, hogy a magok átvegyék a méz ízét. Tároljuk hűvös helyen.

Fodor Kata

(Fotó: Könyves András)
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 7394 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

 

 





Bárkiből lehet angyal! Ezt igazolja Turks és Caicos Disney-bélyege. Malacka fittyet hányva a sertésinfluenzára követi saját csillagát.

A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x